Tiden fremover går så altfor fort, i hvert fall så oppleves det sånn. La oss nyte sommerdagene, uansett vær og vind, før høsten og vinteren plutselig er over oss igjen.

Benytter anledningen til å ønske dere alle en riktig God Sommer!

Jeg gir sjelden terningkast seks, men to bøker har fått en sterk femmer denne måneden:

Oryx and Crake av Margaret Atwood.
Kjærlighet mellom intelligente menn av Terje Holtet Larsen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 100 svar.

jeg leser ikke så veldig fort, og den boka jeg leste i mai og ble ferdig med traff meg midt i hjertet. Det var Hopp da så blir vi kvitt deg av Tanja Wibe-Lund. Det er en bok om mobbing. anbefaler virkelig alle å lese den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ferdigstilte bare en bok i mai, og det var Jussi Adler-Olsen - Den grenseløse. Derfor har jeg ikke annet valg enn å nominere denne til å være den beste boka jeg leste i mai. Jeg likte boka, men det er ikke den beste jeg har lest av Jussi Adler-Olsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter avslutta eksamen (egen) og tentamen og retting (elever), var det herlig å slenge seg på sofaen med ei skikkelig krimbok. Samuel Bjørks Det henger en engel alene i skogen
er makaber, spennende, engasjerende og urealistisk (håper jeg!). En del av meg følte avsky, men jeg klarte ikke å legge boka fra meg og følte meg nesten litt "skyldig" av den grunn... Men søren heller: dette er fantasi og akkurat det hodet mitt trengte der og da for å få fekk alt "stresset".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var en av mine favorittbøker i fjor. Synes den var så spennende og veldig vanskelig å legge fra seg. Brutal og ekkel, men en krimbok har lov til å være både makaber og litt urealistisk (men hvem vet hva som kan skje i virkeligheten!). Liker både denne type krim og de litt mer "rolige" krimbøkene som feks "Når gjøken galer", som var en annen favoritt fra i fjor :) Herlig med litt variasjon i hva slags type bøker man leser, alt til sin tid ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har jeg lest, og jeg likte språket og plottet til Samuel Bjørk. Hodet trenger av og til å koble av :) Lykke til med resultatet av egen eksamen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt sent ute denne gangen, men den beste boka i mai er uten tvil Til Jackobs forsvar av William Landay. Dette er den type bok som får deg til å tenke gjennom egne meninger og standpunkt, samtidig som du leser den som en spenningsbok.

Det er sommer og en herlig dag innimellom så titter til og med sola fram :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den likte jeg også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen seksere fra meg i mai heller, men hele tre knallsterke femmere:

Pastoralia av George Saunders. Novellesamling. Uten tvil den beste av de tre bøkene jeg har lest av forfatteren.

Suvrivor av av Chuck Palahniuk. En skikkelig utrolig positiv overraskelse! Det eneste jeg visste om forfatteren fra før, er at han har skrevet Fight Club (som jeg verken har sett eller lest, selv om jeg har filmen stående). Har allerede kastet meg over den nyeste boka hans, novellesamlingen Make Something Up – Stories You Can't Unread!

Afgrunden av Kim Leine. Nok en fantastisk roman fra ham! Bøkene hans er aldri lystig lesning, men han skriver ufattelig godt.
Jeg ser at den har fått svært varierende omtaler, men etter min mening er Afgrunden helt på høyde med Profeterne i Evighedsfjorden, som han fikk Nordisk råds litteraturpris for i 2013.

God sommer til alle!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Nå har jeg lest litt om Kim Leine på nettet, og han ser ut til å være en interessant forfatter. Jeg fikk en Knausgård-følelse, er det noe i det? Kanskje fordi han ser ut til å utforske det folk helst ikke vil snakke om, og så går han ut av skrivestua og henter ungene i barnehagen klokka 4.

Det ser ut som du bidrar til å skaffe Kim Leine flere lesere i Norge. En til her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra, Karen!

