Julebrevpikene

av (forfatter).

Silke 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.26 (72 terningkast.)

158 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Marte Onarheims eksemplar av Julebrevpikene

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Humor

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første boka om venninnene i Bjørkvik, Finnmark.

Omtale fra forlaget

Det er helt utrolig! Magnhild har fått den snobbete søsteren Magdalenas årlige julebrev og freser av sinne. For et skryt! Hvilke løgner! På toppen av det hele forteller søsteren i det masseutsendte brevet at hun også tenker å feire jul hjemme i Finnmark hos Magnhild. I krisemodus samler Magnhild jentegjengen, og sammen skaper de en liten motstandsbevegelse: Ærlige julebrev. Etter mye vin og heftige diskusjoner, skriver de fem venninnene ærlige leserbrev til lokalavisen. Denne ærligheten sprer seg som ild i tørt gress over hele landet, og opprøret mot den perfekte fasaden vekker både harme og sympati. Snart figurerer jentegjengen i landets store tabloidaviser og de inviteres til TV-showet God Morgen Norge. Men, samtidig som Magdalena ankommer Bjørkvik, kaster reportere og turister seg over den intetanende lokalbefolkningen på nærbutikkens kaffehjørne. Hele bygda dras inn i kaoset de ærlige julebrevene skaper, og ingenting er lenger som før i lille Bjørkvik i Finnmark.

Bokdetaljer

Forlag Silke

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788282700344

EAN 9788282700344

Omtalt sted Finnmark

Språk Bokmål

Sider 287

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 28 19 11 4 2

Bokomtaler

Julebrevpikene er en utrolig morsom bok med tema som kan passe de fleste og kan være noe å tenke på i disse "Julebrev"- og for ikke å snakke om "Facebook"-tider.. Hurra for ærlige Julebrev !!! :D

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Underholdende bok, masse å kjenne seg igjen i for de fleste som har irritert seg over julebrev, rosablogger og skrytende facebook-oppdateringer. Den som har bak seg noen år i Finnmark får litt ekstra :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Humorkrydder i mørketiden: Julebrevpikene

Det er ikke bare i Finnmark det er mørketid. Det er det også her, i Trøndelag, i november og desember, skjønt en finnmarking sikkert vil blåse av det. Men for meg er det mer enn mørkt nok her nå, og mørkere blir det. Da er det godt med noe som kan lokke mørke skoddeskyer bort og dra smil og latter frem. Lattervitaminer kan bidra til å gjøre førjulsmørket lettere å leve med. Nå kommer jeg på at jeg må ta frem Sanolux lyslampen min fra kottet også. Nuvel..

Julebrevpikene er Karin Bjørset Persons debutroman, som nå faktisk har blitt en bestselger. Det er trykket opp nytt opplag, ifølge forlagets hjemmeside. Jeg skjønner at denne boken selger. Den er hysterisk morsom. Men før jeg strør flere superlativer rundt meg, skal jeg oppsummere litt av handlingen:

Etter at Magnhild fyller 40 er hun lei av å være snill. Hun vil heller være førti og fryktelig. Hun har en lillesøster, Magdalena, som har giftet seg til en snobbete Oslo-tilværelse. Da Magnhild får årets julebrev fra sin lillesøster med sin perfekte mann og to perfekte barn som tyter over av selvskryt og snobberi, får Magnhild nok . Hun tar telefonen fatt, samler sine fire venninner i klubben Frustrerte fruer og deler sin frustrasjon med dem. Helene, en av damene, får den glupe ideen om å starte en julebrevaksjon for mer ærlige julebrev. Som sagt så gjort, og det hele ruller på seg med avisomtaler, og til og med opptreden i God Morgen Norge. Opp i alt så kommer Magdalene med familie på julebesøk til Magnhild og familien i Bjørvika i Lakselv. Det tegner til å bli tidenes værste julemareritt.

Så mye får dere vite, og resten anbefaler jeg at dere leser selv.

Sant å si, så er dette er veldig artig bok, med mange ting å kjenne seg igjen for den som er kvinne, mann til kvinne, venninne, har deltatt i dameforeninger av forskjellige slag, bor nordpå, eller sørpå. Boken gir også et bilde av det typiske nordnorske, med reinsdyr, nordlyset, den ville festingen, bannskapen/kraftuttrykkene, samene, slåsskampene etc etc. Humoren og de friske replikkene sitter tett, som perler på et julebord. En snor, mente jeg...

