Reading the World: Read a book from every country in the world. Here's my growing list of titles and recommendations.
Reading the World: Read a book from every country in the world. Here's my growing list of titles and recommendations.
Europa
Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende land.
Målet er å lese bøker fra hele verden - Her er bøker fra Europa. Forslag mottas gjerne :)
Reading the World: Read a book from every country in the world. Here's my growing list of titles and recommendations.
Part 2: Asia, Australia, New Zealand etc.
Reading the World: Read a book from every country in the world. Here's my growing list of titles and recommendations.
Dystopisk litteratur fra nordiske land, håper til å få høre flere tips!
Hei! Vet ikke om du trengte noen reisetips, men jeg gir deg allikevel forslag på noen bøker jeg har lest, alle er veldig gode! "Sensommerdager" av Joyce Maynard ( New Hampshire) , "Mor vi trenger deg" David Baldacci (Virginia) , " Om mus og menn" John Steinbeck ( California), "Ville hester" av Jeanette Walls (Arizona og litt Texas)
Bente Pedersen, nå har du jammen meg gjort det! I alle år har jeg lengtet litt etter at det skulle komme en serie å slå Isfoket ned fra førsteplassen som min favoritt. Og med Trollkvinne har du gjort det, og skrevet din beste serie Og ikke bare det, den er så bra at du herved troner alene som min favorittforfatter!
(Og som en liten tilføying, ikke noe tusser og troll som Margit sitt univers, men vanlige kvinner som blir utsatt for datidens heksejakt som vi alle vet var tuftet på vanvittige anklager som f.eks. at naboens ku hadde melket dårlig en dag.)
"Det begynte og sluttet med kjærlighet. Magdalena kunne ikke leve uten hans kjærlighet." Allerede i prologen får jeg en god følelse på at DETTE er serien. Etter de tre første kapitlene aner vi tematikken i serien, beskrivelsene av miljø, handling og detaljer er som alltid helt makeløs. Det historiske bakteppet er sterkt og veldig interessant. Er spent på hva som skjer videre.
Magdalena har dette udefinerbare over seg, som gjør at folk til alle tider har startet en heksejakt. Hun er sterk, uredd, vet å bite i fra seg, men samtidig så sårbar og ensom. Kanskje den mest sammensatte av alle de sterke damene dine, Bente. Isak er kanskje den beste helten noen gang, men kan han slå Mik'kal... Blir veldig spennende å følge utviklingen her
Det som er best med dine serier er at du spiller på hele følelsesregisteret til en leser, det blir som jeg puster og lever i Trollkvinne når jeg leser den. Ser frem til å leve i universet til Magdalena og Isak en god stund. For ikke å snakke om alt jeg lærer, du setter fingeren på ting jeg ikke en gang visste at jeg ville lære og høre om. Også bringer den med seg en lengsel etter å se Øst-Finnmark igjen.
Gratulere så mye med en ny serie, og du er nå nr 1 og tematikkens- og detaljenes dronning. Og formuttere som deg kan fortsatt utvikle seg og levere noe så inni hampen.
Under feltet lesetilstand, hadde det vært greit med et valg som heter "leser om igjen". Blir litt dumt å bytte har lest med leser, når man faktisk har lest boka tidligere. Kansje ikke så viktig, men.
Det går mye diskusjoner på den beste Romanen, eller krim'en. Så, fantasyfolk, Hva er deres beste Fantasybøker, og hvem mener dere er et mesterverk i denne fantasiens verden?
For min del, er det Tolkiens bøker, A song of Ice and fire og Patrick Rothfuss (the name of the wind)
Tidligere når man skulle legge til en bok i samlingen, kunne man velge heftet, innb,osv, fra et sted. Det kan man ikke lenger. Hadde vært kjekt å fått den muligheten tilbake..
Har ingenting imot endringer - som regel er de til det bedre. Men i dette tilfellet er jeg kanskje litt amvivalent, ihvertfall foreløpig. Jeg har problemer med:
- lette etter en spesifikk tråd under Diskusjoner. Jeg visste hvem som hadde startet den, så jeg gikk inn i vedkommendes profil for å finne den i hans aktivitets-liste. Men der var jo listen eviglang ettersom ALT han hadde foretatt seg på bokelskere var sirlig autogenerert. Da var eneste mulighet å trykke meg gjennom hele Diskusjonslista for å finne tittelen på tråden. Fant den til slutt.
-Misliker betegnelsen "følg boka". Vi leser bøker vi, vi følger dem ikke..
I begynnelsen drev jeg stadig og klikket på kantene på bokhyllene ettersom de lignet scrollebarer...Synes fortsatt ikke de ser helt tredimensjonale ut. Et ryddigere inntrykk dersom hyllekantene hadde vært fjernet.
