Eragon

av (forfatter) og Kyrre Haugen Bakke (oversetter).

Damm 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.83 (344 terningkast.)

1049 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Eragon finner en blank, blå stein i skogen. Steinen er et drageegg, og Eragon blir klar over at han har kommet borti en kamp mellom krefter som er like gamle som det mektige Riket selv. Hans enkle liv blir plutselig revet i filler, og han kastes inn i en verden full av farer, styrt av skjebnekrefter, trolldom og makt. Eragon og dragen må finne sin egen vei gjennom farlig terreng uten annet enn et sverd og en gammel historieforteller til hjelp. På sin reise møter de fiender i et rike som styres av en konge som ikke kjenner noen grenser i sin ubendige ondskap og maktvilje. Kan Eragon ta opp arven etter de legendariske drageridderne?

Omtale fra forlaget

En gutt ... En drage ... En verden av spenning. Da Eragon finner en blank, blå stein i skogen, synes den fattige bondegutten han er heldig - kanskje steinen kan selges og pengene brukes til mat til familien vinteren gjennom? Men når det viser seg at steinen er et drageegg, blir Eragon snart klar over at han har snublet borti en kamp mellom krefter som er like gamle som det mektige Riket selv.


Fra den ene dagen til den neste blir det enkle livet hans revet i filler, og han kastes inn i en ny verden full av farer, en verden styrt av skjebnekrefter, trolldom og makt. Eragon og den nyutklekkede dragen må finne sin egen vei gjennom farlig terreng uten annet enn et praktfullt sverd og en gammel historieforteller til hjelp. På sin ferd møter de farlige fiender i et Rike som styres av en konge som ikke kjenner noen grenser i sin ubendige ondskap og maktvilje.


Kan Eragon ta opp arven etter de legendariske drageridderne? Kanskje avhenger det mektige Rikets skjebne av en femten år gammel gutt ...


Boka er utgitt i 22 land og solgte 850 000 eksemplarer de fire første månedene.


Eragon er et imponerende fantasy-epos, skrevet av en ung forfatter på bare 18 år.

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788204100214

EAN 9788204100214

Serie Arven (1)

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Sider 659

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

105 130 70 25 10 3

Bokomtaler

Dette er den første boken jeg virkelig falt for! Jeg syntes måten Christipher Paolini skriver er bra! Dette er den beste boken fra serien om Eragon! Kommer alltid til å elske denne boka!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter å ha lest denne boken 25 ganger har jeg kommet ut av tellingen. Har denne boken tatovert på leggen også. Er og blir den beste boken av hele serien.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fin bok! Tok litt tid før eg blei revet heilt med av historien, men siste halvdelen av boka var det vanskelig å rive seg laus:) Fantastisk univers med drager, riddere, alver, dverger, trollmenn og trollkvinner, med kampen mellom det gode og det onde sentralt. Språket kan av og til bli litt enkelt, men det la eg ikkje merke til etterkvart som eg forsvant inn i fantasiuniverset... Ei ungdomsbok som passer godt for voksne lesarar også, spesielt om ein er glad i fantasy.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tradisjonell og lesverdig fantasy. Jeg ble veldig overrasket over alderen til forfatteren - Christopher Paolini var bare 15 år da han startet på boken. Den er veldig lettlest og karakteristisk god fantasy. En egen spennende og konsistent verden, karakterene er temmelig ensidige. Eragon er god, Brom er vis etc. Det er spesielt Murtagh som utmerker seg som en spennende karakter. Boken løftes av god og drivende handling mellom det onde og det gode.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra bok, absolutt verdt å lese for alle som er glad i fantasy!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Husk at det er mange som har dødd for sin tro; det er faktisk ganske vanlig. Det som virkelig krever mot, er å leve og lide for det man tror på.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Respect the past; you never know how it may affect you.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Fordi man ikke kan krangle med alle idiotene i verden. Det er enklere å la de få sin vilje, og så lure dem når de ikke følger med.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Han ruslet nølende bort til bålet og spurte: "Hjelper det hvis jeg sier at jeg er lei for det?" Brm sukket og stakk sverdet i sliren. "Nei, det gjør ikke det. Hva du enn måtte føle, kan det ikke forandre det som er skjedd"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

People have an annoying habit of remembering things they shouldn't.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

NPR har sanket stemmer fra leserne sine, og her er de 100 best likte romanene for ungdom og unge voksne i rangert rekkefølge. Førsteplassen er kanskje ikke noen overraskelse...


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Her er de bøkene jeg syns er de beste innen fantasy


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Desse bøkene førte til at eg forelska meg i sjangeren Fantasy :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Må jo holde styr på hva jeg kommer til å lese dette året også;) Denne gangen har jeg prøvd å skrive litt om hver av bøkene, slik at listen blir litt mer utfyllende. Planen er å komme seg gjennom en bok i uka, altså minst 52 i løpet av året, så får vi se hvor bra/dårlig det prosjektet går;)

Totalt 58 bøker, dog en del lettleste barnebøker. Jeg er fornøyd med å ha kommet meg gjennom prosjektet, det var ikke verre enn at det gikk, til tross for at det nesten ikke ble noe lesing i høst i det hele tatt! Det er ikke alle bøkene jeg har skrevet noe om, men det kommer kanskje etter hvert;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker som er gjort til film/serie, som jeg både har lest og sett. Jeg har bare lagt ut den første boka i en bokserie.
Lista er ikke rangert på noen måte.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den eldste" av Christopher Paolini
 • "Brisingr, eller Eragon Skuggedreper og Safira Bjartskulars sju løfter" av Christopher Paolini
 • "Inheritance" av Christopher Paolini
 • "Brisingr - eragon - Inheritance Cycle, Book 3" av Christopher Paolini
 • "Blekkdød" av Cornelia Funke
 • "Golemens øye" av Jonathan Stroud
 • "Blekkblod" av Cornelia Funke
 • "Artemis Fowl - opal-bedraget" av Eoin Colfer
 • "Amuletten fra Samarkand" av Jonathan Stroud
 • "Artemis Fowl - evighetskoden" av Eoin Colfer
 • "Blekkhjerte" av Cornelia Funke
 • "De fire og han som gjør galt verre - slutten" av Hans Frederik Follestad
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver