Legenden om Narnia

av (forfatter), Pauline Baynes (illustratør) og Tormod Haugen (oversetter).

Gyldendal 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.09 (509 terningkast.)

2347 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Inneholder alle de syv bøkene om Narnia.

Omtale fra forlaget

Legenden om Narnia i komplett, uforkortet utgave Flott ettbindsutgave med teksten til alle Narniabøkene. Boka utgis i forbindelse med Disneys største filmsatsning noen sinne, «Løven, heksa og klesskapet» som har premiere på norske kinoer i desember 2005.Filmen er basert på C.S. Lewis' berømte bok «LØVEN, HEKSA OG KLESSKAPET», som er en av sju bøker i fantasyserien «LEGENDEN OM NARNIA». Bøkene er enormt populære, og er solgt i over 85 millioner eksemplarer verden over. Mer enn 6 millioner bøker selges hvert år, og de er gitt ut på 29 språk.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788205345461

EAN 9788205345461

Serie Legenden om Narnia (1-7)

Genre Fantasy Klassisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 798

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

175 226 92 11 3 2

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Most of us know what we should expect to find in a dragon's lair but, as I said before, Eustace had read only the wrong books. They had a lot to say about experts and imports and governments and drains, but they were weak on dragons.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Peter held the door closed but did not shut it; for, of course, he remembered, as every sensible person does, that you should never, never shut yourself in a wardrobe.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kentaurene var svært høflige på en alvorlig, ærverdig, moden måte, og mens de galopperte gjennom Narnias skoger, fortalte de uten å snu på hodet om urters og røtters virkning, planetenes innflytelse, Aslans ni navn og deres betydning, og andre interessante ting. Men uansett hvor ømme og skranglete de to menneskene ble, ville de gi hva som helst for å få oppleve den ferden enda en gang, å få se Narnias lysninger og skråninger som gnistret i snøen som hadde falt sist natt, å bli møtt av kaniner og ekorn og fugler som ønsket dem en god morgen, å få puste inn Narnias luft igjen og høre stemmer fra Narnias trær.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Edmund shook his head. 'And it isn't like that,' he added. There's nothing particularly exciting about a round world when you're there.'

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da han kom til seg selv igjen, lå han like ved et leirbål. Han var øm i lemmene og hadde vondt i hodet. Lave stemmer snakket like ved.
«Og nå,» sa en stemme, «må vi bestemme hva vi skal gjøre med det før det våkner.»
«Drepe det,» sa en annen stemme. «Vi kan ikke la det leve. Det vil forråde oss.»
«Vi burde ha drept det med en gang, eller latt det være i fred,» sa en tredje stemme. «Vi kan ikke drepe det nå. Ikke etter at vi har tatt det med oss og lagt bandasje rundt hodet på det og allting. Det ville være å myrde en gjest.»

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (106) Varsle Svar

Newsweek har laget en metaliste av bl.a. Modern Library, the New York Public Library, St. John's College reading list, Oprahs liste. En spennende liste som kanskje kan være rettesnor for hva man skal komme seg gjennom av klassikere. Listen finnes her: http://www.newsweek.com/id/204478.


Godt sagt! (39) Varsle Svar

Jeg leste utrolig mye da jeg var yngre. Jeg leser fortsatt bøker som kanskje vil bli kategorisert som ungdomsbøker. Det finnes så himla mye fint. Det er også fint for voksne å lese ungdomsbøker tror jeg, så, ta en kikk.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Ingen antihelter i denne listen - altså ingen Dorian Gray, Macbeth, Emma Bovary, Pinkie Brown eller Alex DeLarge - og ikke ting som f.eks. den katolske tro i Joyces Portrait of the Artist [...], haiene i The Old Man and The Sea eller Loven hos Kafka. Kun tydelig artikulerte skurker, skjønt kanskje mitt valg av Moby Dick og Miltons Satan er et unntak her, men isåfall er de unntak som er for gode til å utebli! Det er nemlig også et poeng at antagonisten tar stor plass og er minneverdig. Man kunne selvsagt ha lagt til alt av Shakespeare i en slik liste, men det er vel gunstig å begrense den en smule; la oss derfor også avgrense listen til klassikere. Gjerne skyt inn forslag - jeg har hverken lest alt eller husket alt. Jeg vet det er mye jeg har glemt av f.eks. Walter Scott, Dostojevskij, Dickens, Balzac og Ibsen, og fra Bibelen, der er det vel mye saftig og mørkt å hente.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bøkene som blir referert til i OITNB! Minus et par fagbøker jeg ikke gadd å legge til (ikke var det plass heller!) ;)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Reisen til det ytterste hav" av C.S. Lewis
 • "Løven, heksa og klesskapet" av C.S. Lewis
 • "Prins Caspian" av C.S. Lewis
 • "Drømmen om Narnia" av C.S. Lewis
 • "Den uendelige historie" av Michael Ende
 • "Nordlys - bind 1 i serien Hans mørke materialer" av Philip Pullman
 • "En kikkert av rav - den mørke materien III" av Philip Pullman
 • "Den skarpe eggen - den mørke materien II" av Philip Pullman
 • "Alice i Eventyrland" av Lewis Carroll
 • "Artemis Fowl" av Eoin Colfer
 • "Rasmus på loffen" av Astrid Lindgren
 • "Charlie og den store glassheisen" av Roald Dahl
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver