Denne la jeg fra meg for en god stund siden, men lurer på om den er verdt å plukke opp igjen...

Noen som har lest den, og gjort seg noen tanker om den? (uten å røpe noen "hemmeligheter" selvsagt)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 13 svar.

For å si det sånn, det var veldig lenge siden jeg leste denne første gang.... Så klarte jeg tydligvis å glemme at jeg hadde lest den så jeg leste den igjen og den var like dårlig den gangen også. Skikkelig dårlig i mine øyne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes den var svært god, på engelsk.

Den norske oversettelsen er tragisk dårlig, hvilket vises allerede i tittelen; the Rule of Four burde ikke bli til Den fjerde regelen.

Boken er preget av å være intelligent skrevet, og jeg syntes den var kjempegod.

En god oversettelse av tittelen måtte evt. blitt firer-regelen; som er en direkte oversettelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest den, men ble ikke så veldig imponert. Nå likte jeg daVinci-koden og Engler og demoner veldig godt, og trodde jeg hadde funnet noe i samme gata. Den var helt grei, og ganske spennende, men minnte meg mest om rekken av middelmådige amerikanske spenningsromaner for ungdom jeg leste i fjortisalderen. Terningkast 3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg. Ser den har fått god gjennomsnittskarakter, men jeg synes den var delvis kjedelig. Treg start, og mysteriet ble aldri så spennende som jeg håpet på på forhånd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg synst den var heilt grei, ganske spennande til tider. Det eg hugsar best med den er likevel kor utruleg dårleg oversatt den er (til og med tittelen er jo oversatt feil - er det mogleg?!).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva er originaltittelen da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"The Rule of Four" er originaltittelen. Men der har du motivasjon til å lesa vidare viss du ikkje kom så langt: du forstår kvifor det å oversetja tittelen til "Den fjerde regelen" ikkje gir meining etter kvart :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah. Nei, kom aldri så langt.... (husker ikke). Men kan jo hende jeg plukker'n opp etterhvert :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ingen som har gjort seg noen erfaringer med denne altså?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Joda. Denne har jeg faktisk lest.

Jeg tror at hvis du liker Dan Brown så er denne topp! Den er veldig "Da Vinci Koden" i både historie og oppbygning.Kodede budskaper, hemmelige skatter og mord er vel kort sagt menyen. Spennende der og da, men ganske forglemmelig sånn i ettertid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har også lest den. Det begynner å bli en stund siden, men er enig med at den har mye til felles med "Da Vinci-koden", men jeg likte "Den fjerde regelen" mye bedre. Selv om begge faller i kategorien "lett underholdning" så husker jeg denne bl.a. som litt bedre i språket og litt mindre "platt" (kanskje litt preget av at jeg likte "Da Vinci-koden" ganske dårlig...). I tillegg så er kodene her hentet mer fra litteraturhistorie enn fra religion etter hva jeg husker, noe jeg ihvertfall fant mer interessant. Husker den som en spennende bok, men detaljene festet seg ikke så godt, nei...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Tone HTone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline