Petra Pettersens perfekte plan

åtte uker til jul

en roman

av (forfatter).

Fagervik forlag 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (15 terningkast.)

31 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Petra Pettersen jobber i bokhandel på femtende året. Hun er gift med Einar, som er fisker på Hvasser, og har to utflyttede døtre. Livet hennes er trygt og forutsigbart, men ikke så rent lite kjedelig. Men en gang var livet hennes annerledes, og Petra har en drøm. Hun vil jobbe med "ett eller annet innen kunst", men har aldri klart å bestemme seg for hva... Før hun plutselig får sitt Eureka-øyeblikk. At det øyeblikket inntreffer like etter at hun har bakt den tradisjonelle engelske julekaken med grandtante Bertha og venninnen Mathilde, og rett før Einar er utro med en fitnessinstruktør, er kanskje tilfeldig. At det også skjer nøyaktig åtte uker før jul, er et puss fra høyere makter. Og nettopp da Petra tenker at skjebnen må ha noe imot henne, siden det skjer flere ting som gjør at hun ser mørkt på tilværelsen, dukker det sakte opp en strime av håp.

Omtale fra forlaget

Petra Pettersen jobber i bokhandel på femtende året. Hun er gift med Einar, som er fisker på Hvasser, og har to utflyttede døtre. Livet hennes er trygt og forutsigbart, men ikke så rent lite kjedelig. Men en gang var livet hennes annerledes, og Petra har en drøm. Hun vil jobbe med "ett eller annet innen kunst", men har aldri klart å bestemme seg for hva... Før hun plutselig får sitt Eureka-øyeblikk. At det øyeblikket inntreffer like etter at hun har bakt den tradisjonelle engelske julekaken med grandtante Bertha og venninnen Mathilde, og rett før Einar er utro med en fitnessinstruktør, er kanskje tilfeldig. At det også skjer nøyaktig åtte uker før jul, er et puss fra høyere makter. Og nettopp da Petra tenker at skjebnen må ha noe imot henne, siden det skjer flere ting som gjør at hun ser mørkt på tilværelsen, dukker det sakte opp en strime av håp. Den blir til optimisme da mye ser ut til å snu... Men Petras perfekte plan er slett ikke perfekt. For er nå den kjekke advokaten slash pianisten egentlig bare en forkledd strandsjekker? Og er det nå så lurt å melde seg på et kokkekurs der man parterer og tilbereder villsvin like før jul? Er det lurt å trøstespise til man nesten sprekker? Og hva vet hun egentlig om døtrenes liv? Et møte med en kjekk mann fra fortiden og et lite opphold i en vinkjeller kan vise seg å være nøkkelen til Petras innfløkte plan. Ellerer det nå engang det? Kanskje det er åpningen av grandtante Berthas nydelige julekake som gjør susen? Ingenting ser ut til å gå etter Petras perfekte plan...

"Selvsagt drømte jeg om en annen tilværelse, men jeg visste ikke helt hva. Og her snakker jeg ikke om en seksuell helomvending, for jeg er en kvinne som elsker menn. Det er en av de tingene jeg var sikker på i livet mitt, ikke verst bare det. Men med en mann som stort sett sov på sofaen eller gynget ute i en båt, var jeg selvsagt sulteforet på det også."

Bokdetaljer

Forlag Fagervik forlag

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788293768074

EAN 9788293768074

Serie Petra Pettersen (1)

Omtalt sted Færder

Språk Bokmål

Sider 248

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 7 4 0 0

Bokomtaler

Petra jobber i bokhandel og er gift med Einar. Hvert år baker hun den engelske julekaken sammen med venninnen og grandtanten, og livet hennes er trygt og forutsigbart. Da Einar forteller at han har truffet en annen - åtte uker før jul, tar livet en annen vending.
Koselig, avslappende og romantisk historie. Den er skrevet med den samme humoristiske pennen og det samme lette språket som forfatteren har blitt kjent for, og hovedpersonen Petra er veldig lett å like. Denne må du lese!

Les hele omtalen her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forfatteren pleier å skrive såkalt "kosekrim" men har denne gangen skrevet en feelgoodbok med en ny hovedperson som lignet veldig på den hovedpersonen fra krimbøkene og handlingen er lagt til samme sted.
Forsåvidt en søt og småromantisk historie på lik linje med de mange romantiske julefilmene som går på tv om dagene og jeg må innrømme at jeg flirte et par ganger underveis under lyttingen men ganske snart ble jeg mest oppgitt av alle metaforene som kom på løpende bånd. Det er så mange metaforer at handlingen nesten drukner i dem og det kan virke som det er om å gjøre å vise leseren hvor mange metaforer man kan klare å flette inn i en roman på knappe 250 sider og resultatet blir slett ikke morsomt slik jeg mistenker meningen var.
Helt grei tidtrøyte om du ikke henger deg opp i utstrakt bruk av metaforer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lydboka er romantisk og humoristisk. Den er underholdende, men som en annen bokelsker skrev, blir det for mange metaforer. Jeg synes krimbøkene hennes er mer interessante.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig og lett underholdning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Petra Pettersens perfekte påske - en roman" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Julemysteriet på Sjøfryd eldresenter - Sjøfryds første" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Det du eier evig - en politiroman" av Inger Johanne Øen
 • "Livvakten" av Tove Taalesen
 • "Det hun så - krimroman fra Hvaler" av Jeanette Semb
 • "Jul på Petronellas pensjonat - en roman" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Den siste olje - en kriminalroman" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Musikk for knuste hjerter" av Carole Matthews
 • "Direktøren" av Katharina Holt
 • "Rullatorgeriljaen - roman" av Inger Postvoll
 • "Antatt skyldig - ...når marerittet blir virkelighet..." av Kjell Arvid Nilssen
 • "Svarte seil" av Rebecka Edgren Aldén
Alle bokanbefalinger for dette verket