Eg òg lika Harold Frys uytrolige pilgrimsferd veldig godt. Ein stillfarande roman, men med eit innhald som fenga. Ein blir glad i hovudpersonen, Harold. Pensjonist som går England på langs fordi han trur han ved dette kan helbreda ei tidlegare venninne som er døyande av kreft. Vi får skildring av reisa, samstundes som vi bitvis får vite om livet og problema hans, og om forholdet hans til kona og sonen.
Boka er velskriven og gripande. Ho inneheld vakre naturskildringar. Ei bok eg nok kjem til å lese omigjen.
Rachel Joyce seier i eit intervju: "Looking back, doing the book was about trying to keep my dad alive". Han hadde òg kreft. Dette er med til å gi boka større truverdighet.
Jeg kjøpte 'Holy Cow!' av Sarah MacDonald i Jain Book Depot på Connaught Place i New Delhi i desember 2012, fordi jeg fikk et tips fra en engelsk venn om at denne boka bare måtte jeg lese mens jeg var i India.
Sarah MacDonalds historie om hvordan det var å leve og reise rundt i India fikk etter hvert mange gjenkjennende nikk og småhumrende kommentarer fra meg. Siden jeg også (lik forfatteren) oppholdt meg mye i Delhi, fikk jeg også føle på kroppen hvor tungt det ble å puste i denne tungt og travle, trafikkerte og forurensede hovedstaden i India. Det er ikke til å unngå at man får mange tanker om hvordan i all verden alle menneskene i Delhi klarer å overleve i den støvete, bråkete, eksosdunstende byen.
Sarah MacDonald skriver lettlest på engelsk og har mange gode poeng underveis, og jeg vil nesten si det slik at skal du til India, er dette boka du må lese, helst før du drar dit! Da er du godt forberedt på det meste av det du vil komme til å møte på din ferd gjennom dette forunderlige og fantastiske landet.
Hun beskriver godt hvordan hun opplever India med alle de forskjellige trosretningene som finnes der, hennes egne forsøk på å finne ut av hva som er den reneste og sanneste måten å leve (og dø) på, gjennom mennesker hun møter, gjennom alle reisene rundt i landet, og vi får ta del i alle hennes tanker om livet og døden, tro og tvil.
Boka inneholder mye fakta, og selv om den ble skrevet for en del år siden, så er det meste hun skriver om også aktuelt i dag.
India strever fortsatt med et foreldet kvinnesyn. Jenter er fortsatt mindre verdt enn gutter. Det er fortsatt overskudd av gutter/menn. Forsøplingen og forurensingen av elvene og forsøplingen overalt ellers er fortsatt et stort problem. Altfor mange fattige mennesker lever på gata, under broer eller under nærmeste busk. Her har India mye å rydde opp i!
Men boka har som nevnt mange gode poeng for den som vil reise og oppleve Incredible India,
så les den, - og jeg vil påstå at du vil være ganske godt forberedt på hva du vil møte på din ferd.
Jeg har lest alle bøkene til Lackberg. For min del var "Fyrvokteren" en liten skuffelse i forhold til de andre bøkene, men absolutt helt grei den også. Så hvis du likte "Fyrvokteren" anbefaler jeg at du leser de andre bøkene hennes også, etter min mening er de enda bedre.
Flott bok! Endelig får vi en bok som Gjerstad har skrevet selv, der han på en fin måte formidler sin tro på Gud og at det er Jesu kraft som er den rette kilden til hans helbredende evner. Godt at han har gitt ut en bok som ikke levner noen tvil; Det er Gud som all ære skal ha!
Lydbok. Den fikk tida til å gå. Det var en spennende historie og jeg ønsket å se hvordan det gikk. Men det var også det hele - vet egentlig ikke hvor mye jeg sitter igjen med. Hadde papirboka gitt et annet inntrykk?
Om jeg vil anbefale boka til andre kommer an på hensikten med å lese: for å få tida til å gå med en spennende og interessant historie, ja. For å få en litterær opplevelse, nei. Men for all del, les selv og avgjør. Jeg terningkast fire.
