Brisingr, eller Eragon Skuggedreper og Safira Bjartskulars sju løfter

av (forfatter), Eva Storsveen (oversetter), Kyrre Haugen Bakke (oversetter) og Morten Hansen (oversetter).

Cappelen Damm 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.15 (136 terningkast.)

447 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Eragon har lovet fetteren sin, Roran, at han skal hjelpe ham med å befri kjæresten hans. Men det blir vanskelig å holde løftet når det er flere som trenger hans hjelp. Varden har desperat behov for hans evner og styrke, og det har alvene og dvergene også. Eragon blir nødt til å ta et valg, et valg som kanskje vil få store konsekvenser for ham selv.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788202292898

EAN 9788202292898

Serie Arven (3)

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Sider 959

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

51 62 18 4 0 1

Bokomtaler

Fantastisk bok. Mye krigshandlinger og således en smule mer depressiv enn de to forgående bøkene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

3 bok og Eragon :) Terningkast 5 :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Brisinger
Forfatter: Christopher Paolini
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2009
Bok nr i serien: tre av fire
Christopher Paolini kommer fra et fattig strøk i New York, og brukte skriving som hobby i fritiden. Da han første bok ble lansert ”Eragon” ble han tildelt en kontrakt til en trilogi, men historien ble for lang og det ble til fire bøker. De fire bøkene heter Eragon, Den Eldste, Brisinger og Arven. Eragon er den enste boken som er filmatisert.
Boken handler om Eragon som får en drage, de onde hersker i verden og han tilknytter seg opprørene som kaller seg Varden. Varden består av Dverger, Alver og mennesker. Når Eragon kommer til Varden begynner de å se ett håp om at de kan bekjempe det onde. Eragon drar til Alvene og lærer seg om magi og fly sin drage kalt Safira. Deretter drar de til slagmarken for å bekjempe den onde herskerens høyre hånd og Eragons halvbror Murtagh. Boken stopper akkurat i slaget mellom Eragon og Murtagh. Andre viktige personer i boka er Roran(Eragons fetter), Arya(en alv som Eragon forelsker seg i), Galbatorix(Den onde kongen), Murtagh(Eragons halvbror og kongens høyre hånd), Safira(Dragen til Eragon) og Nasuada(Vardens leder). Alt utspiller seg i det mektige fjellriket kalt Alegsia.
Boken handler om Dobbeltspill, Krig og Kjærlighet. Tittelen på boka har veldig mye å si etter hvert i boka. Brisinger betyr egentlig La det bli flammer eller Ild. En av grunnene til at det er så viktig er at Eragons nye sverd er kalt Brisinger.
Boken var døds bra. Kunne ikke vente på neste bok så det var en perfekt clifhanger. Forfatteren er veldig flink til å beskrive de viktige tingene som f. eks personene eller spesielle øyeblikk. Kan være vanskelig for noen å starte og lese siden alle bøkene har over 500 sider. Dette hører kanskje til med beskrivingen. Jeg synes boken passer for alle, men hvis du liker action og saint fiction er dette garantert boken for deg. Denne boken er ganske lik som Ringenes Herre, bare bedre. Jeg gir boken terningkast 6 av 6.

Mvh Daniel Nyvoll.....

Ps. Tar gjerne imot tilbakemeldinger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Lev i øykeblikket, husk fortiden, og frykt ikke fremtiden, for den eksisterer ikke og kommer aldri til å gjøre det. Øyeblikket er det eneste vi har.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg kan ikke late som jeg ser på dette med blide øyne, men hensikten med livet er ikke å gjøre det vi vil, men å gjøre det som må gjøres. Det er hva skjebnen krever av oss.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Det er allitd sånn. Sinnets monstre er mye verre enn virkeligheten. Frykt, tvil og hat har satt flere mennesker ut av spill en villdyrene noen gang har gjort."
"Kjærlighet også," påpekte han.
"Kjærlighet også," vedgikk hun.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Det samme gjelder deg," sa Roran, "hvis du noen gang er i vanskeligheter, kan du bare sende bud etter oss, så kommer vi fykende for å hjelpe til."
Eragon nikket og takket for tilbudet, og avsto fra å nevne at de problemene han sannsynligvis kom til å møte, ikke var av en slik karakter at noen av dem kunne hjelpe ham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"You would be amazed how many magicians have died after being bitten by mad rabbits. It's far more common than you might think."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fantasy, grøssere og Science-fiction - alt en leseglad ungdom kan finne på å lese
Passer for alder 13-100 år
Alle bøker er utgitt eller vil bli utgitt på Norsk - Og anbefales på det varmeste!


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Må jo holde styr på hva jeg kommer til å lese dette året også;) Denne gangen har jeg prøvd å skrive litt om hver av bøkene, slik at listen blir litt mer utfyllende. Planen er å komme seg gjennom en bok i uka, altså minst 52 i løpet av året, så får vi se hvor bra/dårlig det prosjektet går;)

Totalt 58 bøker, dog en del lettleste barnebøker. Jeg er fornøyd med å ha kommet meg gjennom prosjektet, det var ikke verre enn at det gikk, til tross for at det nesten ikke ble noe lesing i høst i det hele tatt! Det er ikke alle bøkene jeg har skrevet noe om, men det kommer kanskje etter hvert;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker jeg leste i 2009 i tilfeldig rekkefølge


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sidan eg er ein av dei heldige som har lang sommarferie (eller berre mykje oppspart avspasering...) så er sommaren lesetid for meg. Dette er nokre av bøkene eg har lyst å lese i sommar, enten fordi eg ser på dei som fin sommerlektyre eller fordi sommaren kan vere ein passande anledning tilå få lest bøker eg ikkje får lest ellers.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mål: 75


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Arven, eller Sjelenes hvelv" av Christopher Paolini
 • "Den eldste" av Christopher Paolini
 • "Eragon" av Christopher Paolini
 • "Ptolemaios' port" av Jonathan Stroud
 • "Blekkdød" av Cornelia Funke
 • "Golemens øye" av Jonathan Stroud
 • "Blekkblod" av Cornelia Funke
 • "Artemis Fowl og den tapte kolonien" av Eoin Colfer
 • "Artemis Fowl og opalbedraget" av Eoin Colfer
 • "Artemis Fowl og tidsparadokset" av Eoin Colfer
 • "Trollmannen" av Ruben Eliassen
 • "Amuletten fra Samarkand" av Jonathan Stroud
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver