Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Kokeboken er tenkt som et hjelpemiddel både med hensyn til valg av råvarer og innføring i moderne matlagingsmetoder. I tillegg til ordinære oppskrifter, har den egne kapitler om bl.a. slankekost, barnemat, menyforslag til enkle og finere gjestebud, retter som er enkle å lage, og glutenfrie retter. Med ordliste, matvaretabell og oppskrift- og sakregister.
Omtale fra forlaget
Dette er basiskokeboken framfor noen! Siden boken utkom første gang i 1980, har den solgt 165 000 eksemplarer. Fortsatt har tradisjonell norsk mat en stor plass, men du finner også mange nye og spennende oppskrifter, f.eks. på gryteretter med friske krydderurter, pastaretter og sauser som passer til grønt og grillet, som aioli, pesto og salsa. Alle oppskriftene er gjennomgått av Ingrid Espelid Hovig.
Forlag Gyldendal fakta
Utgivelsesår 2003
Format Innbundet
ISBN13 9788205316249
EAN 9788205316249
Språk Bokmål
Sider 757
Utgave 5
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
346 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketJeg har noen meter med kokebøker, men det er alltid plass til en fin til! Må nok innrømme at de fleste er bla- og kosebøker, men her er noen jeg faktisk bruker. Rekkefølgen er (litt) tilfeldig. ;-)
Bøker jeg ønsker meg. Bøker jeg ønsker skal stå i den fysiske bokhylla mi. Jeg samler nemlig på kokebøker. Om du har en du vil gi meg (selv om den ikke står her), ta gjerne kontakt!
Sommeren 2017 gjennomførte NRK P2 radioserien Faktasjekken - jakten på Norges beste sakprosa, i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF). De ville undersøke hvilke sakprosabøker som har formet Norge og nordmenn etter 2. verdenskrig. Utvalgte eksperter i 10 ulike panel i 10 kategorier satte opp til sammen 250 bøker, og disse ble stemt over blant NFFs 5500 medlemmer.
Virkeligheten er fantastisk - les sakprosa!