Omtale fra forlaget
Filmpremiere 3. oktober 2014
Hassan Haji vokser opp i bestefarens restaurant i Mumbai, og hans første erfaringer i livet dreier seg om sterkt krydret fiskecurry, turer til det lokale markedet og gourmetutflukter med sin mor.
Da moren dør i en tragisk ulykke, bestemmer storfamilien seg for å bryte opp og begynne på nytt et annet sted. Møtet med en ny kultur i England blir sjokkartet, og familien spiser seg videre gjennom Europa: Det er muslinger og øl i Belgia, steinsopp i Italia og den fineste sjokolade i Sveits. Siste stopp er byen Lumière i de franske alper.
Den viltre Haji-familien tar Lumière med storm. De åpner en indisk restaurant tvers over gaten for den berømte restauranten til Madame Mallory, og snart våkner den trøtte, franske landsbyen til liv av indisk krydder. Mallory må til sin store skrekk innse at den lille gutten på kjøkkenet i den indiske restauranten er en kokk med et naturtalent langt større enn hennes eget. Gradvis går det også opp for Hassan Haji hva som er hans skjebne i livet. Med høye kulinariske ambisjoner setter han kursen for Paris.
Livlig og full av farger, smaker og dufter fra kjøkkenet, er En trettimeters reise en herlig fortelling om familie, nasjonalitet og mystikken rundt den gode smak. Det er også en varm historie om kulturer som møtes, og et ungt menneskes dannelsesreise.
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2014
Format Heftet
ISBN13 9788205477544
EAN 9788205477544
Språk Bokmål
Sider 283
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Kortreist kokk
-men om maten var smaksrik, så var boka heller tynn...
Indiske Hassan Haji veks opp i Mumbai. Faren driv restaurant der, og dyktig er han. Mora døyr på tragisk vis, og løysinga for Papa og resten av familien er å forlate India for å begynne heilt på nytt.
Dei er innom fleire land, før dei tilslutt slår seg ned i den franske byen Lumiére.
Dei opnar sin indiske restaurant tvers over gata for ein svært så ekslusiv fransk restaurant; Le Saule Pleureur, driven av den sofistikerte, snobbete Madame Mallory.
Mallory er alt anna enn glad for å få konkurranse, så ho kjempar med alle midlar for å få Papa og restauranten bort. Ho oppdagar også til sin store skrekk at unge Hassan er eit naturtalent innan kokekunst, eit talent ho berre MÅ få til sin restaurant- koste kva det koste vil!
Første delen av boka opplevde eg som triveleg, lettlest og greit i ei travel førjulstid. Også Starten av deira opphald i Lumiére kosa eg meg med....Men, så vart det for monotont og gjentakande etter min smak. Dei siste 70-80 sidene vart delvis skumleste for at eg i det heile skulle fullføre. Derfor: Terningkast 3
For denne visjonen av kyllinger på vei til slakteren minnet meg om alle de gangene i livet vi ikke kan se det som venter oss rundt neste sving, og det er nettopp i slike stunder, når veien videre er uklar, at vi tappert må opprettholde vår styrke og resolutt sette den ene foten foran den andre mens vi vandrer blindt inn i mørket.
Papa stirret kaldt på oss, som om vi hadde forrådt ham, men gradvis ble hardheten i ansiktet oppløst, og det var noe mirakuløst, som å betrakte en frossen klump gåsefett smelte i en varm panne.
51 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketDet finnes en del bøker som har et spesielt fokus på mat og drikke.
Kulinarisk litteratur, rett og slett.
Ikke kokebøker - selv om mange av bøkene inneholder også matoppskrifter.
Her er det altså snakk om skjønnlitteratur som leses med vann i munnen og en anelse av deilige dufter i nesen...
Helst vil jeg ha bøker på norsk på denne listen, men unntak kan taes til vurdering.
Bon appétit! Enjoy! Vel bekomme! Hyvää ruokahalua! ¡Buen provecho!
Bom apetite! Vælgagnist! Jó étvágyat! Verði þér að góðu!
Dobrú chuť !
Ith gu leòir! Bonum appetitionem! Selamat makan! Kia mākona!
Liste over bøkar eg les i 2011 og ein kortkort meining om dei.