Har lest mye fra regionen i det siste; Lyden av ting som faller, 2666, Eksilets grenser. Ingen av disse er opplagte "glede seg til reisen"-romaner, litt dystrere bøker. Ville evnt anbefalt den første. Mario Vargas Llosa skriver fargerikt - også har du jo gode gamle Isabel(le) Allende. Sjekk også boktilreisen.no :-) Dominikanske er det vanskelig å finne noe fra...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Men tante Wikipedia kan hjelpe med romaner fra Den dominikanske republikk! Se bare:

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Novels_set_in_the_Dominican_Republic

Av disse har jeg selv bare lest How the García Girls Lost Their Accents og In the Time of the Butterflies, begge av Julia Alvarez. Det begynner å bli noen år siden, men jeg husker dem som positive leseopplevelser. Og det er flere andre av romantitlene på Wikipedias liste som jeg har lest positive anmeldelser av.

...Og jeg oppdager at i alle fall engelsk Wikipedia (den som har lyst, kan jo sjekke andre språk også) har mange slike lister over Novels by country of setting: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Novels_by_country_of_setting. Kjekt å vite - i likhet med trådstarter liker jeg å forberede reiser ved å lese skjønnlitteratur fra reisemålet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kanskje det til og med er noen som husker Graham Greenes Gjøglerne (The Comedians) fra 60-tallet en gang? Riktignok utspiller det meste seg i Haiti, men det tangerer jo Den dominikanske republikk, og noen av Greenes hovedpersoner så seg nødt til å søke tilflukt i nabolandet for å unnslippe Tonton Macoutes. (Skjønt Trujillo var vel heller ingen smågutt blant diktatorene på den tida, som det blant annet også framgår av historien om Las Mariposas av Julia Alvarez - god bok! ). Greene fikk for øvrig så ørene flagret i en pressemelding fra Papa Doc etter at The Comedians var kommet ut - han ble blant annet kalt løgner, spion og narko-vrak uten begrep om virkeligheten på Hispaniola.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Graham Greene er vel alltid aktuell - og nær sagt uansett verdens del? Nå skal ikke jeg påstå at jeg har lest så mye av ham - men jeg vil absolutt påstå at jeg skal lese mer Greene! For det jeg har lest, har jeg likt. Bra forslag, Marit - har ikke "The Comedians" blitt filmet også, forresten? Jo visst - sågar med Richard Burton og Elisabeth Taylor i hovedrollene. Og Alec Guinness (før han ble adlet, tydeligvis). Edit: Og i andre roller: Peter Ustinov. Og Lillian Gish.Den onde øya/The Comedians (1967)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The farming of bones, eller Ved elven Massacre som den heiter i norsk omsetjing, er den einaste eg har lest av bøkene på denne wikipedia-lista. Den var ganske bra, meiner eg å hugse.

PS - det har blitt noko kluss med wikipedia-lenka di

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, bøkene til Edwige Danticat fikk ganske mye oppmerksomhet da de kom ut, og de er blant dem jeg har lest positive anmeldelser om - og tenkt at jeg burde lese...

Takk for at du gjorde meg oppmerksom på at lenkene til Wikipedia ikke virker - problemet er at de er riktig satt opp; det ser ut som om bokelskere.no ikke liker kategori-sidene til Wikipedia, mens vanlige artikkel-serier er greit! Pussig.... Jeg prøver å sette inn den første lenken som ikke virker, i fulltekst: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Novels_by_country_of_setting - for å teste om dét går bedre. (Men jeg har en teori: URL-ene til kategori-sidene har en kolon i strengen - skulle det være den som lager kluss?) Edit: NIKS, for det alternative lenkeoppsettet jeg brukte nå, ser ut til å virke finfint. Pussig, nok en gang - men da endrer jeg de to kategori-lenkene i forrige innlegg også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HeidiHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJