Den logisk første boken med skapelsesberetningen er helt fantastisk, nær magisk vakker. Derfra går det i bølgedaler - noen bøker er platte og grå, mens andre er helt grei fantasy. Det kristne bakteppet er i varierende grad synlig, men sjeldent i veien for den som regel gode fortellingen.

P.S. For de som synes bøkene er litt tunge å komme igjennom kan jeg ikke annet enn å anbefale BBCs "Chronicles of Narnia" (1951) som hørespill. Et lite googlesøk på tittelen + mp3 burde gi mange gode treff :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Jeg har lest Narnia-bøkene med ujevne mellomrom fra jeg var barn, og siste gang leste jeg høyt for min enda ufødte sønn. Bøkene trekker meg over i en annen verden med alle sin magi og underlige vesener, og på tross av at bøkene er lest flere ganger synes jeg det er vanskelig å analysere en bok uavhengig av de andre. Nå gleder jeg meg til sønnen min blir så stor at vi kan lese bøkene sammen, og han kan få et blikk inn i denne fantastiske verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hele serien, og har prøvd å lese den flere ganger. Men av en eller annen grunn detter jeg av etter 4-5 bøker hver eneste gang. Synes bøkene er bra fram til Reisen til det ytterste hav (eller noe sånt), men etter det klarer jeg ikke mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For over 20 år siden satt jeg sykemeldt og så på de gamle BBC-filmatiseringene og ble helt trollbundet. Jeg kan gjerne se dem om igjen og har likt de nye filmene også, men som deg detter jeg litt av bøkene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er litt merkelig jeg, for jeg elsker den gamle serien. Mannen min skjønner virkelig ikke hva jeg ser i den fordi det er så dårlige effekter og sånt. Men den er tro til bøkene og det er den jeg vokste opp med. Den gikk på morgenene i romjula da jeg var lita husker jeg. Filmene er også kjempebra, men de spriker for mye fra bøkene og originalserien synes jeg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg syns "Hesten og hans gutt" er den beste boken. Hadde aldri hørt om den før jeg kjøpte denne samlingen, men nå er den en favoritt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker også den aller best. Den er et skikkelig eventyr, og mange vil nok mene den er full av klisjeer - men den er utrolig vakker! Elsker den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan ikke huske nettopp den boken så godt, selv om jeg har lest hele serien flere ganger. De jeg liker best er "Reisen til det ytterste hav", og "sølvstolen." Liker også godt "drømmen om narnia"!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det noen år siden jeg leste bøkene sist, men jeg liker også "Reisen til det ytterste hav" og "Sølvstolen" best. Neste gang jeg leser bøkene kan det bli artig å se om jeg fortsatt synes de er de beste. Mener også å huske at "Hesten og hans gutt" er en av de kjedeligste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå er det mange år siden jeg leste bøkene, men såvidt jeg husker synes jeg at den var den kjedeligste. Artig at vi har så forskjellig mening om den. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Merker at det begynner å bli en stund siden jeg leste den selv, men lurer på om jeg enig med deg der.

Når sånne diskusjoner dukker opp får jeg trang til å lese bøker om igjen. Jeg husker at jeg likte dem, men ikke spesielt hva jeg liker ved hver av dem.

Tror dessuten jeg husker mest fra de som nå også er Disney-filmer. Men det er vel kanskje ikke så rart når de har laget filmer av de det også var serier om... Så flere knagger for hjernen der ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AnjaHarald KEngelinfornixAnneWangLars MæhlumTorill Elisabeth RevheimTanteMamieHegeReadninggirl20Ingunn SOleritaolineJulie StensethKorianderNefertiti100MantenEster SMariesverdenBjørn Erik Strand-HanssenJan Arne NygaardLibraritas vMarit HøvdeKaren RamsvikNina SolåsHeleneAnna-PiaRufsetufsaAleksanderLene AndresenAstrid MarteEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågAlice NordliLilleviHilde VrangsagenTheaRisRosOgKlagingGro Anita MyrvangGro