Ja, jeg synes som du sikkert har skjønt, at han er en utrolig spennende forfatter. Det med Knausgård kan jeg egentlig ikke svare deg på (jeg har bare lest de to første bøkene hans, Ute av verden og En tid for alt) utover at også Leine absolutt utforsker det folk helst ikke vil snakke om. Som jeg skrev i det opprinnelige innlegget mitt, er ikke bøkene hans akkurat lystig lesing, men han skriver ufattelig godt – og som du så riktig påpeker – om interessante og vonde temaer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Profetene ... var et mirakel av ei bok. Jeg skal nok lese Avgrunnen også med tid og stunder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, så var det hun som likevel ikke klarer å holde seg borte....
Onsdag 3. juni hadde jeg den glede å høre Kjell Westö og Kim Leine i samtale om sine forfatterskap på Litteraturhuset i Oslo. De to snakket med en sånn kunnskap og seriøsitet, humor og selvironi om sine arbeidsmetoder og bøker. Et utsøkt og interessant mestermøte. Ga absolutt lyst til å lese mer av disse to prisvinnende forfatterne.

Profetene i evighetsfjorden står høyt på min ønskeliste. Avgrunnen av Kim Leine og Svik 1938 av Kjell Westö likeså.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kjell Westøs bøker har jeg lest med stor glede. Og etter at vi fellesleste Ukjent soldat, ble jeg enda mer fascinert av dette nabofolket vårt, som har vært gjennom så mange prøvelser i nyere tid. Jeg har derfor lest de to første i Linnas "Nordstjernetrilogi" og blitt ytterligere fascinert. Og så kommer altså Kim Leine på banen med mer finsk. Klart jeg må lese Avgrunnen - men ikke sånn på øyeblikket.
Telemarksavisa hadde et intervju med Leine her om dagen (Seljording, må vite!) i kjølvannet av mestermøtet på Litteraturhuset. Men en uttalelse om at menn i sin alminnelighet drømmer om å utøve vold, klarte jeg ikke helt å fordøye. Får håpe det bare var en tabloidisering av hva han egentlig sa.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men en uttalelse om at menn i sin alminnelighet drømmer om å utøve vold, klarte jeg ikke helt å fordøye. Får håpe det bare var en tabloidisering av hva han egentlig sa.

Bra at du tok dette forbeholdet, for sitatet er nettopp en tabloidisering av hva Kim Leine, og også Kjell Westö, sa. Det begynner å bli en stund siden møtet, så jeg husker ikke eksakt hva de sa, men innholdet i det. Etter å ha snakket mye om krigens gru, kom de inn på at krig også kan ha en positiv side. At det for mange, og kanskje spesielt unge menn, oppleves meningsfylt å kjempe for sitt land og for sine verdier, om nødvendig med våpen. Dette er vel kjent fra uttalelser fra norske motstandsmenn- og kvinner fra 2. verdenskrig. Mange har beskrevet krigsårene som sterke og meningsfulle. «At menn i sin alminnelighet drømmer om å utøve vold», må stå for Telemarksavisas regning.

Linnas Nordstjernetrilogi har jeg på svensk. Har notert de norske utgavene på ønskelisten. Enig med deg i at dette er interessant stoff. I første omgang vil jeg lese Westös Svik 1938 og Leines Profetene i evighetsfjorden.

Avgrunnen får komme etter hvert. En artighet – Avgrunnen på norsk (som Leine selv har skrevet/oversatt) er mange sider, tror han sa tre-fire kapitler, lengre enn den danske Afgrunden. Dette forklarte forfatteren med at norsk er hans følelsesspråk, morsmålet, og dermed fløt pennen lettere på norsk enn på dansk.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Takk for oppklaringen! Jeg så også Leines uttalelse referert, og grøsset undrende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble umiddelbart bergtatt av språket til Kim Leine.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kim Leine kommer jeg nok til å prøve meg på en dag. Jeg lærer stadig noen nye forfatternavn av deg :)

