Manualen

av (forfatter) og Svein Svarverud (oversetter).

Pantagruel 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.85 (27 terningkast.)

53 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

EN GENISTREK AV EN KRIMROMAN - ULIK ALT DU NOEN GANG HAR LEST!
Hvis du leser dette betyr det at du er nyansatt ved Human Resources, Inc.
Gratulerer. Og kondolerer. I beste fall har du begynt på en karriere som
aldri vil bli kjedelig. Du kommer til å besøke spennende steder. Du
kommer til å møte unike og fantastiske mennesker fra alle deler av
samfunnet. Og drepe dem. Du kommer til å tjene en hel haug med
penger, men det kommer ikke til å bety en dritt for deg etter at det første
oppdraget er gjort. Henrettelser, uansett hvor enkelt det ser ut som på
film, er det det vanskeligste, mest stressende og mest ensomme yrket i
verden. Dette er ikke en jobb for alle.
Dette er manualen din. Lærlingens håndbok. Den er absolutt ikke en del
av velkomstpakken for nyansatte. Tvert i mot. Hvis du blir tatt på fersken
i å lese den, kommer du faktisk til å være død før du rekker å bla om, og
så vil det ansiktsløse, fingerløse liket ditt bli fordelt i seks søppelsekker og
dumpet i en svovelsyretank i en anonym kjemisk bedrift i New Jersey.

Bokdetaljer

Forlag Pantagruel

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788279005896

EAN 9788279005896

Genre Spenning

Språk Bokmål

Sider 337

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 11 7 2 0 0

Bokomtaler

Sjeldent kul krim

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En kollega ved Stavanger bibliotek stakk denne i neven min og ba meg pløye igjennom og fortelle hva jeg syntes. Forfatter Shane Kuhn hadde jeg aldri hørt om, men et lynkjapt googlesøk avslører at han har hatt en finger med i spillet i filmkalkuner som "Drive Thru" og "The Scorpion King 3".

At Kuhn er en mann som har skrevet for film og reklame avsløres ganske så kjapt. Historien om den unge og brutale leiemorderen John Lago fyker avgårde i et heseblesende tempo uten å ta særlig hensyn til verken logikk eller sannsynlighet. Det er superamerikansk popcornunderholdning iblandet passende doser rotløshet og merkverdige kjærlighetshistorier. Jeg tipper filmrettighetene er solgt for lenge siden, og hadde det ikke vært for at Brad Pitt og Angelina Jolie allerede har spilt leiemordere i "Mr. & Mrs. Smith" hadde de vært naturlige valg for de to hovedrollene. Det hele er i grunnen riktig fornøyelig.

Et annen merkverdig og ganske tidstypisk fenomen med denne romanen er lanseringen av den. Den ble gitt ut på norsk i Norge tidlig i februar men ifølge forlaget og Amazon slippes ikke på markedet i USA før i april. Arbeidet med å hype boken i hjemlandet er allerede igang ettersom Amazon-eide Goodreads for lengst har sendt boken til sine mest ivrige brukere/hobbyanmeldere. Det er derfor det står "I won this book in a Goodreads Giveaway" på de fleste brukeranmeldelsene. Skrytesitatene på omslaget til den norske utgaven er også hentet utelukkende fra ansatte i bokhandelen. Skal bli spennende å se om denne måten å hoppe over de tradisjonelle litteraturanmelderne blir like utbredt her hjemme som det ser ut til å være i USA for tiden.

Beklager digresjonen.

Skal du lese de beste nye amerikanske krimbøkene bør du lese Gillian Flynns tre utgivelser. Trenger du imidlertid fnugglett og actionfylt underholdning et par kalde vinterkvelder (og det gjør vi jo) fungerer "Manualen" fint som bare det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av Manualen. (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For noen dager siden mottok jeg en bokpakke fra Pantagruel Forlag, og da jeg skulle velge hvilken bok jeg skulle begynne med var det et sitat som fanget oppmerksomheten min.

"Manualen omtales som boka som får Pulp Fiction til å minne om en Disney-film, og Quentin Tarantino er definitivt ikke langt unna. Med sin svarte humor, er denne boka ulik det meste annet."
~Dagbladet

Det er klart man blir nysgjerrig når man leser noe slikt på forsiden av en bok, så da ble det Manualen som ble første krim bok fra Pantagruel Forlag.

At Shane Kuhn har en karriere som både regissør og produsent fra både underholdnings- og reklamebransjen kommer ikke som noen overraskelse når man leser boken.

I boken møter vi 25 år gamle John Lago, han skal snart pensjonere seg fra jobben sin som leiemorder. Boken er skrevet som en manual som Lago vil etterlate seg når han er ferdig i jobben. For å forklare hva det hele dreier seg om, har han valgt å fortelle om det siste oppdraget.

I begynnelsen av boken, syns jeg den er veldig bra, den har mye god og svart humor, og jeg ler mange ganger. Fortellermåten er litt uvant, men kjapp,så jeg får godt driv mens jeg leser.

John Lago er rekrutert av allerede som 12 åring. Bob henter han ut av en ungdomsanstalt og trener han opp til å bli en kald og effektiv leiemorder. Lago har allerede levd et kaotisk liv etter at moren ble skutt og drept mens han enda lå i magen hennes. Faren har ingen noen gang sett. Mange forskjellige fosterfamilier har han også vært innom innen han er 12 år gammel.

Jeg opplever ikke at det er «synd» på hovedpersonen eller at vi skal føle medynk med han, men det med barndommen hans er mer poenger som blir belyst senere i boken.

Utover i boken, syns jeg den blir mer og mer lik en «typisk Hollywood» action film aktig til at jeg blir helt solgt. Det er mange usannsynligheter som jeg ikke helt klarer å svelge.

Til slutt sitter jeg igjen med en del spørsmål, som gjør at jeg kommer til å lese oppfølgerboken når den kommer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

John jobber som leiemorder for Human Resources Inc. Denne boken er hans gave til nye lærlinger. Leser de den kan de overleve lenger enn de fleste i bransjen.
Boken er også en beskrivelse av Johns siste oppdrag før han hopper av og pensjonerer seg, men alt går ikke like knirkefritt som det pleier å gjøre...
En annerledes krim som visstnok kan sammenlignes med "Pulp Fiction". Den er tidvis ganske rå, så sarte sjeler bør holde seg unna!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Bu-hu. Vi har aldri hatt foreldre, og vi har trukket det korteste strået helt fra starten av.
Så hva har du tenkt å gjøre med det? Sulte på minstelønn mens du betjener menneskekveget på Wal-Mart? Selge rumpa di til japanske forretningsmenn? Bli methlanger for ungene i nabolaget?
Neppe. For første gang vil du kunne dra nytte av å være svakerestilt ungdom, for alle vet at de foreldreløse blir de beste leiemorderne. Prøv å nynne Hard Knock Life mens du tømmer et Beretta-magasin med femten patroner i Daddy Warbucks' limousin, så får du se at hevnen faktisk kan være søt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Å være bokblogger betyr alltid mange bøker på vent. Her er en oversikt over de som står og tripper i min bokhylle.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Satte ned årets mål litt på grunn av skole, så årets mål er 15 000 sider.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den fallende detektiven" av Christoffer Carlsson
 • "Knokkelgraven" av Simon Kernick
 • "Et blått sjal av bly - roman" av Kjell Erling Bardal
 • "Rolig ved midnatt" av Denise Mina
 • "De fem hundre" av Matthew Quirk
 • "Glasstronen" av Sarah J. Maas
 • "Løgnene i Silver" av Chris Hammer
 • "Mysteriet" av Vidar H. Andersen
 • "Mannen fra Primrose Lane" av James Renner
 • "Bye bye Blackbird - krim" av Jesper Stein
 • "Søt jente 13" av Liz Coley
 • "Tidsrosen" av Ørjan N. Karlsson
Alle bokanbefalinger for dette verket