Tekst som har fått en stjerne av Caroline H Heitmann:

Viser 61 til 80 av 661:

Dette var en mektig bok! Jeg har aldri lest noe lignende og er stum av beundring for forfatteren. Snakk om kunnskapsrik, formidlingssterk forfatter!

Boka dro meg inn i seg og jeg mistet helt kontakt med tid og rom, dette er var en skikkelig page-turner, i positiv forstand.

Samtidig som vi følger forfatterens søken etter å bli en god hjelper, gis vi stor innsikt i kultur og politikk og personlige erfaringer flettet godt sammen med biografiske fakta om Mor Teresa, om kontroversene rundt henne. Også om land forfatteren besøkers historie.

Boken er delvis skrevet som en tradisjonell roman, delvis som en reiseskildring og delvis i en esseyistisk stil. Abrahamsen mikser dette så godt at det ikke blir tungt eller lærebokaktig. Det bare flyter i vei, samtidig som det er mye fakta å lære for den som har det fokuset.

Forfatteren lykkes også i å stille kritiske spørsmål til våre kulturelle holdninger til hjelpearbeid og hun stiller samfunnskritiske spørsmål til oss nordmenn, som "behovet" for å seile med på Facebooks likekultur i alvorlige saker. Hvor mye betyr et klikk?

Vet du hva? Denne må du bare lese!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Døren er et godt valg, synes jeg. Et spennende puslespill om forholdet mellom to svært ulike kvinner, og ei bok som retter søkelyset på mange viktige etiske dilemmaer. Kos deg videre med siste halvdel (ja, koselig er vel kanskje ikke rette ordet...).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal lese litt i fire bøker denne helga. Litt ubestemmelig for tiden, så må ha litt variasjon :)
Hentet Vårofferet på biblioteket i dag, og jeg ser veldig frem til å lese mer av Lars Mytting. Leste "Svøm med dem som drukner" i vår, og synes den var kanonbra!
Leser en e-bok; Etterlyst, av Lee Child, og den virker så langt spennende. Har ellers allerede startet på Øya av Victoria Hislop og Spilt blod av Åsa Larsson, så det blir nok lest noen sider i de også i løpet av helgen. Har faktisk litt håp om solgløtt her i Trøndelag i helga, og det kan fort bety at det går unna noen sider med lesestoff :D

Riktig god helg, bokelskere! :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Dette var en utrolig spennende bok og helt fantastisk lest på svensk av Angela Kovacs. En slik psykologisk thriller som jeg liker. Det ante meg nok hvilken vei det bar når det nærmest seg slutten, og jeg fikk riktignok bekreftet hvem forbryteren var. For det skjer forbrytelser i denne boka, det kan jeg røpe, men hva og hvem er ganske så uklart og forvirrende en lang stund. Her er mange tråder og mange som kan ha noe å skjule, og stakkars Rachel med sin alkoholisme og blackouts, samt nitidige innblanding går heller ikke fri for mistanker. Boka er bygd opp med tre kvinners fortellerstemmer, hovedperson Rachel, Anna og Megan, og livet kretser rundt deres menn og eks-menn. Anbefales på det sterkeste! (svensk på lydbok er ikke noe problem, det er faktisk nydelig å høre på).
Og til dere som mener denne er litt lik Gillian Flynns Flink Pike, så er jeg ikke enig i det. Denne er bedre og litt annerledes. Jeg fikk mer assosiasjoner til Watsons Før jeg sovner, faktisk.
(hørt på lydbok, Storytel, svensk utgave)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Du er heldig og har en priviligert jobb :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte den veldig godt, overrasket meg. Vakkert og poetisk språk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokfjes fra Malvik går verden rundt.
Jeg falt helt for elgen og bibliotekaren!
(elg er ment for en - hjort for dere andre)

Har du noen favoritter blant bokfjesene?

Godt sagt! (13) Varsle Svar

BESTE BOKA I VERDEN!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Duc Mai-The har her gitt meg en fantastisk leseropplevelse!
Måten han leser denne romanen på gjør at jeg kommer i en spesiell stemning og jeg bare venter på neste ord som blir lest for meg.

Tusen takk!

Dessverre tar alle bøker slutt, også denne. Anbefales på det varmeste som lydbok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men tante Wikipedia kan hjelpe med romaner fra Den dominikanske republikk! Se bare:

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Novels_set_in_the_Dominican_Republic

Av disse har jeg selv bare lest How the García Girls Lost Their Accents og In the Time of the Butterflies, begge av Julia Alvarez. Det begynner å bli noen år siden, men jeg husker dem som positive leseopplevelser. Og det er flere andre av romantitlene på Wikipedias liste som jeg har lest positive anmeldelser av.