Oversettelsen er ikke så bra. På side 78 står det forsyne meg om bordoppdekningen at: «Oppleggingen føltes liksom stakkarslig». På norsk er bordet «dekket», ikke «lagt»! På side 6 har Svensson «tatt seg en tår for tørsten», men på norsk sier vi «en tår over tørsten».
Boken var i tillegg riktig lummer og vemmelig. Iallfall verken søt eller fornøyelig.
I starten av lesinga av Nordaustpassasjen av Kjartan Fløgstad kom jeg over denne boka i barndomsheimen. Ved litt rask blaing fant jeg flere av stedsnavnene fra byer Kjell Kistefjell besøkte i romanen (Noriilsk, Dudinka). Jeg fatta dermed interesse for denne boka også.
Boka er fra rett før jernteppet falt, Aasheim beskriver en tur gjennom Sibir, på elva Jenisej. Turen var i stor båt, ingen tradisjonell "barsketur". Turen går i fotspora til Fridtjof Nansen sin tilsvarende tur i 1913. Nansen sin tur ble gjennomført som ledd i et næringslivfremstøt av romsdalingen Jonas Lied. I tillegg til å omtale situasjonen i området rundt 1990 knyttes det kommentarer tilbake mot Nansen sin tur og Lied sin virksomhet. Velskrevet og interessant!
Kunne vært interessant og visst hvordan situasjonen er der nå, 20 år etter at kommunistregimet falt. Med klimaendringer kan dette området bli nærmere knytta til Norge som ledd i nye alternative skipsruter. Ser på nett at gruvebyen Norilsk i mange år igjen har vært sperra område for utlendinger, og befolkningstallet i denne byen ser ut til å gå nedover.
En liten kuriositet er at Aasheim dukker opp seinere i Fløgstad si bok. En av hovedpersonene blir ansatt på bibliotek med polarlitteratur. Han sliter med å katalogisere en del bøker, er bøker av Aasheim først eller sist i alfabetet?
Pageturner!
Glad for at jeg leste denne boka på engelsk. Den passet meg perfekt akkurat nå.
Sirkuslivet i gamle dager ble levende (og var tildels tøffe og nådeløse greier) gjennom denne boka, og menneskene og dyrene som tilhørte sirkuslivet ble også levende. Dvergen Walter, elefanten Rosie, August og Marlena, gamle Camel og uncle Al og mange, mange flere... Selvfølgelig er boka også ispedd litt kjærlighet, en god del komplikasjoner og sjalusi. Det tilhører jo livet, - også sirkuslivet!
Men det som tiltalte meg mest, var den gamle jeg-personen, hovedpersonen på over nitti, som lever livet sitt på et gamlehjem, der han ikke helt trives, og stadig oppfører seg provoserende og eksentrisk. Han drømmer seg tilbake til fortiden, og alt han har opplevd den gangen han var ung.
Hvor gammel har han egentlig blitt? Hvor gamle har egentlig barna hans blitt? Hvordan skal han huske og gjenkjenne alle sine etterkommere når de kommer på besøk? De lever jo sine liv helt andre steder, er opptatte med sine egne ting, helt uavhengig av ham... - Hvilket år er det? Han gjenkjenner ikke seg selv i speilet. Den gamle, inntørka gubben stemmer ikke med det bildet han har av seg selv.
Slik blir vi kjent med gamle Jacob Jankowski, gjennom de minnene han har og det livet han nå lever på gamlehjemmet. Jeg kan ikke la være å få sympati for ham. Vi møter også sykepleieren Rosemary, som jobber på gamlehjemmet, og som behandler gamle Jacob med respekt og kjærlighet.
Her er mange gode dialoger, som virker troverdige på meg. Småhumoristisk og spennende om "gamledagers" sirkusliv.
Denne boka kan faktisk gi yngre mennesker litt innsikt i hvordan det føles å bli gammel. Gamle mennesker er fremdeles unge innvendig. De har levd et langt liv. De har opplevd mye, og de kan fortelle mye fra livet sitt, hvis de får muligheten til det. Det er viktig at vi snakker og kommuniserer med gamle mennesker med innlevelse, og ikke behandler dem som umælende, senile pasienter som bare venter på å dø. Kanskje kan yngre mennesker ha noe å lære av det de kan fortelle også?
