En trettimeters reise

av (forfatter) og Ellen Karine Berg (oversetter).

Gyldendal 2014 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.89 (18 terningkast.)

51 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Filmpremiere 3. oktober 2014

Hassan Haji vokser opp i bestefarens restaurant i Mumbai, og hans første erfaringer i livet dreier seg om sterkt krydret fiskecurry, turer til det lokale markedet og gourmetutflukter med sin mor.
Da moren dør i en tragisk ulykke, bestemmer storfamilien seg for å bryte opp og begynne på nytt et annet sted. Møtet med en ny kultur i England blir sjokkartet, og familien spiser seg videre gjennom Europa: Det er muslinger og øl i Belgia, steinsopp i Italia og den fineste sjokolade i Sveits. Siste stopp er byen Lumière i de franske alper.
Den viltre Haji-familien tar Lumière med storm. De åpner en indisk restaurant tvers over gaten for den berømte restauranten til Madame Mallory, og snart våkner den trøtte, franske landsbyen til liv av indisk krydder. Mallory må til sin store skrekk innse at den lille gutten på kjøkkenet i den indiske restauranten er en kokk med et naturtalent langt større enn hennes eget. Gradvis går det også opp for Hassan Haji hva som er hans skjebne i livet. Med høye kulinariske ambisjoner setter han kursen for Paris.
Livlig og full av farger, smaker og dufter fra kjøkkenet, er En trettimeters reise en herlig fortelling om familie, nasjonalitet og mystikken rundt den gode smak. Det er også en varm historie om kulturer som møtes, og et ungt menneskes dannelsesreise.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2014

Format Heftet

ISBN13 9788205477544

EAN 9788205477544

Språk Bokmål

Sider 283

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 5 7 5 1 0

Bokomtaler

Kortreist kokk
-men om maten var smaksrik, så var boka heller tynn...

Indiske Hassan Haji veks opp i Mumbai. Faren driv restaurant der, og dyktig er han. Mora døyr på tragisk vis, og løysinga for Papa og resten av familien er å forlate India for å begynne heilt på nytt.
Dei er innom fleire land, før dei tilslutt slår seg ned i den franske byen Lumiére.
Dei opnar sin indiske restaurant tvers over gata for ein svært så ekslusiv fransk restaurant; Le Saule Pleureur, driven av den sofistikerte, snobbete Madame Mallory.

Mallory er alt anna enn glad for å få konkurranse, så ho kjempar med alle midlar for å få Papa og restauranten bort. Ho oppdagar også til sin store skrekk at unge Hassan er eit naturtalent innan kokekunst, eit talent ho berre MÅ få til sin restaurant- koste kva det koste vil!

Første delen av boka opplevde eg som triveleg, lettlest og greit i ei travel førjulstid. Også Starten av deira opphald i Lumiére kosa eg meg med....Men, så vart det for monotont og gjentakande etter min smak. Dei siste 70-80 sidene vart delvis skumleste for at eg i det heile skulle fullføre. Derfor: Terningkast 3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

For denne visjonen av kyllinger på vei til slakteren minnet meg om alle de gangene i livet vi ikke kan se det som venter oss rundt neste sving, og det er nettopp i slike stunder, når veien videre er uklar, at vi tappert må opprettholde vår styrke og resolutt sette den ene foten foran den andre mens vi vandrer blindt inn i mørket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Papa stirret kaldt på oss, som om vi hadde forrådt ham, men gradvis ble hardheten i ansiktet oppløst, og det var noe mirakuløst, som å betrakte en frossen klump gåsefett smelte i en varm panne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

51 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Det finnes en del bøker som har et spesielt fokus på mat og drikke.
Kulinarisk litteratur, rett og slett.

Ikke kokebøker - selv om mange av bøkene inneholder også matoppskrifter.

Her er det altså snakk om skjønnlitteratur som leses med vann i munnen og en anelse av deilige dufter i nesen...

Helst vil jeg ha bøker på norsk på denne listen, men unntak kan taes til vurdering.

Takk til alle som kommer med velsmakende forslag!

Bon appétit! Enjoy! Vel bekomme! Hyvää ruokahalua! ¡Buen provecho!
Bom apetite! Vælgagnist! Jó étvágyat! Verði þér að góðu!
Dobrú chuť !
Ith gu leòir! Bonum appetitionem! Selamat makan! Kia mākona!


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2010


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liste over bøkar eg les i 2011 og ein kortkort meining om dei.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Skrevet i stjernene - iblant trenger skjebnen en liten dytt i riktig retning" av Minnie Darke
  • "Hushjelpens rom" av Fiona Mitchell
  • "Hjemkomsten" av Bernhard Schlink
  • "Parfymeorgelet" av Margit Walsø
  • "Vaniljekrem, Sobril og pinnedyr" av Hans Petter Treider
  • "Stolleken - roman" av Maggie Shipstead
  • "En diskré helt - roman" av Mario Vargas Llosa
  • "Wilfred Price - leverandør av førsteklasses gravferdstjenester" av Wendy Jones
  • "Damekoret" av Jennifer Ryan
  • "Forsoneren" av Viveca Sten
  • "Tro, håp og eplekake - det er alltid noen smuler igjen" av Sarah Moore Fitzgerald
  • "Cocktaileffekten - roman" av Marianne Fastvold
Alle bokanbefalinger for dette verket