...Og jeg oppdager at i alle fall engelsk Wikipedia (den som har lyst, kan jo sjekke andre språk også) har mange slike lister over Novels by country of setting: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Novels_by_country_of_setting. Kjekt å vite - i likhet med trådstarter liker jeg å forberede reiser ved å lese skjønnlitteratur fra reisemålet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Et interessant tema synes jeg for jeg har akkurat samme reaksjon som deg om det motsatte. For å sitere deg: «Mener du det? Dette kan neppe være noe "alle vet".....» - slik er det for meg når jeg leser at du synes er opplagt at man har lest en bok når en har hørt den.

Det blir helt feil for meg, det. Også brenner jeg for dette, så jeǥ synes det er like relevant med formatet (e-bok, lydbok, hardperm, mykperm) som innhold i boka. Selv foretrekker jeg å lese, men gjør alt; jeg lytter, leser og ser..

Som sagt tidligere i denne tråden, vi er jo forkjellige. :-)

Ønsker deg en god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde en lek med mine facebookvenner for noen måneder siden.
Jeg ba dem svare på følgende spørsmål.
«Kan du nevne et land?» Den første nevnte Afghanistan.
Jeg skrev «Kunst, vitenskap eller historie». Den første svare «kunst».
Litteratur, billedkunst eller musikk? Den første svarte «musikk».
Jeg søkte etter «afghanistan» og «music» i Amazon og kom til denne boken.

Boken var interessant, jeg lærte om jøder som hadde emigrert fra Sentralasia til New York og som holdt på sin musikalske tradisjon. Det er var litt langt unna mine vanlige interesser, men jeg er glad jeg leste den. Jeg fikk til og med et passord til å laste ned musikkeksempler.

Så startet jeg en ny tråd på Facebook for noen dager siden.
Nevn en delstat i USA. «Alabama»
Litteratur eller billedkunst. «Litteratur»
Prosa eller drama. «Drama»
Det førte meg til denne dramatikeren. Jeg skal lese denne boken, så skal jeg starte en ny tråd der jeg anskaffer meg en ny tilfeldighetsbok.

Hvorfor gjør jeg dette? Fordi jeg er fascinert av hvor tilfeldighetene kan føre en. Jeg ville ikke visst noe om verken bukharijøders musikk i New York eller hvem Rebecca Gilman var om det ikke var tilfeldighetene som førte meg dit. Det jeg håper på er selvsagt at jeg skal lese en virkelig setter sine spor, og det bare på grunn av en tilfeldighet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Her i Oslo var det grått, men jeg fikk et lite glimt, og knipset blant annet dette bildet:

skriv bildebeskrivelse her

Ellers fulgte jeg litt med på livesendingen til NRK. :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg opplevde også at The Brilliant Friend var en lettlest og interessant bok. De to neste i Ferrante's trilogi, The Story of a New Name og Those who Leave and Those Who Stay, kan for min del benevnes med de samme ordene.
Kanskje ble vi litt påvirket av omgivelsene og varmen boka (bøkene) ble lest i, du i en hengekøye på Zanzibar, jeg under palmene i Caribbean. Men at Ferrante's trilogi kommer under begrepet usedvanlig god ferielektyre, tror jeg vi begge kan skrive under på. :)

  • og for de som har Kindle og ønsker seg The Brilliant Friend, koster den nå 2,99 dollar på Amazon.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nok en bok om livet i sørstatene og de enorme forskjellene mellom hvite og svarte, herskap og slaver, faenskap og det å holde ut..... kan fortsatt ikke noe for at slike romaner fascinerer og provoserer meg, får så lyst til å reise tilbake i tid og bli menneskerettsadvokat!!! Og sitte sammen med de sterke kvinnene i slavekvarteret og lære alt de kan... tror jeg har levd tidligere og vært borti noe av det der....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en pageturner! Dette var mitt første møte med Houllebecq, og nå er jeg sulten på mer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Disse to interessante damene skal prate sammen på Litteraturhuset i kveld, men naturligvis er hver minste plass utsolgt. Men nå viser det seg at samtalen skal streames på Aftenposten.no i kveld kl. 19, det står i omtalen at lenke vil komme senere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Blir spennende å høre hva du synes. Jeg tror ikke de ligner, men fordi jeg har lest Peter Nàdas fikk jeg følelsen av at jeg må prøve 2666. Nàdas er helt egen, noe jeg ikke har lest før. Lignende utsagn har jeg sett om 2666 også. Håper det også er en helt egen bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I ett av min mors mange gjemmer fant jeg ei bok etter mormor. Min søte mormor var lærer i barneskoler i Oslo, var faglærer i bl.a. norsk, engelsk og religion. Hun leste alltid ei bok. Hun var flink i språk og reiste mye. Boka jeg fant har en lapp limt inn i bakpermen, der står det "Lesesirkel Grorud Skole 1963" over ei liste med 15 titler. Hver lærer skulle ha en bok hver, som gikk på rundgang i løpet av ett år. Inni boka ligger en maskinskrevet lapp med mormors navn og 14 andre morsan har identifisert som engelsklærer, husstellslærer, rektor, inspektør osv. De skulle levere boka de hadde lest videre til neste person på lista hver annen mandag på gitte datoer skrevet med penn på lappen. Det var sesong fra 22/4-1963 til sommerferien, så fra 26/8 til 23/9 - ny pause - og fra 7/1-1964 til 1/4. Det slår meg at dette var 60-tallets "kunnskapsløft", at de hadde mye å gjøre, at to uker var kort tid å lese en lesesirkelbok når det var prøver å rette og timer å forberede. Har dere tanker om det, om kontrasten mellom nå og for 50 år siden?

