Høyt henger de

av (forfatter).

Schibsted 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.88 (81 terningkast.)

165 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

En kosekrim med særegen varme og humor, lekende lett språk og troverdig spenning.
Olivia går ofte tur med hunden sin på den idylliske øya Ankerholmen utenfor Tønsberg. En dag snubler hun over noe som skal riste liv i den fastlåste tilværelsen hennes - på godt og
vondt. For hovedstadsadvokaten Fridtjof Prebensen dingler livløs fra et rep på verandaen til Nilsens hytte, og politiet kobles raskt inn i saken. Men Olivia klarer ikke la være å etterforske litt på egen hånd. For bopliktkonflikten har tydeligvis nådd nye høyder på den idylliske øya, og ingen forblir urørt av det som skjer.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788251682770

EAN 9788251682770

Serie Olivia Henriksen (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Vestfold

Språk Bokmål

Sider 287

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Maurits Hansen prisen - Nytt Blod 2015

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 16 39 16 5 2

Bokomtaler

En velskrevet og humoristisk bok – med et svakt plot. Gode skildringer av mennesker og miljø, men som krim blir dette dessverre for tamt. De involvertes, og ikke minst skurkens, motivasjon er for utydelig. Lite spenning før i de aller siste sidene.

Forfatteren skriver i sitt i etterord at øya Ankerholmen ikke eksisterer (som vi vel allerede vet), men er satt sammen av flere øyer i Tønsbergs og Nøtterøys skjærgård. Tilfeldigvis kjenner jeg meget godt til den øya som inntil nylig hadde «en godt etablert boplikt».

Det er synd at forfatteren ikke har gått dypere inn i denne konflikten (som det reklameres med på bokens vaskeseddel). Hvilke verdier står opp mot hverandre? Hva gjør en konflikt av denne typen med mennesker som tidligere har vært gode naboer? Hvilken rolle har egentlig denne konflikten i boken?

Lene Lauritsen Kjølner fører en god penn, har humor og menneskeinnsikt, men svikter motet? Motet til å gå inn til kjernen av konflikten hun legger til grunn. Etter min mening kunne hun ha gjort så mye mer ut av det materialet hun har for hånden.

Jeg gir boken en 4-er; den er en underholdende og fornøyelig og absolutt lesverdig - og sender forfatteren et ønske om at hun kommer sterkere tilbake.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Njæh. Synes stemninga er det beste med boka. Varm høst i fine hager på Vestfoldskysten er godt skildra. Krimintrigen er sånn passe, synes jeg. Oppklaringa for kjapp og enkel. Men det er personene jeg sliter mest med, enten er de klisjeer eller jeg får ikke tak på dem i det hele tatt. Vår heltinne skal være nyskilt ambassadørfue og dermed arbeidsledig, men så er det visst årevis siden hun ble skilt, og fast jobb har hun også hatt etter det. Hvorfor surrer hun sånn rundt, da? Og er hun syk av engstelse over de to sønnene på verden rundt-reise? Så merkelig at hun bare nevner det en gang, da. Massevis av små, logiske brister og språklig slurv (som å bruke samme ord i tre setninger etter hverandre) gir inntrykk av dårlig gjennomarbeiding fra forlagets side. Synd, for jeg måtte liksom lese ferdig, så det er jo noe der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hovedpersonen har muligens krim-litteraturens mest originale bakgrunn; hun var tidligere ambasadørfrue, nå fraskilt, arbeidsledig, mor til tvilling-gutter (som i denne boka er på langtur til Asia) og hun bor (i følge seg selv) på nåde sammen med broren som hun har et veldig nært forhold til.
ENDELIG en "kose-krim" som ikke bare er godt komponert og har massevis av spenningstopper, denne er i tillegg veldig morsom!!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har aldri vært begeistret for Miss Marple , ei heller "avleggere". Denne ble for lettbent og humoren anmasende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det ble helt stille inne på det papirduftende, støvfylte kontoret. I det ene hjørnet lekte en støvdott gjemsel med ventilasjonsanlegget. Tydeligvis hadde den hatt et langt liv, for den hadde rukket å vokse seg diger.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hadde jeg ikke lest et sted at Hollywood-stjernene trodde fullt og fast på det at å smile ga dem rynker før tiden? Det måtte være noe sånt Katrine Prebensen levde etter. Jeg tenkte med skrekk og gru på hvordan de stramme kjevemusklene hennes måtte ha det. Plutselig åpnet hun munnen. Jeg innbilte meg at jeg hørte en knirkelyd.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dermed sto jeg på bar bakke da det dukket opp en barmfager, albuespiss italiensk sekretær i Eriks liv, ti år yngre enn meg og med øyne som mahognilakkert treverk. Jeg følte meg som en blass furukrakk i sammenligning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Å være bokblogger betyr alltid mange bøker på vent. Her er en oversikt over de som står og tripper i min bokhylle.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

bøker jeg har lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liste over bøker som jeg ønsker å lese i 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kulturfondbøker - Norsk skjønnlitteratur 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Dakota rød" av Lene Lauritsen Kjølner
  • "Hvorfor spurte de ikke Evensen?" av Lene Lauritsen Kjølner
  • "Ingen til bords" av Lene Lauritsen Kjølner
  • "Damen i proseccotåken - en kriminalroman" av Lene Lauritsen Kjølner
  • "Sort gryte - Olivia 7" av Lene Lauritsen Kjølner
  • "Mord på Kilen - Olivia 6" av Lene Lauritsen Kjølner
  • "I de beste sirkler - kriminalroman" av Lene Lauritsen Kjølner
  • "Petra Pettersens perfekte plan - åtte uker til jul" av Lene Lauritsen Kjølner
  • "Liten jente forsvunnet - kriminalroman" av Erling Greftegreff
  • "Badehuset" av Christina Olséni
  • "En skygge på min grav - kriminalroman" av Ingrid Berglund
  • "Hundedager - kriminalroman" av Geir Tangen
Alle bokanbefalinger for dette verket