Svarte seil

av (forfatter) og Rune R. Moen (oversetter).

Gyldendal 2023 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.71 (7 terningkast.)

11 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9788205579408

EAN 9788205579408

Genre Psykologiske thrillere

Omtalt sted Stockholm

Språk Bokmål

Sider 340

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 6 0 1 0 0

Bokomtaler

«Svarte seil» av Rebecka Edgren Aldén
– Leseeksemplar fra Gyldendal

Det er sommer, og mange båter er ute i Stockholms skjærgård. Annika og kollegaen Nadia fra redningsselskapet har oppdaget en tom seilbåt som de vil sjekke nærmere. Annika klatrer ombord, den virker forlatt. På gulvet oppdager hun en blodflekk.

Denne boka er som et friskt pust, som skiller seg ut på en positiv måte, både når det gjelder plott og hvordan den er lagt opp. Man blir trukket med i handlingen fra første side.

Du kan lese hele anmeldelsen på nettsiden min. Den er basert på min personlige mening, og jeg tjener ikke penger på den. Jeg er heller ikke knyttet til noen forlag. Du kommer direkte til artikkelen på linken under.

https://hverdagsnett.no/boktips/krimboker/1873-svarte-seil

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rebecka Edgren Aldén var hittil et ukjent navn for meg, og noen ganger blir man belønnet når man tråkker i det ukjente.

I stedet for en vanlig etterforsker som enten sliter med alkoholinntak eller familieproblemer, ofte begge deler, blir man i denne boka kjent med sjøredderen Annika og hennes team. Hun er bekymret for en av kollegaene hennes, Gunnar, da han begynner å bli smågammel, og hun ser at han sliter noe med helsa. Derfor holder hun et ekstra øye til ham.

Søskenpar på seiltur
Underveis blir man også kjent med Joanna og Zack. De er søsken, eller egentlig halvsøsken. De to drar på seiltur sammen. Zack er den erfarne, og Joanna er med fordi hun ikke har vært mye ut av døra i det siste. Grunnen er at hun har opplevd en personlig tragedie som både er vanskelig å tilgi, og hun sliter med å komme seg videre. Hun har også mistet begge foreldrene sine. Derfor føler hun seg mye alene. Heldigvis har hun halvbroren Zack som hun alltid har hatt et godt forhold til. Er det noen mening bak denne søskenturen, eller er det bare for å komme seg bort en stund?

Mens handlingen tar seg god tid, skjer det også noen dødsfall og skjærgården blir ikke like idyllisk lenger. Det blir en travel tid for sjøredderen Annika.

Likte måten handlingen var bygget opp på
Selv om denne krimboka var hakket for forutsigbart for min del, gjorde det ikke noe, siden Rebecka Edgren Aldén skrev på en fengslende, sårbar og effektiv måte. Kapitlene er ganske korte og de fleste av karakterene var både spennende å lese om og noen lett å like. Likte spesielt godt å lese om Joanna som var svært mystisk og som tok seg god tid før hun gir et større innblikk i livet hennes. Syntes også det var interessant å lese om et godt søskenforhold.

Likte også godt å lese om skjærgårdskontrasten som gikk fra å være idyllisk, til noe mørkt og kanskje dystert. Forfatteren er god på å beskrive landskap, og følelsesregisteret hos karakterene. Det er nesten som om landskapet og karakterene smelter sammen av og til, gjenspeiler hverandre.

Svarte seil er ingen hardbarket eller actionpreget krim, så forvent ikke mye tempo, men til gjengjeld blir man godt kjent med karakterene, stedene de besøker og man får flust av mysterier og stemning. Det gjorde ikke at det ble for enkelt å se gjennom det hele, fordi Rebecka Edgren Aldén skriver med gnist. Det var nesten til å ta og føle på.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Lovløs - kriminalroman" av Line Holm
 • "Når sporene forsvinner" av Elina Backman
 • "Ensomt vitne" av Lisa Bjerre
 • "Under falkens vinger" av Anton Marklund
 • "Iskald død" av Eva Frantz
 • "300 grader" av Pernilla Ericson
 • "Djevelpakten" av Max Seeck
 • "Datter savnet" av Anna Jansson
 • "Paradis - kriminalroman" av Frøydis Lilledalen
 • "Sofienbergmysteriet" av Tommy Ueland
 • "Parmiddagen" av Martin Österdahl
 • "Adventsdrapene - roman" av Alastair Gunn
Alle bokanbefalinger for dette verket