En riktig god sommer til deg også!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har lest fire av de fem bøkene han har utgitt foreløpig. De er dels veldig forskjellige, men jeg likte alle sammen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er ikke sikker på om jeg har lyst til å lese sjølbiografien. Høres ganske frastøtende ut, synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er en veldig sterk bok, ingen tvil om det. Selv leser jeg så å si aldri biografier, men denne erindringsromanen ble jeg nysgjerrig på. Det var mitt første møte med Leine, og som du skjønner ga den tross alt mersmak. Hadde stort utbytte av den, og føler vel at den ga meg en større forståelse av Leine og romanene hans. Så jeg vil faktisk anbefale deg å gi den en sjanse :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg forstår nå hva du mener i forhold til Leine og språket. Lastet ned en prøve på "Profetene i Evighetsfjorden", riktignok på svensk, men jeg liker det svenske språket. Den lastes nok ned i sin fulle helhet til 49,-

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den kan jeg sende deg i morgen, pocketutgave. Jeg har lest den og skal ikke lese den igjen. den ligger i gi-bort-hylla mi. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg lastet den ned med en gang, ellers hjertelig takk :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøkene eg las i mai var ganske ulike, men dei som gav mest utbytte var
Kjærlighet i koleraens tid som vi las saman ( kjekt)

Den vesle, men sterke Jeg overlevde Treblinka gjorde inntrykk, fekk ternigkast 5,
og ikkje minst Agaat, ei spesiell bok som fekk topp karakter av meg, og mellom mine favorittar.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leste flere gode bøker i mai, men vil trekke frem følgende:

  • The Bunker Diary av Kevin Brooks, blant annet fordi den er litt utradisjonell i formen (først og fremst avslutningen). Det er en ungdomsbok, men den er også ganske rå og brutal, og har blitt diskutert flittig etter at den vant Carnegie Medal for children's literature i 2014.
  • Rat Queens: Sass & Sorcery av Kurtis Wiebe og Roc Upchurch, fordi dette er en tegneserie som settes til et gjennomført og velkjent univers for de av oss som spiller (MMO)RPGer og/eller leser fantasy, og fordi man blir i godt humør av protagonistene.
  • God Is Disappointed In You av Mark Russell, fordi jeg opplever den som en ganske så presis oppsummering av Bibelen (tittelen er egentlig en ganske solid oppsummering i seg selv).
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den beste boka jeg har lest i mai må nok være Ender's Game av Orson Scott Card, som blir omtalt som en Science- Fiction klassiker. Og den tittelen fortjener den, synes nå jeg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har to 6-ere i mai. En klassiker av Richard Herrmann: "Livet med Elizabeth". For oss som husker "stemmen fra London" så er dette et funn av en bok! Dessuten "Miraklenes by" av Eduardo Mendoza. Fantastisk rikholdig historie.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ser det går i samme stile som forrige måned, men denne måneden er det "hvorfor hopper jeg?! av Naoki Higashida. Lærerik, enkel og viktig bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har hørt så mye bra om Margaret Atwood i det siste at jeg visst må prøve disse bøkene, jeg også :))

Det beste jeg har lest i mai er, uten tvil, Bilal - med de papirløse til festning Europa. Boka er skrevet i 2007 av den italienske journalisten Fabrizio Gatti. Under dekknavn reiste han gjennom ørkenen i Afrika sammen med papirløse flyktninger, lot seg fiske opp av sjøen utenfor Lampedusa for å få se hvordan forholdene i leirene er, og jobbet som tomatplukker i Italia blant illegale flyktninger. Han prøver både å finne ut hva som driver folk til flukt, hvem som tjener på dette, og hvordan storpolitikken innvirker.

For denne boka fikk han Terzaniprisen i Italia, og i fjor fikk han Universitetet i Oslos menneskerettighetspris

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg har nylig lest MaddAddam-trilogien av Margaret Atwood. Av de så likte jeg den første; Oryx and Crake best. Flere har jeg ikke lest ennå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har forgjeves prøvd å lete etter spor av "Janteloven" i denne tråden, og lurer på hvilket utsagn som får deg til å trekke fram dette i diskusjonen. Er det noe spesielt du tenker på?

Forøvrig er jeg helt enig med deg i at Gretemor har en utmerket dømmekraft, så jeg kommer nok til å forsøke meg på Oryx og Crake. Men om vi har forskjellig oppfatning om enkelte bøker, er det slett ingen grunn til å forsvare seg - diskusjoner om bøker er jo litt av vitsen med dette nettstedet. Det blir ikke rare diskusjonen hvis alle er enige hele tiden :))

Godt sagt! (8) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg fjerner hele greia, orker ikke en ny diskusjon

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er i grunnen ganske slitsomt med denne type diskusjoner. Nettopp derfor synes jeg det er rart at du stadig, uasett tema i en diskusjonstråd, ender opp med å bringe inn Janteloven, manglende oppmerksomhet eller kritikk av stjernesystemet her inne. Offer-rollen kan også være en hersketeknikk. Når den kombineres med dårlig skjulte spark mot enkeltpersoner her inne, synes jeg det blir både ufint og ekskluderende.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

OG HER KOMMER DETTE FOR ANDRE GANG!!! Skjulte spark? Det hele handler vel egentlig om at Gretemor er en simpel person som kommer med usanne beskyldninger! Klart man hisser seg opp da! Hun er også så feig at hun ikke innrømmer at hun har kommet med falske beskyldninger! Jeg venter på en unnskyldning jeg :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Godt skrevet, Bjørg,
Jeg har også sett meg lei på offerrollen som blir inntatt, og stadig gjentatt og uforståelig bruk av Janteloven. Trist og latterlig er det også å se at noen har opprettet profiler her inne - som synes å ha kun en funksjon - gi stjerner til en person slik at denne uhindret kan sveve i stjernehimmelen.

Utviklingen det siste året er beklagelig, jeg har også flere ganger vært inne på tanken om å kutte ut dette nettstedet. Foreløpig tar jeg en lang naturlig pause i forbindelse med sommeren, så får jeg se hva det blir til når høsten kommer.

Ha en fortsatt god sommer!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

3 gang jeg poster!!! Finner ikke admin men om mitt innlegg skal slettes forventer jeg å få vite GRUNNEN!!!!! og HVEM som sletter!!!! Jeg kommer til å legge ut igjen og igjen til jeg får svar! Tydeligvis ble dette innlegget slettet uten at jeg fikk beskjed om det for det var ikke lesbart for andre enn meg! Så jeg poster det igjen og forventer en grundig forklaring dersom det blir fjernet igjen!!!! Ava jeg synes du er latterlig! Og det håper jeg at du innser selv nå som du ser at min profil er EKTE!!!! Mitt navn er Marlene Kvinlaug og jeg er eieren av profilen/brukeren Mally som du mener ikke er ekte. Jeg er veterinærstudent i Budapest og jeg elsker å lese bøker men grunnet studiet mitt har jeg ikke tid til å skrive noen bokanmeldelser, så jeg har vært innom å gitt noen stjerner men nå kan jeg visst ikke det lengre siden dere patetiske mennesker har fått min mor til å forby oss å gi stjerner til henne! Jeg har gitt henne stjerner der jeg synes at hun har fortjent dem! Håper du tar en lang pause, kanskje forsvinner ut av forumet til og med!! :D :D :D :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror nok at det trengs en oppklaring i hvem du er???? Min datter har kommentert deg to ganger og i løpet av et par min er de slettet, er du en tryllekunstner eller hva er du, helt ærlig talt?? Og så snakker du om mine uredelige hensikter??

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

I utgangspunktet var min mening kun å trekke meg fra felleslesingen av Sin egen herre. Men med alle de heftige reaksjonene det har avstedkommet, har jeg tydeligvis stukket hull på en verkebyll. Jeg kommer ikke til å delta i noen videre diskusjon om årsakene, ut fra det nåværende diskusjonsklimaet virker det meningsløst. Jeg synes alt dette er svært trist og ubehagelig. Forstår at for mange av dere kan det hele virke underlig; ikke mulig å få med seg alt som skjer i alle disse trådene.

