Sort gryte

Olivia 7

av (forfatter).

Fagervik forlag 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.08 (13 terningkast.)

24 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Frontfiguren i deathmetal-bandet Frityricon blir funnet drept og stappet ned i en jettegryte på Ankerholmen. Bandet deltar på den legendariske "Mørk Natt"-festivalen i Tønsberg, sammen med andre kjente band som Zurbum. Olivia ramler opp i saken på grunn av sine forbindelser til Mona på Havnehotellet, der bandet bor, og sin tilknytning til musikkmiljøet, via broren Oskar. Hun er også engasjert i en sak rundt mulig seksuell trakassering i miljøet. I denne boken oppsøker Olivia festivaler og konserter, hun er frivillig cateringpersonale og kaster seg ut i Ankerholmens idylliske natur. For hvem har gjort det? Den klåfingrede promotoren som har sine svin på skogen? De rivaliserende metalbandene og et medlem derfra? Barnestjernens foreldre med skyhøye ambisjoner? Eller er det noens konfliktfylte kjærlighetsliv som har bidratt til drap? Olivia løser saken, i kjent og energisk stil.

Bokdetaljer

Forlag Fagervik forlag

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788293768043

EAN 9788293768043

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Vestfold

Språk Bokmål

Sider 303

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 2 4 1 0

Bokomtaler

Lene Lauritzen Kjølner "Sort gryte"
Frontfiguren i deathmetal-bandet Frityricon blir funnet drept i en jettegryte på Ankerholmen. Bandet deltar på den legendariske "Mørk Natt"-festivalen i Tønsberg, sammen med andre kjente band som Zurbum. Olivia ramler opp i saken på grunn av sine forbindelser til Mona på Havnehotellet, der bandet bor, og sin tilknytning til musikkmiljøet, via broren Oskar. Hun er også engasjert i en sak rundt mulig seksuell trakassering i miljøet. I denne boken oppsøker Olivia festivaler og konserter. For hvem har gjort det? Den klåfingrede promotoren som har sine svin på skogen? De rivaliserende metalbandene og et medlem derfra? Barnestjernens foreldre med skyhøye ambisjoner? "Sort gryte" er bok nr. sju om Olivia Henriksen. Denne gangen er Olivia som vanlig merkelig nok på rett plass når det skjer, denne gangen er det under mordet på vokalisten i et band som deltar på "Sort natt" en lokal black metall festival. Samtidig jobber hun med et annet oppdrag, som hun allerede er hyret til. Plottet er bygget rundt musikkmiljøet, og der mistenker jeg at har resten av familien hennes har bidratt med gode innspill.
Jeg liker godt beskrivelsen av musikere er på privaten når alt av sminke og kostymer er av, og humret godt over beskrivelse av enkelte, spesielt siden jeg selv kjenner en av bassistene i et av Norges største black metallband. Beskrivelsen passer godt! Den andre salen Olivia er hyret til er en Metoo-sak. Denne saken handler om bandets manager og sexutnyttelse av kvinner. Denne saken kommer litt bakgrunnen i forhold til mordsaken, men den kunne fint fått litt mer plass i boka.
I boka møter vi mange av de samme personene i Lenes tidligere bøker og boka har alle de kjente ingredienser hun er kjent for. Boka er lettlest med greit og enkelt språk, den inneholder både humor, ironi og alvor.
Dere som er fan av hennes romaner fra før, bør absolutt lese denne også.
Jeg både humret og koste meg gjennom boka. Den har få dødpunkter.Jeg blir rett og slett i godt humør av å lese Lenes bøker. Det er deilig å flykte inn i Lenes krimverden, en verden fri for groteske ting, spekket med humor, ironi og prosecco.Boka er lest som PDF fil.
Terningkast 5-

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et enkelt men forsåvidt greit plott med tema som blant annet metoo og drap, men hele boken ble ødelagt av overforklaringer og sterkt overdreven bruk av metaforer som ødela mye mer enn det gagnet boken. Når det er to til tre metaforer etter hverandre for å beskrive den samme tingen vitner det om at forfatteren ikke har særlig høye tanker om leseren og hva denne får med seg.
Dette er en lettlest såkalt "kosekrim" og noen av bøkene i serien har jeg kost meg skikkelig med, men denne gangen var det kun staheten min som gjorde at jeg orket å høre den ferdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Olivia blir kontaktet av Leonora. Hun er danser i deathmetal-bandet Frityricon, og trenger hjelp i en trakasseringssak. Olivia tar saken, og med ett befinner hun seg i sentrum for et drap. Olivia må spane på festivaler og konserter til noens store irritasjon.

Enda en ny Olivia-bok, nummer syv i rekken. Jeg gleder meg alltid til å lese en Olivia-bok, og med denne boka er forfatteren helt tilbake på topp igjen. Har du ikke lest bøkene hennes enda, så bør du sette i gang nå.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Serier jeg leser og ønsker å lese.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Mord på Kilen - Olivia 6" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Kameleonjenta" av Ragna Dahl
 • "Rullatorgeriljaen - roman" av Inger Postvoll
 • "Skorpionbrosjen - gjengitt etter Oskar Prods Brattenschlags etterlatte nedtegnelser" av H. K. Fauskanger
 • "Antatt skyldig - ...når marerittet blir virkelighet..." av Kjell Arvid Nilssen
 • "Nattklovnen - politikrim" av J.R. Henrixen
 • "Petra Pettersens perfekte plan - åtte uker til jul" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Påskekrim 2021 - 15 kriminalnoveller" av Unni Lindell
 • "Sneen var ren" av Hans Olav Lahlum
 • "Jærtegn - en roman om en forbrytelse" av Christoffer Carlsson
 • "Lyst til å drepe" av Anki Edvinsson
Alle bokanbefalinger for dette verket