Boka er lettlest på engelsk, men er sikkert helt okay å lese på norsk også.
Anbefales!
Kjærlighet er anerkjennelse, respekt,nærhet, verdighet og likeverd. Det stemmer ikke overens med dominens, undertrykkelse, nedlatenhet,vold og seksuell trakassering.
Denne boka handler om karrierekvinnen Jane, redaktør for motebladet "Lilith".
I tillegg til jobben, bruker Jane all sin tid på å pleie fasaden og utseendet, går alltid i de "riktige" klærne osv. Hun er barnløs og enke, og har hele sitt liv kun vært opptatt av seg selv.
Men vendepunktet i livet hennes kommer når hun møter sin motpol, en over nitti år gammel kvinne, som er rasende på alt og alle, og som til tross for sin høye alder, nekter å innse at livet går mot slutten.
Jeg elsket å lese denne boka! Her er ikke ett eneste overflødig ord, teksten er fri for klisjeer og unødvendig sentimentalitet.
Doris Lessing er virkelig en verdig Nobel-pris vinner, og om jeg var Doris Lessing-fan fra før, er jeg det om mulig, enda mer nå!
Jeg gir terningkast seks til denne, og det er en klar favoritt-bok hos meg! Anbefales!
Men du må ikke straffe deg selv. Og du må ikke være trist resten av livet. Gi slipp på sorgen, en liten bit hver dag, for ellers kommer du ikke til å føle noe mer, verken av sorg eller glede.
Jeg likte boka veldig godt. Synes den tar opp viktige tema, kanskje aller mest om fordommer, og om å ha respekt for hverandre. Den viser hvor viktig det er at alle blir behandla som selvstendige individ med følelser og behov. Fortellerstilen berører med sin sjarme og sårhet.
Uhyggelig spenning! Grøsset masse underveis. Ikke ordinær krim, men utrolig spenning! Koste meg virkelig med denne, og ønsker å lese mer av Sigurdardottir!
Vet ikke helt hva jeg mener om det overnaturlige, men det klarte ihvertfall å skremme meg underveis i boka! Jeg har veldig sansen for Island og naturbeskrivelsene derfra, og det passet så ekstra godt i denne boka!
Denne er lettlest og fornøyelig. Den gir deg et innblikk i hvordan det er å ikke være som alle andre, men at man likevel kan ha en godt liv så lenge man er omgitt av kjærlighet fra familie og venner. Boken viser også hvor gale folk er etter penger, og hvor langt de er villige til å gå for å få klørna sine i rikdom.
Lottomillionæren er velskrevet og morsom, men ikke like morsom som jeg hadde håpet på. Likevel er dette en kjempe fin bok hvis du ønsker litt lett underholdning.
Veldig interessant bok med samehistorie, Myrhaugs økologiske engasjement, Alta-kampen, sjamanisme og healing. Blogginnlegg her: http://artemisia.bloghog.no/2012/05/17/eirik-myrhaug-sjaman-for-livet-bok/#more-360
Leser denne først nå, og er snart ferdig. En nydelig fortelling som vekker mange følelser og tanker.
Kjedelig, gjentakende og forutsigbart...skuffet!
Nå har jeg lest "Det siste barnet". Og den var vesentlig bedre enn "Ved elven", synes jeg - absolutt bryet verdt!
Takk igjen for anbefalningen!
Flott bok fra Hart igjen! Spennende krim, men spennende på flere måter; hva skjedde med Julian, Michaels bror, etter adopsjonen, klarer Michael å komme seg ut av mafiaen, hvem er Abigail egentlig, hvem kan de stole på eller ikke, hvem er Michael og Julian og hvor kommer de fra? Mange spørsmål som vi får svar på etterhvert.
Litt for amerikansk i enkelte partier, med litt for mye drap, blod, våpen. Hørte denne som lydbok, og hadde fine lytterstunder på vei til og fra jobb.
Fengende, annerledes, spennende, Irriterende dårlig oversettelse.....
6-ordsanmeldelser av bøker, intet mer intet mindre...