Nå tar jeg en lang pause og håper det skal være mulig å komme tilbake utpå høsten. Har ikke gitt opp tanken på en felleslesing av Virgina Woolfs Til fyret.

Tusen takk for alle hyggelige og fine ord!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Selv takk, Lillevi!
Da "sees" vi til høsten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

PÅ den dagen jeg valgte å forlate nettstedet, må jeg få lov å gratulere deg , Bjørg L. fordi du tør å sette fingeren på vesentlige ting her inne. Betimelig innlegg for meg på en dag som dette. Takk!

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Rolf Ingemundsen, jeg slutter meg til flere andre bokelskere, og sier at det vil oppstå et tomrom her inne, dersom du velger å forlate oss. Nå ser jeg heldigvis lenger nede i tråden at du kommer til å bruke sommerferien til å tenke deg om. Det er et fornuftig valg. Selv har jeg har jeg stor glede av din tilstedeværelse her inne, du har helt frem til dette tidspunkt vært et engasjert medlem. Derfor vil det glede meg betydelig om du velger å likevel bli med videre :-)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Enig med Eivind og alle andre som har lagt igjen sine vakre skrevne ord om deg, Rolf. Det heter seg at ingen er uerstattelige, noen ganger er en litt i tvil om det...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Steinar, jeg takker deg. vet du mener dette!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja Rolf, det kan du være sikker på!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk, Eivind! veldig fint sagt av deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er trist at du forlater bokelskerne. Du er en av de som har gitt dette nettstedet liv og innhold i en positiv retning. Jeg vil savne de litterære og blomstrende innleggene dine som favner flere sider av deg, tankene og livet ditt.
En stor takk til deg, Rolf!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Har tenkt lenge på hvordan jeg skal besvare dette. Noe godt svar finnes ikke. Det er så raust og vakkert gjort av deg, Ava! For: Slik jeg har lært deg å kjenne, kan jeg ikke la vær å tro at du virkelig mener dette! Og jeg undres hvordan kan et menneske formulere sine tanker så ensidig vakkert? Du ser jeg har ikke ord. Annet enn at dine ord varmer en gammel mann virkelig godt etter noen svært kalde vår-måneder dette året. Vennligst motta min mest ydmyke TAKK !

(Der gikk katten. Den liker ikke når jeg blir svett i øynene!)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Takk selv, Rolf!
Det skulle bare mangle at du ikke fikk vite at jeg - og flere med meg setter pris på deg og din tilstedeværelse her på bokelskerne.
Jeg ønsker deg en god sommer med mange fine stunder!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg takker igjen og ønsker det samme til deg og andre bokelskere :Alt godt til alle!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hold ut litt lenger der bak i kulissene, Rolf! Som gammel nordlending har jeg det beste håp om at vi står han av.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Vi har gjort det før :-))
Ikke første gang bokelskere.no har vært i hardt vær.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei, Marit !
Så kjekt. og uventet!!!
Holder akkurat på å "pakke sammen og beskikke mitt bo" for så å slokke etter meg. Men, jeg er sliten og må i alle fall vente til i morgen for jeg tror jeg trenger hjelp på den tekniske siden. (Var lettere å opprette enn å avvikle!).
Men, men . Siden du sier dette, Marit. Stor respekt for deg. Din kompetanse, din saklighet, din alltid velmente støtte og hjelp. Akkurat nå ble jeg en smule forvirret..........

Jeg tar betenkningstid og tar den lyse sommernatten til å hjelpe meg med det. Dette ble så mye vanskeligere enn jeg hadde trodd. For du minner meg på så mange jeg vil savne ( Langt flere enn de som vil savne meg. Jo, jeg vet det, jeg vet! )!!

