Da er det fredag og det betyr lesehelg! Litt tidlig ute for en gangs skyld. En god natt søvn betyr at humøret er på topp og jeg gleder meg til en stille og rolig helg.

I helgen fortsetter jeg på Misery av Stephen King. Jeg regner med å fullføre den, men har ikke bestemt meg for neste bok ennå. Det er stor mulighet for at jeg fortsetter på Sin egen herre av Halldór Kiljan Laxness. Dette er en bok jeg ønsker å fullføre så jeg tenker det gjelder å fortsette før jeg glemmer den.

God helg, bokelskere!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 31 svar.

I helgen har jeg fordypet meg i et par "knyttneve"-romaner. (Veldig langt unna feelgood, meget høy litterær kvalitet, så sterke at det nesten føles fysisk). Den ene er "Selvmord" av Edouard Levé. Knallsterk, rå, meget presis tekst, der forfatteren tegner et portrett av en venn som har tatt livet av seg. Det blir ikke mindre virkningsfullt når man vet at forfatteren tok livet av seg en drøy uke etter at han hadde levert manuset.
Den andre er "Døren" av Magda Szabó, som jeg har hatt lengtet etter å lese i et par år. Er kommet halvveis - liker den sålangt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Døren er et godt valg, synes jeg. Et spennende puslespill om forholdet mellom to svært ulike kvinner, og ei bok som retter søkelyset på mange viktige etiske dilemmaer. Kos deg videre med siste halvdel (ja, koselig er vel kanskje ikke rette ordet...).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har blitt lite lesing denne helga siden vi har vært på hytta for å åpne den for sommeren. Med smågnager-år i fjor, var det noen overraskelser fra ubudne gjester innendørs som tok litt tid å fikse. Når vannet må bæres og varmes i kjele, blir det noen ekstra runder... Heldigvis har det vært fint vær til å hive ut møbler og tepper for risting og banking :))
Og aldri så galt at det ikke er godt for noe. Alt i bokhyllene ble tatt fram og inspisert (de frekke dyrene hadde spist en snei av permen på Piet Heins "Gruk"!), og da dukket Bill Brysons En kort historie om nesten alt/ opp, så innimellom slagene fikk jeg lest et par kapitler i den. Ei bok jeg nok ikke kommer til å lese i ett, men ta små stykker av innimellom andre bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga har eg lese Sophie Kinsella si "En shopoholiker i Hollywood" og Arto Paasilinna si "Herre min hatt". No har eg nett begynt på "Stoner" av John Williams. Sommaren er utmerka til å pløye gjennom litt bøker. Særleg i kombinasjon med strandliv i sydlegare strok, denne gongen på ei strand i Kroatia.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er testleser for et lite forlag som blant annet utgir en del krimbøker. Denne helgen har jeg lest ferdig manuset jeg begynte på forrige helg. Jeg kan ikke si så mye om bøkene jeg er testleser for, men her er det en bok jeg tror mange krimelskere kan glede seg til.
Ellers har jeg også kommet meg litt videre i lydboken jeg hører på. Katalysatormodet av Hans Olav Lahlum er en god oppfølger til de to tidligere bøkene om politiførstebetjent K2.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende!
Hvilket forlag leser du for?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nettopp fullført Lucinda Riley sin De syv søstre, som jeg likte. Første jeg har lest av forfatteren, vurderer lese flere av henne. Nå leser jeg Fatso. Du hendelse, det kaller vi flau lesing! Min kjære ektemann lurte på hvorfor jeg leste mellom fingrene. Boka er god, og den hadde sikkert ikke vært god uten de beskrivelsene, men PINLIG! Glad ingen kan SE hva jeg leser når jeg leser det.Hvis disse detaljene også er i filmen, så¨tenker jeg at jeg fint kan la være å se den. :)

God helg! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Leser Marekors av Jo Nesbø.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Bør Børson Jr. av Johan Falkberget og kun den. Prøver å holde meg til en bok av gangen, selv om det er vanskelig. Har ikke lest ferdig Njålssoga og Burma in Revolt av Bertil Lintner enda. De er blitt satt litt på vent. Så får jeg se når jeg tar opp tråden i dem.

Fortsatt god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen tilbringes i Tyrkia på stranda/ ved bassenget med lydbok! I går hørte jeg siste rest av Nora Roberts "Farlig forelskelse". Opplagt slutt, men koste meg med historien likevel. Trengte nå litt mer skikkelig krim og begynte på "Den usynlige mannen fra Salem" før i dag. Spent på den! Hadde vært morsomt med enda en krim serie og følge :)
Hva syns dere andre som har lest den?

God helg til alle hvor enn dere er! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har vært travle dagar, så no blir det på ein måte godt med helg, men den blir travel den også ...