Jeg har googlet alle bøkene. De er alle utgitt i 1962 (unntatt én utgitt i 1961) og kommer fra Georg Evensen, også kjent som Grorud Bok & Papir. Det er betalt en lesesirkelavgift på kr 0,50 til Den Norske Forfatterforening, vist av et "frimerke" klistret i bakpermen. Ble de sponset? Var det slik at bokhandelen ga lesesirkler i lærerstabene 15 bøker mot denne avgiften?

Det morsomme er at alle bøkene er å få tak i nå, det er bare én som ikke fins til salgs i Norge for øyeblikket, men det er flere eksemplarer i Sverige og Danmark. Det er en av de to bøkene som skiller seg ut, biografien om Dag Hammarskjøld (får ikke fram svensk ø på tlf) utgitt i bakevjen av nobelprisvinnerens død. Den andre som skiller seg ut er Mila 18 av Leon Uris. Den ser ut til å være en viss størrelse - ikke bare ved at den er på mer enn 500 sider - men i førstehånds overleveringer etter krigen. Forfatteren er polsk.
Alle de andre bøkene er på mellom 160 og 250 sider. To er novellesamlinger og det er bare to forfattere jeg kjenner til fra før. Har de ikke tålt tidens tann? Er de avleggs?

Listen er som følger:
1. Nevil Shute - Runesteinen (An old Captivity)
2. Håkon Karlsen - Marulken (noveller og debut)
3. Terje Stigen - Kjærlighet (denne er tydeligvis fortsatt aktuell til velvære/selvhjelp, den kom opp som ebok hos alternativklubben Energica)
4. Karl Bjarnhof - Historien om Sascha
5. Willy Corsari - Fordi hun elsket
6. Solveig Christov - Jegeren og viltet (noveller)
7. Sara Lidman - Jeg og min sønn (oversatt av Inger Hagerup)
8. Halvdan Hegtun - Fra Toten og andre verdensdeler (reiseskildring!! Hehe)
9. Miadrag Bulatovic - Til himmels flyr den røde hane (mormors bok)
10. Ragnhild Magerøy - Lengsel, men ingen vinge
11. Leon Uris - Mila 18
12. Morris L. West - Taushetens datter
13. Paal Brekke - En munnfull Ganges (morsan har denne som arv etter mormors mor, reiseskildringer ser ut til å ha vært datidens "Travel Channel"...)
14. Eva Ramm - Engel på vidvanke
15. Joseph P. Lash - Dag Hammarskjøld (biografi)

Noen få er i samlinger her etter det jeg kan spore. Hva kan dere fortelle meg om disse bøkene? Hvilke var viktige ut fra samtiden? Hvorfor? Hvilke syns dere har tålt tidens tann? Jeg har noen tanker om hvilke som bør leses, er det noen dere ville ha lest? Sånn teoretisk, ville disse bøkene, eller noen av dem, egne seg til lesesirkel nå?

Det hører vel med til historien at mormor syntes Bulatovic's bok var "forferdelig" (siterte morsan), men like fullt reiste hun til daværende Jugoslavia på sommerferie sikkert 10 år senere. Hun har fortalt om minnene fra Dubrovnik spesielt. I min mors samling står fortsatt reiseguiden mormor brukte. Nei, ingen av oss kvitter oss med bøker noengang...

Jeg lurer på om det blir den boka jeg leser i helga, Til himmels flyr den røde hane, i påvente av at Mønsteret rakner skal komme i posten.

Flere ting dere tenker?

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Fugletribunalet er en av dem jeg har forhåndsbestilt i årets mammutsalg. Den er jeg spent på!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T