Men, nordlendinger har jeg alltid hatt en spesiell respekt for. ( Og katter, vel nå gikk den igjen......kanskje jeg får rådføre meg med den i morgen?).

I tilfelle, Marit må det bli der bak i kulissene som du sier. Kanskje din skarpe iakttakelse evne har merket seg min spesielle sans for teater også?
Som sagt, bak i kulissene i så fall..................

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Jeg håper du blir med igjen etter hvert. Tenkte mye det samme som det Ava skrev lenger oppe, selv etter bare å ha vært med her på tre felleslesingene.

Jeg synes også det er utrolig kjekt at det er noen menn med i denne lesesirkelen. Og dere som er her er så flinke til å komme med så mye nyttig og fascinerende observasjoner/ tilleggsinformasjon til bøkene vi leser, og jeg setter virkelig pris på å få litt "attåt" bøkene. Nå mener jeg ikke at ikke jentene/damene her inne bidrar med dette også, men jeg synes det er litt ekstra stas med noen menn med i diskusjonene om bøkene vi leser. Dere er så kloke og flinke til å sette ord på ting, og jeg føler det gjør at jeg forstår bøkene bedre og får mye mer utbytte av de. Håper på at så mange som mulig er med igjen etter en liten sommerpause :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser på dette som en støtte og takker for det. Som sagt, lar sommeren gå, så får vi se. Takk for gode ord.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Vi trenger deg og dine kunnskaper om litteratur Rolf. Ble beroliget og glad nå, ta du deg en velfortjent sommerferie, så "snakkes vi".

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Takk Karin! For så mye! En god sommerferie også til deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lytt til Ingunn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Foreløpig velger jeg å gjøre det. Takker for støtten. Så får vi se etter sommerens tenkepause.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bare en ting å gjøre, behold profilen din her og ta sommerferie. Dersom du fortsatt har det bedre uten oss til høsten kan du jo vurdere å slette profilen. Sukk! ..og håper du får en fin sommer!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Takk Ingunn. Det handler ikke om å ha det bedre uten "dere", kanskje mer omvendt, jeg har i et par måneder følt at "dere" har det bedre uten meg! Håper at alle får en fin sommer. Tror nok jeg får det, (om helsa holder så noenlunde). Går sikkert bra. Men, om jeg ikke sletter profilen nå (lover ingenting) , logger jeg av nå. Sommeren siger på. Det er dens tur nå.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bilal har jeg merket meg etter tips fra deg, Bjørg og ført på min ønskeliste.

Margret Atwood har jeg lest en del av tidligere (likte henne godt), men ikke i senere tid. Lurer på om hun har endret seg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bilal lånte jeg først på biblioteket, men fant etter hvert ut at det var ei bok jeg måtte kjøpe og ha selv.

Er det noen spesiell bok av Margaret Atwood du vil anbefale, Lillevi?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tilliten, Bjørg, men jeg er neppe den rette til å vurdere Margaret Atwood. Har lest Røverbruden, Alias Grace, Den blinde morderen og Tjenerinnens beretning på 80(?)- og 90-tallet. Sistnevnte gjorde sterkest inntrykk, men er usikker på hvordan den vil falle i smak nå. Husker lite av de andre. Dette var tidlig i hennes forfatterskap, og uten at jeg har fulgt med så nøye, har jeg inntrykk av at hun har utviklet seg mye. Skulle jeg lest noe av henne i dag, ville jeg gått for noe av det nyere.

Lykke til!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Disse har jeg lest også, men ikke så mange etter det. Jeg deler din erfaring, det var gode bøker, og det er interessant hvordan vi "legger bort" forfattere som vi i utgangspunktet liker godt. Da jeg var yngre, ville jeg helst lese alt av en forfatter, i dag klarer jeg utmerket godt å la noe være ulest, på samme måte som jeg klarer å vente på at de siste krimbøkene skal bli tilgjengelig på biblioteket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I mai 2015 oppdaget jeg bøkene til Kepler, og leste Stalker, dumt å begynne med den siste i rekken men den fenget meg sånn at jeg nå ønsker å lese de fire forrige.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg sluker bøkene til Kepler, synes de er så utrolig spennende! :) Synes alle er gode, men likte spesielt godt Hypnotisøren og Ildvitnet :) Du har mye spenning å glede deg til! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste den første og ble kjempeskuffa. Hypnotisøren står fortsatt ulest i hylla. Er jeg usikker og kan låne på biblioteket, så gjør jeg det. Hvis jeg blir skuffa, har jeg i hvert fall ikke kastet bort penger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvilke bok mener du er den første?
Jeg skjønner ikke helt hvordan du kan ha lest den første, men ikke "Hypnotisøren"?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er vel Hypnotisøren som også er filmatisert. Jeg har ikke lest de første fire, de fikk jo en del kritikk på at de var så blodige. For detaljert i voldshandlinger, noe som jo mange velger bort. Nå begynte jeg alikevel på Stalker og er vel enig, men handlingen i boka og personene fenget meg så jeg velger nok å lese flere .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det stemmer! :)
Men jeg liker de...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sorry, jeg blander sammen, det er Paganinikontrakten som står der ulest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det stemmer bedre overens med det jeg mente ja....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mai var en utrolig eksepsjonell litteraturmåned. Ikke bare kom jeg gjennom det jeg hadde planlagt å lese, men jeg var også heldig med valget av de tilfeldige bøkene. Så jeg sitter igjen med seks veldig gode leseopplevelser (11-6), tre suverene (5-3) og to som var så eksepsjonelle at de vil bli med meg i en tid fremover.

1: Mister Pip av Lloyd Jones (6) (prisbelønt om litteratur, Dickens og væpnet konflikt i Stillehavet)
2: Om barna vet man ingenting av Simona Vinci (6) barn, seksualitet, grusomt
3: Neverhome av Laird Hunt (6): Kvinne forlater mann, kjemper i den amerikanske borgerkrigen
4: Jageren Zero av Pascale Roze (6):om etterkrigstidens Frankrike, psykisk forfall og kamikazekrigere
5: Utfor kanten av Michael Connelly (6)
6: Kongens råd av Ørjan N Karlsson (5)
7: Hull- av Louis Sachar (5)
8: Hvit skygge- av Deon Meyer (5)
9: Siste skanse av Michael Connelly (5)
10: Blue river av Ethan Cann (5)
11: Gjesterommet av Helen Garner (5)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Interessant og imponerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen 6'arar denne månaden, men eg gav tre bøker terningkast 5, av litt ulike årsaker.
Heimlandet. Barndom av Edvard Hoem - ei varm, personleg og fin erindringsbok.
Skamtegnet av H.K. Fauskanger - ei godt komponert og spennande historisk kriminalforteljing.
Alex av Pierre Lemaitre - ein underhaldande, makaber og uvanleg thriller.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er veldig frista til å laste ned Alex fra amazon.com. Tipper den og Skamtegnet var to ganske så forskjellige krimbøker. Jeg liker godt historisk krim og har lest flere av Kurt Austs sine romaner, men Fauskanger er helt ukjent for meg. Skalagenssalen lå tilgjengelig på bibliotekets e-bokutlån, ser jeg. Mulig den er en oppfølger til Skamtegnet?

P.S. Ser nå at Skamtegnet* er hans siste bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skamtegnet er oppfølgjar til Skrinet og Skarlagenssalen - men står seg godt på eigne bein. Eg har ikkje lest dei føregåande bøkene - enno. Stilmessig og miljømessig kan boka minna om bøkene til Stein Riverton (Sven Elvestad) og Øvre Richter Frisch - og litt Hans Olav Lahlum og kanskje ein dæsj Bernhard Borge (Andre Bjerke).