Gjetarhundkurset førre helg blei en så stor suksess at eg bestemte meg for å hive meg på eit vekeskurs med same instruktøren. Så søndag køyrer eg nedover til austlandet med familie og full pakke, camping- og badeliv for familien, og springe som ein tulling etter hund og sauer for meg.

Lesesirkelboka Sin egen herre blei eg ferdig med i natt, resten av helga blir det nok En bønn for Owen Meany, har ikkje kome vidare i denne sidan sist. Og på bilturen blir det lydbøker, tipper eg blir ferdig med My brilliant career av Miles Franklin, og kanskje også Anthem av Ayn Rand, som eg trur er ei ganske kort bok. Best eg lastar ned ei lydbok eller to til, for sikkerheits skuld.

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nå som eg har fått ferie, så må mursteinsboka "Shantaram" leses. Minuset med slike bøker er vekta, men så lenge boka er bra, så får det gå..!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg skal lese litt i fire bøker denne helga. Litt ubestemmelig for tiden, så må ha litt variasjon :)
Hentet Vårofferet på biblioteket i dag, og jeg ser veldig frem til å lese mer av Lars Mytting. Leste "Svøm med dem som drukner" i vår, og synes den var kanonbra!
Leser en e-bok; Etterlyst, av Lee Child, og den virker så langt spennende. Har ellers allerede startet på Øya av Victoria Hislop og Spilt blod av Åsa Larsson, så det blir nok lest noen sider i de også i løpet av helgen. Har faktisk litt håp om solgløtt her i Trøndelag i helga, og det kan fort bety at det går unna noen sider med lesestoff :D

Riktig god helg, bokelskere! :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg er godt i gang med Uro av Jesper Stein og i natt blir jeg vel ferdig med nattlektyren: Silo av Hugh Howey siden jeg har mindre enn 100 sider igjen. Etter hvert skal jeg begynne på Blodspor i Klondike av Johan B. Mjønes, og Lukk øynene av Josh Malerman. Blir selvfølgelig ikke ferdig med alle disse i helga, men blir forhåpentligvis blir jeg ferdig med Uro og Silo og fått begynt på de andre to bøkene før helga er omme.

Spent på din dom av Misery til slutt. God helg:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I går begynte jeg på Kiellands samlede verker. Fant en serie med rød innbinding fra 60-tallet i kjeller`n på biblioteket i Odda. Leste ei novelle som heter Håpet Er Lysegrønt, og da lærte jeg hvor det uttrykket kommer fra :-) Får se hvor langt jeg kommer i sommer, men det blir en del Kielland framover. Regner med at en herr Ingemundsen rister av glede når han leser dette ;-D

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg "De Uønskede av Yrsa Sigurdardottir,råspennende krim Odinn Undersøker påstander om overgrep mot unge gutter på et guttehjem,tilbake på 70 tallet,gradvis får de innsikt i de mørke sidene på hjemmet.....dette er en forfatter jeg ikke hadde hørt noe særlig om før,men kjøpte av ren nysgjerrighet...Ved siden av leser jeg Stefans Stora Blå,av Stefan Sundström....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese ; Sønnen av Jo Nesbø. Jeg begynte på den for en tid tilbake men glemte den litt. I dag har jeg kommet godt inn i boken og har falt for Simon , en av hovedpersonene.
Nesbø som forfatter har jeg allerede falt for x ant ganger , så der er jeg ikke overrasket, han er dyp den mannen.! Fantastisk.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg beundrer deg virkelig, Vibeke, så langt jeg kan se, så begynner du å nærme deg den hundreogfemtiende uken du har engasjert oss med din helgetråd, og så vidt jeg har erfart, har du ikke hoppet over én eneste en! Fantastisk.

Selv leser jeg Edward St. Aubyns Patrick Melrose Novels. Nå er jeg på den den femte og siste: At Last. Selv om vi har vokst opp i to vidt forskjellige verdener, så kjenner jeg meg igjen, men veldig store deler blir rett og slett fyllstoff i denne serien etter min mening. Han skriver så utrolig humoristisk og godt, når han skriver om seg selv, men han drar inn så utrolig mange personer i dette dramaet, og det glipper for mye til at jeg lar meg begeistre helt.

