Grøftetildragelsesmysteriet

av (forfatter).

Aschehoug 2000 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.76 (25 terningkast.)

118 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne satiriske og burleske romanen fortelles historien om Tomas Myrbråten - småbrukersønnen fra enkle kår som reiser til hovedstaden og blir intellektuell. Her filosoferer han mye over hva det vil si å være et sant åndsmenneske, i pakt med naturens betingelser. Samtidig får han et større oppdrag av Kulturdepartementet: å utarbeide en betenkning over våre kulturminner. Hovedpersonen kommer ikke særlig heldig ut av denne situasjonen.

Omtale fra forlaget

I denne satiriske og burleske romanen fortelles historien om Tomas Myrbråten - småbrukersønnen fra enkle kår som reiser til hovedstaden og blir intellektuell. Her filosoferer han mye over hva det vil si å være et sant åndsmenneske, i pakt med naturens betingelser. Samtidig får han et større oppdrag av Kulturdepartementet: å utarbeide en betenkning over våre kulturminner. Hovedpersonen kommer ikke særlig heldig ut av denne situasjonen, og dette danner utgangspunktet for en fortelling som syder av energi, og som inneholder de utroligste situasjoner og groteskerier.
Thure Erik Lund (f. 1959) debuterte i 1942 med Tanger, som han fikk Tarjei Vesaas' debutantpris for. Hans andre bok, Leiegården (1994), ble norsk vinner i den skandinaviske konkurransen om beste samtidsroman. I 1995 kom Zalep, en tekst forfatteren selv har kalt "en roman uten personer", og som befestet Lunds posisjon som en av 90-årenes mest løfterike og nyskapende forfattere.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788203183799

EAN 9788203183799

Serie AlfaOmega

Språk Bokmål

Sider 272

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 13 2 0 1 2

Bokomtaler

Opprydning i bokhyllen. Denne ble for masete...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

verden gråter i meg

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det blir stadig færre av oss som gråter over verdens elendighet, noe som er mistenkelig og egnet til en enda dypere bekymring, mens det er desto flere som gråter over seg og sitt, og som har sine grunner til det. De overdøver de ytterst få av oss som faktisk gråter over verdens tilstand. Å skille de gråtende fra hverandre er en trist og håpløs oppgave.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det ble derfor til at jeg bare ble sittende der, ute av stand til å si noe som helst, jeg var dritings hver eneste kveld, for å si det som det var. Det eneste som stod igjen nå var å glane på damene. Damene!
Endelig var jeg i ferd med å bli et menneske. Endelig! Selvfølgelig var jeg et mislykket menneske! Men jeg var glad til! Ved å sitte drikke meg kanon dritings og sitte der taus og bare grine hadde jeg tross alt endelig maktet å bli et slags menneske!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tenkte, hadde en slask først kommet på kant, med uakseptable meninger, kommer han seg aldri unna, kanten forfølger han, kanten vil alltid ligge der og forme et stup, som han til slutt drømmer om å kaste seg utenfor.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er, da, liksom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Tanger - roman" av Thure Erik Lund
 • "Forgreininger - essays og annen prosa" av Thure Erik Lund
 • "Zalep - roman" av Thure Erik Lund
 • "Compromateria - roman" av Thure Erik Lund
 • "Leiegården - roman" av Thure Erik Lund
 • "Elvestengfolket - roman" av Thure Erik Lund
 • "Uranophilia - roman" av Thure Erik Lund
 • "Inn - roman" av Thure Erik Lund
 • "Om naturen - essay" av Thure Erik Lund
 • "Om de nye norske byene og andre essays" av Thure Erik Lund
 • "Myrbråtenfortellingene - romaner" av Thure Erik Lund
 • "Straahlbox - roman" av Thure Erik Lund
Alle bokanbefalinger for dette verket