Rolig ved midnatt

av (forfatter) og Halvor Kristiansen (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.50 (6 terningkast.)

27 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En gruppe maskerte menn bryter seg inn hos en familie utenfor Glasgow og forlanger flere millioner i løsepenger. Da familien protesterer og sier de ikke har så mange penger, kidnapper angriperne bestefaren i huset og forsvinner. Etterforsker Alex Morrow blir tilkalt, og avdekker flere mørke hemmeligheter. Dette er den første boka om Alex Morrow.

Omtale fra forlaget

Det er en fredelig søndagskveld i en forstad til Glasgow. En varebil stanser og en gruppe maskerte menn stormer ut. De bryter seg inn i et av husene, holder familien fanget og forlanger flere millioner i løsepenger. Den forskrekkede familien protesterer - de er ikke i besittelse av en slik sum. Angriperne kidnapper bestefaren i huset og forsvinner ut i natten. Alex Morrow er tilkalt for å etterforske den mystiske saken. Hvem er mennene, og hvorfor trodde de at en vanlig familie satt på så mye penger? Familiemedlemmene selv sier ingenting. Men når Morrow går dypere inn i materien, finner hun flere mørke hemmeligheter. Oversatt av Halvor Kristiansen Engelsk presse om Rolig ved midnatt: «Grusomt gripende.» - The Independent «Denise Mina er uhyre følsom overfor den mentale tilstanden til karakterene sine, og hun gjengir karakterene med en presisjon som opphever skillet mellom heroisme og skurkaktighet.» - The Guardian «I likhet med alle de beste krimforfatterne klarer Denise Mina å få melodramatiske hendelser til å virke troverdige fordi karakterene og omgivelsene er så autentiske.» -Daily Telegraph Om forfatteren: Denise Mina er født i 1966 og bor i Glasgow. Hun er forfatter av de populære Garnethill-bøkene og serien om Paddy Mehan og har vunnet mange priser for sine utgivelser. Rolig ved midnatt er den første boken i en ny serie med etterforsker Alex Morrow i hovedrollen Norske anmeldere om tidligere bøker av Denise Mina: Til siste åndedrag, 2009 «Denise Mina har denne evnen til å fortelle historier som omfatter hele mennesker, hele miljø, en hel tidsånd. Hun oppnår dette gjennom et konkret, bildeskapende og levende språk, der dialoger og enkeltreplikker treffer leseren med en gang - hver gang.» - Leif Ekle, NRK Dødtid, 2007 «Overbevisende miljøskildringer og en annerledes helt.» - Audun Sjøstrand, Bergens Tidende Blodåkeren, 2006 «(...) sjeldent driv i både språk og innhold.» - May Grethe Lerum, VG

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788241907128

EAN 9788241907128

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Skottland

Språk Bokmål

Sider 387

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 3 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Leseliste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Gutten fra barnehjemmet" av Mark Hill
 • "Den gode datter" av Steffen Jacobsen
 • "Den brutale sannheten" av Louise Penny
 • "Fandom" av Anna Day
 • "Dypet - thriller" av John Kåre Raake
 • "Djevelpakten" av Max Seeck
 • "De savnede" av Chris Mooney
 • "Den enøyde kaninen" av Christoffer Carlsson
 • "Kjøtere i Barcelona - krim" av Alicia Gimènez-Bartlett
 • "Vokteren" av Fiona Cummins
 • "Hvor er alle jentene nå?" av Leena Lehtolainen
 • "Skrik under vann" av Jeanette Øbro Gerlow
Alle bokanbefalinger for dette verket