Og for meg som nettopp har vært i Karasjok og Lakselv en tur, samt i Alta i fjor, så er det også ekstra artig å se for seg disse stedene igjen via denne boken. Det var riktignok ikke vinter da jeg var der, så jeg slapp heldigvis 15 minus, men en turbulent vill flytur til Alta for å mellomlande før en ny turbotur før landing på Banak, har jeg opplevd. Ja.

Julebrevpikene anbefales herved, og jeg tipper den kan være en utmerket julegave til rette vedkommende. Til din venninne, mor , tante eller søster. Jeg tenker også at Julebrevpikene kan falle godt i smak hos den som likte Helene Uris Kjerringer eller Monica Peetz` Tirsdagdamene. Den er litt i samme gata.

Sist lørdag var jeg så heldig å treffe forfatteren på et bokmøte på Ark Bruns i Trondheim, hvor jeg fikk signert boken min. Jeg har skrevet om det her. Jeg hadde også gitt en smakebit av boken i et tidligere innlegg.

"Vi lever i en redigert virkelighet, Magnhild! Vi er omgitt av livredde fasadegnikkere. Hadde vi visst hvordan de begredelige livene deres egentlig er, ville vi..." Helene ser usikkert på meg.
" Syntes synd på dem? Likt dem bedre? Gjeninnført Marshallhjelpen?" foreslår jeg hjelpsomt.
" Ærlige julebrev, Magnhild! Jeg har en visjon! Vi skal starte en aksjon for ærlige julebrev!""

Takk til Silke forlag for leseeksemplaret og en uforglemmelig leseopplevelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En lettlest og herlig bok med humor og "glimt i øyet"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En herlig og varm humrebok om de frustrerte fruene langt oppi nord!
Anbefales :)
Terningen ligger å vipper mot en 6'er!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokomtale på ritaleser.com

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En humoristisk og lett ironisk vinkling om forhold til venninner, familie og juletradisjoner. Tidvis lo jeg høyt og lenge av det jeg leste. En morsom bok som kan brukes som julekalender også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en utrolig morsom, vidunderlig og rørende bok!!! Jeg skjønner godt at denne har fått massiv god kritikk :D
Julebrevpikene handler om Magnhild. Hun har fått det årlige julebrevet fra sin snobbete søster Magdalene. Brevet er fullt av skryt om hennes suksessfulle mann,sine vellykkede døtre, og deres sydenreiser. Brevet avsluttes med at de skal feire julen hjemme hos Magnhild!! Dette har Magnhild ikke hørt noe om og det blir krisemøte sammen med venninnegjengen hennes. Etter mye vin og heftige diskusjoner kommer de frem til at nå må folk slutte å lyve og skrive ærlige julebrev. De sender inn sine julebrev til lokalavisen, OG da tar det hele av!! Hele landet blir engasjert i denne ærligheten, og de møter både harme og glede. Bygda de bor i dras inn i kaoset og ingenting blir som før. Midt oppi dette gruer Magnhild seg til at den perfekte søsteren skal komme på julebesøk.
Dette er så godt fortalt, det er humor på hver side :) Ærlighet, samhold og søskenkjærlighet gir denne rørende historien dybde, resten er bare hærlig humor !!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste denne boka jula 2012- hva jeg synes kan du lese om i et kort innlegg på bloggen min: Link til blogginnlegget

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ideen er god, men innholdet holder ikke noe som helst mål. Synes boka er så intetsigende og full av ingenting at det nesten er pinlig å innrømme å ha lest den....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Trude virket optimistisk, men sånn er det ofte med folk som har tatt høyere utdanning.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Morsomme bøker for voksne


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest eller hørt i 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nedlagte brudepiker" av Karin Bjørset Persen
 • "Provence-kuren for knuste hjerter" av Asher Bridget
 • "Duft av parfyme" av Kathleen Tessaro
 • "Du tilhører meg" av Penny Hancock
 • "Akuttbjellen" av Karin Brunk Holmqvist
 • "Roser, kyss og døden" av Maria Lang
 • "Delhis vakreste hender" av Mikael Bergstrand
 • "Svanesøstrene - roman" av Rebecca Rasmussen
 • "Min søsters grav" av Robert Dugoni
 • "Brevene fra øya" av Jessica Brockmole
 • "Søndager med The Supremes" av Edward Kelsey Moore
 • "Ran og rullator" av Catharina Ingelman-Sundberg
Alle bokanbefalinger for dette verket