Denne boka handler om karrierekvinnen Jane, redaktør for motebladet "Lilith".
I tillegg til jobben, bruker Jane all sin tid på å pleie fasaden og utseendet, går alltid i de "riktige" klærne osv. Hun er barnløs og enke, og har hele sitt liv kun vært opptatt av seg selv.
Men vendepunktet i livet hennes kommer når hun møter sin motpol, en over nitti år gammel kvinne, som er rasende på alt og alle, og som til tross for sin høye alder, nekter å innse at livet går mot slutten.
Jeg elsket å lese denne boka! Her er ikke ett eneste overflødig ord, teksten er fri for klisjeer og unødvendig sentimentalitet.
Doris Lessing er virkelig en verdig Nobel-pris vinner, og om jeg var Doris Lessing-fan fra før, er jeg det om mulig, enda mer nå!
Jeg gir terningkast seks til denne, og det er en klar favoritt-bok hos meg! Anbefales!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren, men har liggende Jane Somers dagbøker og Det synger i gresset. Sistnevnte bok hadde jeg tenkt å begynne på i kveld, men etter å ha lest innlegget ditt velger jeg å bytte om og lese Jane Somers dagbøker først.
Nå gleder jeg meg til å krype til køys med en bok som jeg vet vil være god :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er nå halvveis i nr. 2 av Jane Somer's dagbøker, og tro det eller ei, den er nesten enda bedre! "Det synger i gresset" er det så lenge siden jeg leste (kanskje på slutten av 70-tallet engang) at jeg husker svært lite av den, så det blir litt vanskelig å sammenlikne disse bøkene. Men jeg har tenkt å gjenlese både "Det synger i gresset" og "Sommeren før mørket" i nærmeste framtid, tror i aller høyeste grad de er verdt det! Blir spennende å høre om du likte "Jane Somer's dagbøker", gi gjerne en tilbakemelding! Synes Doris Lessing er utrolig god til å skrive, og å framstille kvinner og kvinneliv på en troverdig måte. Synes bøkene er like aktuelle idag som da de kom ut, noe som vel burde kjennetegne en Nobelprisvinners bøker!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å hjelpe meg, nå måtte jeg sjekke bokhylla mi for jeg trodde vi snakket om en bok her. Hadde heldigvis to stykker :) Håper ikke det er flere for jeg har kun disse to. Kjøpte de på en bruktbutikk for lenge siden og har ikke hatt tid til dem før nå.
Klart at du skal få tilbakemelding :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare slapp av :) det er kun 2 av disse bøkene!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er halvveis i første boken og liker den veldig godt. Ble litt skuffet når jeg startet lesingen for jeg hadde forventet meg et annet språk. Syntes det var litt for enkelt og moderne, men så trodde jeg den var utgitt mye tidligere.
På forhånd så viste jeg at Synger i gresset var utgitt i 1950, men ser at disse bøkene kom ut på 80 tallet. Imponerende at Doris Lessing har hatt et så langt forfatterskap :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RuneFrode TangenJohn LarsenTorill RevheimTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieHanne Kvernmo RyeIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieJBReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete Rambøl