To klikk må til for å komme inn på Diskusjoner istedet for 1 tidligere. Ingen stor sak, men et lite irritasjonsmoment, hver gang.
Så, foreløpig mer irritasjonsmomenter enn forbedringer, synes jeg. Men takk likevel for at du legger så mye arbeid inn i bokelskere.no! :)
Da jeg nå skulle legge til a Game of Thrones i samlingen min, så ser jeg at trefflisten etter søk på tittelen har gått tilbake til å vise alle forskjellige utgaver, noe som sikkert kan diskuteres det også, men det jeg virkelig ikke likte er at jeg ved å legge til en 2011 utgave av boken ikke får opp diskusjoner, sitater, lister osv som jeg ser finnes under en annen utgave... Da er det mer fristende å late som at jeg egentlig sitter med en tidligere utgave selv også...
Mao: Jeg ønsker at alle diskusjoner o.l. skal vises under de ulike utgavene, ikke bare den mest utbredte.
Jeg tar forbehold om at det kan være at jeg rett og slett ikke finner det jeg ser etter, men tidligere så kunne man se hvem og hvor mange som leste en bok når man klikket på tittelen. Jeg skulle gjerne hatt den muligheten. Som sagt, det kan hende at det bare er jeg som ikke ser det!
“A reader lives a thousand lives before he dies,” said Jojen. “The man who never reads lives only one."
Siden du har laget en forslagskasse er den vel ment at vi kan komme med våre innspill og ønsker. Vil nødig bli oppfattet som klagete, hehe.
1) På "mine sider" - i profilen, ønsker jeg at bokhyllene kommer tilbake.
2) Jeg skulle ønske at tittel og forfatternavn kommer opp når jeg holder musepekeren på boka
(det er ikke alle bøker det er like enkelt å se navn på forfattere eller boktitler).
3) Ønsker også at det kommer opp "leser" eller "har lest" "ønsker seg" osv. når musepekeren er over boka.
Ad skille mellom bokomtaler og diskusjoner: Bør ikke bokomtaler også vises som en tråd på førstesida? Ofte er bokomtaler utgangspunkt for en diskusjon, å skille dem vet jeg ikke helt om jeg er fortrolig med, men uansett så mener jeg at Bokomtalene bør vises. For hvem ser en bokomtale på en ukjent bok nå??
Vakkert. Noen ganger får jeg en fornemmelse av Tolkien. Landets historier fra helter, guder og diverse. Sangene de synger om virkeligheten og andre historier som vadrer på lepper. De forskjellige språkene og hva denne verden har å by på.
Alikevell, er det noe helt annet. En Fantasy verden så troverdig at jeg kunne trodd det faktisk hadde skjed. Kvothe er en fantastisk karakter som selvfølgelig har de vanelige talentene som en annen helt, men alikevell er han det motsatte.
Settningene, ordene og forklaringene på ting. Jeg ble fortrollet.
Eneste var at noen ganger ble de siste kapittlene litt langdryge. Men sidene forsatte å bla sin veg.
Anbefaler på det sterkeste. Denne verden gleder jeg meg til å få mer av. Men nå må jeg også bli ferdig med A song of ice and fire..
Dere er fortsatt unge og tenker ikke på det som skal komme. Dere har hele livet forran dere. Men en vakker dag blir en av dere nødt til å vandre først. Det er den dagen den andres hjerte knuses, og man lærer at det hadde vært best om man aldri hadde elsket.
Hvorfor sette slike krav til seg selv? Med en tvangstanke om å lese 200 sider om dagen er det en stor fare for at du går lei og ender opp med å hate bøker.
Jeg har lest i 40 år. Sannsynligvis i overkant av 1,000 bøker har det blitt, eller et sted mellom 3 og 400,000 sider. I snitt omtrent 20, kanskje 25 sider om dagen. I lange perioder har jeg ikke lest noe som helst. Mye har jeg gått glipp av, men en god del har jeg fått med meg.
Litteratur er en gave. Og hver eneste setning på hver eneste side i hver eneste bok er formulert av noen som ønsket å fortelle deg noe. Derfor synes jeg vi skal ha såpass respekt for forfatterne at vi tar den tiden som trengs til å nyte denne unike gaven.
Det utgis over 5,000 bøker på norsk hvert år. 50,000 titler bare siden år 2001. Vi må bare innse at vi ikke rekker over alt sammen. Vi lever et antall år på jorda og får anledningen til å nyte en liten bit av det andre har skapt, enten det er musikk, billedkunst eller litteratur. Mitt råd til deg: Ta vare på hver enkelt lille opplevelse i stedet for å forsøke å gape over alt på en gang.