Alex er - som du seier - heilt, heilt annleis. Den er meir som ein blanding av Jo Nesbø og Mo Hayder.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den beste boken jeg har lest i mai er nok "Bare et menneske" av Kristine Næss, som jeg nettopp har lest ferdig. Rett og slett en sterk leseopplevelse, og en verdig kandidat til Nordisk råds litteraturpris. Sprøtt å tenke på at når nominasjonen ble kjent i februar hadde ingen av de store mediene anmeldt boken.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Interessant, den må jeg sjekke ut :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg las visst berre to bøker i mai, Døde sjeler av Nikolaj Gogol og Kjærlighet i koleraens tid av Gabriel García Márquez. Bra bøker begge to, men det var nok Døde sjeler eg likte best.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Døde sjeler har jeg stående, gleder meg til den :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har blitt litt mindre lesing på meg i Mai, så jeg tror jeg må si Piken på toget som jeg faktisk har lest ferdig i løpet av måneden. Ellers er jeg godt i gang med A clockwork angel som jeg elsker!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Piken på toget likte jeg også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God sommer til deg også:-) Ønker meg godvær, men jeg skal ikke la været bestemme, men selv bestemme at sommeren blir god uansett vær! Lese ute eller lese inne, hipp som happ;-) Den beste boka jeg leste i mai var utvilsomt Svøm med dem som drukner!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den pirrer nysgjerrigheten min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefales, det er lenge siden jeg har lest en bok som jeg ikke klarte å legge fra meg. Den har et nydelig språk og er så spennende at man bare må lese videre:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er veldig enig med deg!:) Den var min favoritt i april! Terningkast 6 :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, nå er det på tide med litt sommervær!!
I mai har det vært mye dårlig og middelmådig av det jeg har lest. De eneste som har klart å karre seg opp til en 5'er er "Senior Peregrino" av Samartin og ei krim/spenningsbok som ikke er utgitt enda som heter "Når keiserliljene visner".

God sommer! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er absolutt på tide, jeg tror det er lenge siden vi har hatt en så kald vår, i hvert fall her på Østlandet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I følge Storm var det kaldeste mai siden 1986!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I mai har jeg lest flere bøker som ikke er utgitt ennå. De jeg har likt best, er "Vi ses der oppe" (Au revoir là-haut) av Pierre Lemaitre og "Det er du som er Bobby Fischer" av Christer Mjåset. Lemaitre er mannen bak thrilleren Alex - den nye boka er i en helt annen genre. Bred roman som starter i de siste dagene av første verdenskrig. Både brutal og med humor, litt "kostymedrama" og intriger. Koste meg med å lese den! Boka til Christer Mjåset er en roman fra Lillehammer. Uhyggen bygger seg opp gjennom boka, en historie fra ungdomstiden til hovedpersonene blir gradvis avdekket. Virkelig god!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du er heldig og har en priviligert jobb :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, og god sommer til deg også! Selv om vi skriver 1 juni idag, kan det føles som om at høsten har innhentet oss allerede, men vi får bare rope på sommeren, så kommer`n;-)
Jeg har vært raus i mai og gitt to bøker sekser, I sommerfuglens tid av Julia Alvarez og Da hun var hvit av Judith Stone.
Begge bøkene handler om to familier som sloss mot styringsmaktene , "I sommerfuglens tid" er det søstrene Mirabel fra Den Domikanske Republikk som sloss mot diktatorens Trujillos tyranni.
" Da hun var Hvit" er handlingen i Sør Afrika, og der får familien Laing oppleve Apartheidstyrets grusomme regler. Det er Apartheid sett med fra "hvit" verden. Jeg hadde ikke tenkt over at også "hvite" ble ødelagt og straffet av denne styreformen.
Jeg likte også veldig godt lesesirkelens bok Kjærlighet i koleraens tid, en bok med en skrivekunst helt annerledes enn noen andre bøker jeg har lest.
Alt i alt var Mai en god lesemåned for meg, selv om jeg føler at tiden ikke strekker til, så får jeg alltid tid til bøker, natten brukes som regel til dem;-)
Vil også få ønske dere alle en riktig god varm sommer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Tove Obrestad WøienMads Leonard HolvikFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina Solås