God helg til deg, Vibeke og alle dere andre bokelskere!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tusen takk, gretemor! Skulle ønske jeg kunne følge den opp bedre i løpet av helgen, men alle innlegg blir lest uansett om jeg får svart eller ikke. Dine ord varmer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest så mye ulikt om disse bøkene og få (ingen sist jeg så etter) her inne har skrevet bokomtale. Jeg ble nysgjerrig på bøkene da jeg leste noen anmeldelser, men synes tematikken er tung og tenkte at jeg ikke orker begi meg ut i den med mindre romanen (e) har særegne kvaliteter. Så da er vel spørsmålene: hvor mørkt er egentlig dette og er det verdt det?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er vanskelige spørsmål du stiller, Strindin. Og som du sier, så berører romanene mange svært tunge temaer. Personlig har jeg ikke lyst til å felle noen dom, før jeg har fullført den siste boka, men hittil er den første den klart beste. Når det gjelder særegne kvaliteter, så skriver han godt nok og med humor, men jeg vet ikke om jeg vil gå så langt som å kalle det særegent. Det engelske overklassemiljøet han beskriver er sært nok, men det er en helt annen sak.

Bibliotekets e-bokutlån har alle unntatt den siste, korreksjon; alle fem kan lånes, så det går ann å lese litt der for å kjenne på hva du føler/synes uten at det koster penger i hvert fall :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg likte svært godt fyrste bok, og har fått til innkjøp av nr to. Har høyrt, og då spesielt frå han som over seg av beigestring overtalte meg (utan særleg kamp) om å lesa den fyrste, at resten ikkje er like slåande. Eg har derfor og kjøpt ei anna St Aubyn-bok, Lost for Words, som med litt lettare tematikk, men same gode språket, lovar svært godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk Gretemor! Sett flere som holder en knapp på første bok. Det er at historien foregår i den britiske overklassen jeg merket meg i utgangspunktet. Jeg tror kanskje jeg prøver meg på første bok med tid og stunder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God helg:-) her på østlandet er det fantastisk vær, så det skal nytes til fulle. Og hva er vel bedre enn å sitte ute å lese? Nå leser jeg Åndenes hus av Isabel Allende.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har nettopp blitt ferdig med den fantastiske Vicious av V. E. Schwab. Resten av helgen skal brukes til å fullføre The Boy Who Wept Blood av Den Patrick og Golden Son av Pierce Brown.

På nattbordet ligger dessuten The Collector av John Fowles.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg går på penicillinkur for sår hals, hadde tenkt å kjøpe drikkeyoghurt til å svelge ned pillene med, den typen jeg tar kan deles (Apocillin) siden jeg aldri har klart å svelge piller, men det var dårlig utvalg. Tror jeg kjøpte i Sverige forrige gang. Det ble til at jeg kjøpte Kefir isteden.

Denne helga leser jeg Anything for a Vote - Dirty Tricks, Cheap Shots, and October Surprises in U.S. Presidental Campaigns og Storsmuglerne på Frøya - en illegal historie om brennevin, oppfinnsomhet og overlevelse.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg klarte ikke å svelge piller før jeg heller, men fikk tips om å svelge de ned med appelsinjuice og det funker fint for meg. Uansett god bedring og riktig god (lese)helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har slitt med denne forkjølelsen siden April, så jeg håper jeg snart blir kvitt den. Skal antagelig også starte på The Oxford of Inspector Morse denne helga. Har endelig kommet igang med å se på dvd'ene mine etter minst et år. Har bare lest og sett på TV. Har 3 episoder igjen av Ace of Cakes sesong 3 ( a 21 m) og etter de går jeg løs på Inspector Morse, har alle episodene på DVD. Jeg liker Lewis bedre enn Morse, men når jeg hadde sjangsen til å få tak i alle boxene (8 stk) fra hvor jeg fast kjøper bøker på eBay bestemte jeg meg for å slå til. Har 4 av 8 sesonger av Lewis så langt og 6 boxer a 10 episoder av Midsomer Murders, så det går i engelsk krim for tiden. Så episode 102 Murder by Magic på svensk TV tidligere i uken, og ikveld viser de episode 104 A Vintage Murder, siste episode så langt på TV2.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helgen kommer brått,har bare tenkt å sløve sammen med Lars Mytting og boka Svøm med den som drukner.Så langt er den bra. Har lest ferdig Onkels drøm av Dostojevsij og Jeg har sett verden begynne av Carsten Jensen,begge gode bøker på hver sin måte. Etter en dag med full sommer i går,er vi tilbake i en dårlig vår igjen i dag,så det blir rikelig tid til innekos her i Nordvest.
God helg til alle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg gleder meg til Lars Mytting :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei på deg. Leser alltid trådene dine, det er liksom ikke helg uten:-) Denne gangen har jeg også lyst til å fortelle at jeg begynte på Miraklenes by av Eduardo Mendoza i går og det virker lovende. Gleder meg til fredagsettermiddagen på verandaen med noe godt i glasset, beste som finnes, riktig god heg til deg Vibeke og alle bokelskere:-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

KjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøienCarine Olsrød