jeg finner ikke alle bøkerne mine her, kordan skal man gjøre dette??

kan noen gi man råd her?? kordan får jeg lest og gjort lekse på samme tid?? lekse tar ca.2 timer..jeg mener det...lekse hele tiden 5 forskjellig fag. så vil jeg gjerne lese ca.200 sider om dagen!! :)

kordan får jeg dette til å gå??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Greia må jo være at lekser er lekser og lesing er "frikvarter", så får det bli så mange sider det blir.

Ellers er lydbøker eller hørespill et tips. Det blir kanskje mer avbrekk fra leksene enn bare å flytte øynene fra lekseboka til favorittboka. Det kan du jo dessuten drive med samtidig som du f.eks danser, som du øyensynlig også liker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

ja kanskje det,takk for rådet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da jeg enda gikk på skolen leste jeg vel også rundt 200 sider til dagen. Det som kan være greit og gjøre er og ta små avbrekk fra fagene og lese litt og så starte på leksene og lese etter det. Annet tips kan være å høre på lydbok de bøkene du ønsker og få lest:)

Lykke til med lekser og lesning, men det viktigeste er at du koser deg med bøkene som de andre også har sagt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jan Fongen sier det viktigste, men hvis du passer på å ha ei lita bok med deg i lommen eller veska alltid, kan du få kost deg med bok i stedet for å kjede deg når toget er for seint/ den som skal hente deg er forsinket og andre ventepauser der det ikke ligger til rette for slikt som å nyte naturen eller drømme viktige dagdrømmer

Godt sagt! (1) Varsle Svar

takk for råde ;) jeg skal huske det

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ville så gjerne si deg noen ord men Jan Fongen sa det så utrolig bra, jeg må bare si meg enig med han. Kos deg når du leser , har du ikke tid , vent til du kan gi boken din den fulle og hele oppmerksomhet. Så skal du se dere blir bestevenner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvorfor sette slike krav til seg selv? Med en tvangstanke om å lese 200 sider om dagen er det en stor fare for at du går lei og ender opp med å hate bøker.

Jeg har lest i 40 år. Sannsynligvis i overkant av 1,000 bøker har det blitt, eller et sted mellom 3 og 400,000 sider. I snitt omtrent 20, kanskje 25 sider om dagen. I lange perioder har jeg ikke lest noe som helst. Mye har jeg gått glipp av, men en god del har jeg fått med meg.

Litteratur er en gave. Og hver eneste setning på hver eneste side i hver eneste bok er formulert av noen som ønsket å fortelle deg noe. Derfor synes jeg vi skal ha såpass respekt for forfatterne at vi tar den tiden som trengs til å nyte denne unike gaven.

Det utgis over 5,000 bøker på norsk hvert år. 50,000 titler bare siden år 2001. Vi må bare innse at vi ikke rekker over alt sammen. Vi lever et antall år på jorda og får anledningen til å nyte en liten bit av det andre har skapt, enten det er musikk, billedkunst eller litteratur. Mitt råd til deg: Ta vare på hver enkelt lille opplevelse i stedet for å forsøke å gape over alt på en gang.

Godt sagt! (29) Varsle Svar

Jeg tror ikke det går an å si det bedre. Lytt til erfarne "fjellfolk".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for hyggelige kommentarer og stjernedryss. Håper budskapet når fram på en positiv måte. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel fortjent stjernedryss!
Flere bokelskere ytrer seg fra tid til annen om lesevegring. Jeg tenkte på dem da jeg leste innlegget ditt - og håper det vil stå frem som en medisin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk igjen, Lillevi. Det har faktisk i perioder gått mange måneder uten at jeg har åpnet en bok. (Hysj! Ikke si det bort.) Det er ikke bare forfattere som får skrivevegring. Vi lesere kan få lesevegring også. I perioder. Men frykt ikke! Leselysten kommer alltid tilbake. Igjen og igjen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvor mange timer er det i et døgn? Hvor mange timer er du på skolen? Hvor mange timer må du sove? Og spise? Hvor mye gjør du ellers om dagen i tillegg til leksene?

Den tida du har igjen, kan du bruke til å lese. Hvis det er ei lett bok, klarer du kanskje 200 sider. Men noen ganger må du nøye deg med mindre enn det!

Hvis du ikke finner bøkene dine her når du søker, kommer det opp en lenke du kan bruke til å legge inn boka selv. Du får da opp et skjema som du kan skrive i. Pass på at du skriver nøyaktig tittel og forfatter og alle de andre opplysningene du blir bedt om å skrive ned.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

takk for tipset :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir som med "gulerøtter", leksene først og etterpå kan du lese noen sider på sengen. Eller du kan planlegge leksene dine med rom for noe annen lesestoff inn i mellom. Dermed opprettholder du oppmerksomheten på det du leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje sette ned dine krav/forventninger litt? Det er en tid for alt, og kanskje du ikke trenger å lese så mye hver dag?

Da jeg studerte, hadde jeg liten tid til å lese annet enn fagbøker. Men da studiene var slutt, tok jeg det igjen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGBeathe SolbergMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete Gjessing