Omtale fra forlaget
Romanen er en satirisk fremtidsroman der hovedpersonen er en forhenværende, tvers igjennom anonym funksjonær i et tvers igjennom "effektivt" samfunn.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 1993
Format Heftet
ISBN13 9788202130640
EAN 9788202130640
Serie Cappelens utvalgte billigbøker
Genre Science fiction
Språk Bokmål
Sider 119
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Har lest Axel Jensen for første gang. Tror det må bli flere. Og kanskje Eggens biografi. Det slo meg – tross masse opplagte ulikheter, dystopi og "science faction"; er det et slags slektskap mellom Epp og Elling? Tenker på tvangsforestillinger, skråsikkerhet, å dikte andres tanker, …
Denne boka hadde eg nok ikke fullført hadde det ikke vore for at Jan Grønli las den høgt for meg!
Litt treigt, og eg let meg ikke så lett rive med av handlinga. Men likevel ein fascinerande person han der Epp. Det lange frustrasjonsutbruddet over den nye naboens manglande forsøk på å ta kontakt, var jo berre heilt komisk. Eg kan faktiske tenke meg at mange mennesker går rundt slik og koker over av sine eigne tankar om korleis andre tenker, utan at dei eigentlig har peiling.
Axel Jensens "Epp" handler om det moderne samfunnets mørke bakside. Den tar utgangspunkt i pensjonisten Epp sitt dagligliv og alt det underfundige i dette dystopiske samfunnet som han eksisterer i. Med på lasset får vi en mye omtalt eggscene og inspirasjonsen til Ingvar Ambjørnsens bøker om Elling. For meg virket boken litt treg, men boken er samtidig ett godt eksempel på en dystopisk roman
Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).
Bøker som har gitt meg uforutsigbare, høylydte latterutbrudd, enten humoren var intendert eller ikke. Tegneserier er ikke med her, for de ler jeg så ofte av. Med ett unntak: Jan Stenmark, fordi han er så utypisk. Ellers er det stort sett skjønnlitteratur, med et par unntak: Kon-Tiki (Heyerdahl viser seg å være veldig vittig, spesielt når han underdriver), og Knakk (hva er det for slags sjanger egentlig?). OBS: Tilfeldig rekkefølge. Knakk er nok aller morsomst.
Jeg ønsker å lese mer nordisk litteratur innenfor disse sjangrene. Her har jeg lest altfor lite, og har dermed lite kunnskap til forfattere, så kom gjerne med forslag :)
Har bare med en bok for hver forfatter, slik at jeg kan få med flest mulig forfattere.
Drukningsfølelsen kom over meg da jeg innså at jeg ikke lenger har oversikt over alle de bøkene jeg har lovet meg selv å lese i "nær fremtid". Derfor har jeg valgt å lage en liste over de bøkene som skal prioriteres fremover.