Bakom synger døden

av (forfatter).

Cappelen Damm 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.83 (121 terningkast.)

222 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788202670511

EAN 9788202670511

Serie Konrad Sejer (15)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Østlandet

Språk Bokmål

Sider 380

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bøkekrimprisen 2021 Riksmålsforbundets litteraturpris 2020

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

21 66 30 2 1 1

Bokomtaler

Var usikker på om jeg ville like denne siste boka om Sejer, for de første hundre sidene var en kamp å komme seg gjennom ...

Interessant forfatterskap
Karin Fossum er et forfatterskap jeg har hatt et nært forhold til, helt fra videregående. Bortsett fra mye horror, leste jeg også da litt krim ved siden av. Jeg liker måten hun bygger opp en krimsak på og gjør det hele på en hverdagslig måte. For ondskapsfulle ting kan jo skje når man minst venter det. Det er det som jeg liker best med Fossums sine bøker. Alt er svært så hverdagslig.

Sejer står i stampe i sin siste opptreden. En jente som de fleste kjenner til på grunn av hennes skjønnhet, blir funnet død ved en tursti av noen barn. Mange mistenkte dukker opp underveis mens Sejer og hans gode makker Skarre prøver å finne den skyldige, noe som er alt annet enn enkelt. Utviklingen i saken går tregt, og de begynner å bli opprådd. Samtidig følger vi hverdagen til en mann som mistrives i sin egen kropp, for han føler seg for stor og tung. Han føler det er vanskelig å passe inn i sine omgivelser. Vil han finne en måte å akseptere seg selv på, og vil Sejer klare å nøste opp det grusomme drapet?

Ingenting varer
Dette er bok nummer femten og den aller siste om Konrad Sejer. Jeg har ikke lest alle bøkene i serien, men de fleste. De jeg ikke har lest, men som jeg skal lese fra nesten år og utover er; Se deg ikke tilbake!, Drapet på Harriet Krohn, Carmen Zita og døden, og Helvetesilden. Så har ikke så mange igjen. Sejer er en av mine favoritt etterforskere i den norske bokverdenen. Han er menneskelig og han ser andre på som mennesker uansett hva de har gjort. Han prøver å være rettferdig i enhver situasjon, og er streng når det trengs. Liker også båndet mellom ham og Skarre. Skarre som alltid kommer med kvikke kommentarer, som ofte gjør Sejer oppgitt. Bare synd at Skarre fikk en svært liten rolle denne gang i forhold til de andre bøkene.

Var sikker på at dette ikke ville bli en hit for min del denne gang, for de første seksti sidene var innmari trege og tok lang tid å komme seg gjennom, og frem til side hundre var det fremdeles noe seigt over det hele, men så forandret det seg veldig fort, og man ble omtrent avhengig av å lese videre. Det ble en rar overgang med tanke på tempo og interesse. I det jeg var i ferd med å miste interessen for boka, var det noe som gjorde at boka levde sitt eget liv.

Liker at boka er veldig mørk og dyster. Stemningen er nesten til å ta og føle på. Det er neste så man går gjennom sørpe og forventer det verste. Mordsaken i seg selv ble noe forutsgibar, men synes ikke det ødela resten av handlingen. Synes også at Sejer fikk en ærverdig slutt på hans rolle i krimverdenen. Så hverken han eller boka blir glemt med det første, og er lettet over at jeg presset meg gjennom de første hundre sidene. Noen ganger tar det tid før man går overens med en bok.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mesterlig av Karin Fossum. Man kommer inn i det dype sinnet på noen av karakterene, og får en forståelse for hva som skjer hos den som føler seg "utenfor" i samfunnet. Sterkt!
Den er litt tung i starten og tildels også seinere i boken. Men det lønner seg å være tålmodig, for den gir deg absolutt valuta for pengene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne boka er lettlest og spennende. Godt oppbygd historie med et sammensatt galleri av troverdige personer, og der mellommenneskelige forhold skildres på en troverdig måte.. Særlig likte jeg godt at mennenskenes svakheter blir framstilt usentimentalt og med en lun undertone. Også godt med en krim der etterforskeren ikke har et privatliv som kommer i altfor stor konflikt med jobben: rett nok er det passasjer med Sejer og hunden som ikke er helt frisk, men dette tar ikke overhånd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Sorgen er et grådig dyr.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hadde tapt ansikt, verdighet og ære, hadde avslørt det innerste i seg selv, sin dumskap og sin svakhet for smiger. Hadde mistet alt, for noen løfterike blikk fra en vilt fremmed. Skogen hvisket og tisket og sladret om hans ynkelighet. Hjertet var revet ut. Han tenkte seg at det lå og banket bak ham på stien. Han fortsatte å gå gjennom skogen, hjerteløs.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er en kunst å tenke i bilder.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hver farge har sin karakter og sin egenskap.
Den røde er rik, generøs, selvstendig, frekk, smidig og samarbeidsvillig.
Rødt går nesten med på alt.
Rødt er min beste venn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han forsøkte å roe seg. Ville ta seg selv tilbake. Han hadde gitt det bort alt sammen, til en fremmed, den mest dyrebare gave av alle, men den fremmede kastet den fra seg igjen som noe verdiløst. Nå fant han ikke seg selv igjen. Om hjertet hans hadde ligget mellom steinene og banket rødt og vått, ville han reist seg og sparket det i sjøen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Lest i 2020


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leseliste


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen oversikt over leste bøker i 2020.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samme mål som i fjor, å lese 52 bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

September 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Natteløperen - roman" av Karin Fossum
 • "Tre dager" av Anders Roslund
 • "Håndverkeren" av Sharon Bolton
 • "Slå på ring - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
 • "Drepende drage, angrende hund - roman" av Karin Fossum
 • "Hundedager - kriminalroman" av Geir Tangen
 • "Farvel, Farah Diba" av Karin Fossum
 • "Formørkelsen - roman" av Karin Fossum
 • "Elskede Emilie" av Myriam H. Bjerkli
 • "Syndebukken" av Sofie Sarenbrant
 • "Dødstimen - kriminalroman" av Jaran Dammann
 • "Så ble det kaldt - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
Alle bokanbefalinger for dette verket