Tekst som har fått en stjerne av Hilde Storkjørren:

Viser 1 til 19 av 19:

Utrolig herlig krimbok! Det må oversettes mer av denne forfatteren, så raskt som mulig!

Korte fine kapitler gjør at det blir en god driv i lesinga, og jeg som leser dras automatisk videre (skal jo bare lese et kapittel til...., og et til, og et til....). Fin flyt i språket, herlige personer, samt gode beskrivelser gjør at dette var en sann fornøyelse og en herlig leseopplevelse!

Dette er den første boka i Sandhamn-serien som er oversatt til norsk, men jeg tror det er fire bøker før denne. Sannsynligvis er dette en serie som er best å lese i rekkefølge, da det var stadige henvisninger gjennom boka til tidligere hendelser. Følte allikevel ikke at det ødela noe av min opplevelse av akkurat denne boka, men antar det hadde gitt meg mer hvis jeg hadde hele forhistorien.

Hovedpersonene i boka er personer som det er lett å bli glad i. Forfatteren beskriver de godt, slik at vi blir godt kjent med de. Samtidig er det ikke for mye sidehistorier som ødelegger for den egentlige historien.

Kort sagt; dette er en forfatter som jeg vil lese mer av, mye mer!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg tørker tårene etter å ha lest siste side i "En mann ved navn Ove". En fornøyelig og rørende litt dypere feelgood om den 59-årige grinebiteren Ove, som temmelig motvillig holdes i vigør av naboene. Ove vil bare at det skal være litt orden på sakene. Til tross for at han er kranglete og vanskelig, kan man ikke la være å verdsette Oves mange god egenskaper og helstøpte natur - som kommer til uttrykk gjennom store og små situasjoner. Mange vil nok kjenne igjen trekk fra seg selv eller noen de kjenner. Veldig veldig fin bok! Denne kan leses av mange - og kan også verdsettes av svigerfedre som normalt holder seg til krim og krigslitteratur. Spent på å høre om andre også liker den!

Godt sagt! (36) Varsle Svar

Helt ening fanga meg ikke så ble aldri ferdig med den i det hele tatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke lest de andre, men det skal jeg gjøre snarest! Kjempebok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjøp inn mat, avlys alle avtaler, lås døra og kast nøkkelen! Denne greier du ikke legge fra deg...

Godt sagt! (12) Varsle Svar

En indianer sitter og snakker med barnebarnet sitt. Han sier: "I alle mennesker er det to ulver som slåss. Den ene er ond. I den onde finnes det bitterhet, skrekk, misunnelse, sjalusi, grådighet, arroganse, selvmedlidenhet, løgn og egoisme. Den andre er god. Den har glede, fred, kjærlighet, håp, ydmykhet, velvilje, empati, sannhet og tillit." "Hvem vinner?" spør barnet. "Den du mater," svarer bestefaren.

Godt sagt! (22) Varsle Svar

Sterk historie fra en ektemann og pappa, og for en flott gave han gir til sin datter Maria. En bok , et minne tettpakket av kjærlighet til sin famile , og en bok hvor Maria kan bli litt kjent med sin mamma , som hun mistet så tidlig .

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En veldig sterk bok. Historien om Christoffer traff meg i hjertet fra dag én jeg leste om saken i media i 2005.. Jeg har tørket mang en tåre for den lille gutten med de store øynene som roper om hjelp.

Boken gjør vondt. På mange måter. Først og fremst vondt fordi Christoffer har det vondt. Videre vondt fordi besteforeldre har det vondt. Men også vondt fordi jeg skammer meg over rettssystemet og instansene.

Men uansett hvor vond boken er, så har vi alle godt av å lese den.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denna var rasende festlig, med herlig nostalgi. For noen nydelige gamle damer. Ei bok jeg ikke ville skulle slutte.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette er kanskje ikke den beste eller mest underholdende boken, men det gjør den ikke mindre viktig! Akkurat som "vanæret" av mukhtar mai, viser denne boken at 1 kvinne kan gjøre en forskjell! Jeg er mektig imponert, og jeg bøyer meg i støvet!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Likte den godt. Mye å lære om den spanske borgerkrigen.Får lyst til å lære mer flamencodansing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du leker med Pandoras eske. Noen ganger er det bedre å ikke åpne den. Noen ganger er det bedre å ikke vite.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Noen ganger, Miss Jarmond, er det ikke lett å bringe fortiden tilbake. Det kan komme ubehagelige overraskelser. Sannheten er vanskeligere enn uvitenhet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er min absolutte favorittbok gjennom tidene. Ingen bok har fått meg til å føle så mye på en gang. Jeg gråt og jeg lo om hverandre, kjente virkelig på det å leve! Idas dans er helt fantastisk nydelig.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Anbefaler denne til alle! Fordelen er at jeg har vært på Spinalonga, det gjorde den enda bedre. Skal lese den igjen.. og igjen!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har også lest den. Det begynner å bli en stund siden, men er enig med at den har mye til felles med "Da Vinci-koden", men jeg likte "Den fjerde regelen" mye bedre. Selv om begge faller i kategorien "lett underholdning" så husker jeg denne bl.a. som litt bedre i språket og litt mindre "platt" (kanskje litt preget av at jeg likte "Da Vinci-koden" ganske dårlig...). I tillegg så er kodene her hentet mer fra litteraturhistorie enn fra religion etter hva jeg husker, noe jeg ihvertfall fant mer interessant. Husker den som en spennende bok, men detaljene festet seg ikke så godt, nei...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ærbødig og ydmyk etter å ha lest boka, modige mennesker!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Overnaivistisk og platt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg også! Er svak for historisk fiksjon som er godt fundert i fakta, men samtidig bruker underholdingslitteraturens knep :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

RandiMarit HåverstadBenedikteAstrid PedersentuhamreÅsmund ÅdnøyTorill Elisabeth RevheimJenny Dahl BakkenKorianderBeate KristinLinn HaugHeleneBjørg Marit TinholtAmanda ATone HAurora WeberHarald KSissel ElisabethAnette  KureSiv RønstadEli HagelundLibraritas vIngeborg GBertykriraLailaBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTove Obrestad WøienEster SGro Anita MyrvangGro-Anita RoenPilarisKjerstiAnne Lise JohannessenLisbeth Kingsrud KvistenIngvild SLene AndresenTheaKine Selbekk OttersenSpurv