Denna var rasende festlig, med herlig nostalgi. For noen nydelige gamle damer. Ei bok jeg ikke ville skulle slutte.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 11 svar.

He he he, ha ha ha!

Jeg ble ferdig med boken i stad, leste den på få dager. Før jeg startet, hadde jeg lest de litt sprikende trådene her inne, derfor valgte jeg på forhånd å anse boka i samme sjanger som en "ukebladsroman".

Den var lettlest, språk som fløt lett (og god oversettelse), fornøyelig, og veldig artig plott. Ikke så lett å legge fra seg. Den var god til ukebladsroman å være :-) Jeg humret underveis, og var spent på hvordan slutten ble. Jeg lo godt når jeg kom til nesten-slutten (da mener jeg det som R gjorde, uten å røpe handlingen her). Avrundingen av boka var også bra.

I motsetning til en annen leser her inne, ville jeg ikke foreslått den for min mor, hun er altfor "snobbete" til å ville like den, he he.

Hvis du har behov for en bok som er lett å lese og som løfter humøret, så er denne å anbefale!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

KJøpte denne boken i dag og begynte på den med det samme. Måtte passe meg litt så ikke jeg satt og lo høyt flere ganger på venteværelset og T-banen. Gleder meg til resten i kveld. Kommer også til å kjøpe den andre boken hennes snart. Herlig med bøker som får en til å trekke på smilebåndet og le.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flere tråder på denne også, skrev i en annen:Greit med et slikt lettere avbrudd av og til, og den er "uanstrengt" å gå til også(lydbok på iPhone)...slipper å konsentrere seg så mye. Absolutt ikke noe litterært storverk...men søt beskrivelse av disse gamle damene og deres forhold til omverdenen. De har da sitt liv og sine besværligheter de også, ikke urealistisk...kanskje grunnen til at jeg synes den er OK, er at jeg hadde to "gammel-tanter" som bodde i et lite hus alene og drev på nesten som de der. (Bortsett fra potensmiddelet da)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

der er jeg helt enig. var lei meg da den sluttet. lo og humret meg gjennom hele boken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig. Ikke ofte jeg sitter å ler høyt når jeg leser, men potensgiverne og rabsgubbene var virkelig et herlig humoristisk innslag i hverdagen. Noen som har lignede bøker å anbefale? Måtte vært betryggende å vite at en har noe liggende hvis hverdagen blir for grå!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har bare lest dem på svensk, men det høres ut som oversetteren har gjort en strålende jobb :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje du vil like Arto Paasilinna, han har en lun humor. Alexander McCall Smith sin serie "Damenes detektivbyrå" er også ganske hærlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips, har lest et par av Arto Paasilinna. Enig, utrolig konge humor. McCall har jeg ikke hørt om, legger han inn på lista mi!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, Paasilinna er fin. Tror jeg må finne fram til flere bøker av ham. NRK1 viste filmatisering av "Damenes detektivbyrå", det må vel ha vært sist høst. Jeg hadde lest bøkene først, og vel vel.. JEG likte iallfall bøkene best. Fra Botswana, veldig lettfordøyelig og koselige bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det må kanskje bli "Rapsgubbene" av samme forfatter. Har bare lest Potensgiverne selv, men hører andre si at den er veldig bra den ogå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er utvilsomt en av de morsomste og beste bøkene jeg har lest. Dialogene er så festlige at jeg lo høyt enkelte steder, bl.a.: "jeg lurer på hvor mange selskaper man må gå i for å bli selskapsdirektør"

En herlig og varm bok om to gamle søstre og deres "nye vår" idet de får en ny, singel og ung mann på 60 til nabo.

Absolutt en favoritt her i gården :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Stig THarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAva