Sofies verden

roman om filosofiens historie

av (forfatter).

Aschehoug 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (781 terningkast.)

4070 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Ann-Charlott Christensens eksemplar av Sofies verden - roman om filosofiens historie

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Skjønnlitteratur

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sofies verden er både en filosofihistorie og romanen om Sofie og Hilde. Men filosofiens historie og historien om Sofie henger nøye sammen. For å oppklare en rekke mysterier i Sofies verden trenger vi de europeiske tenkernes innsikt.

Omtale fra forlaget

Sofies verden er både en filosofihistorie og romanen om Sofie og Hilde. Men filosofiens historie og historien om Sofie henger nøye sammen. For å oppklare en rekke mysterier i Sofies verden trenger vi de europeiske tenkernes innsikt.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788203245114

EAN 9788203245114

Serie God bok

Språk Bokmål

Sider 494

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Sonja Hagemanns barnebokpris 1991

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

143 244 220 109 34 31

Bokomtaler

Jeg leste Sofies Verden for første gang da jeg var elleve eller tolv år gammel, og har lest den flere ganger siden. Det er denne boken som vekket interessen min for filosofi, og som ga meg en av mine største og mest magiske leseopplevelser. Det eneste negative er at et par av de filosofiske brevene er ekstremt lange og kjedelige, men ellers elsket jeg denne boka fra begynnelse til slutt. Det er noen år siden jeg leste den sist, og jeg burde nok ha lest den på nytt før jeg skrev denne bokomtalen, men jeg klarer ikke å la være å dele min kjærlighet for den når jeg ser hvor mye negativt folk skriver om den. Jeg husker hvordan jeg ble dratt inn i hekken sammen med Sofie, og inn i leiligheten til Alberto Knox da Sofie møtte ham for første gang. Jeg husker at jeg var der sammen med dem da de dro tilbake i tid, og at jeg også var med Sofie når hun forstod hvem Hilde var, og ikke minst; hvem hun selv var. Jeg er så glad for at jeg fant denne på skolebiblioteket for mange, mange år siden, og at jeg ikke hørte på bibliotekaren da hun sa at "denne boka er ganske tunglest, kanskje du bør prøve en annen", for det ga meg en opplevelse for livet, og noe jeg aldri ville vært foruten.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Oppskrytt. Kom kun gjennom ved å droppe å lese alt om filosofene

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tja... Hva var dette? En roman? En lærebok i filosofi? Filosofihistorie? Verdenshistorie?
Til syvende og sist er det vel en blanding av alt dette.
Dette er en bok jeg alltid har hørt mye om, men egentlig visst lite om, men den var vel egentlig noe helt annet enn hva jeg hadde forestilt meg.
Målgruppen er vel ungdom, noe som gjenspeiles i språket og formidlingen uten at dette ble nevneverdig irriterende, men helt klart merkbart. Rett som det var måtte jeg også fram med fremmedordboken.
Da mye av boken rett og slett er filosofihistorie, bør vel leseren være mottagelig for dette temaet, hvis ikke blir det nok svært kjedelig. Personlig fant jeg mye av tematikken i boken interessant, og selve historien spennende nok til at jeg likte boken, uten at den kommer helt øverst på skalaen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da var denne vakre boken dessverre slutt, eller er den det?
Fy søren så lærerik! Og så mye den fikk meg til å tenke! Og forhåpentligvis vil fortsette å få meg til å tenke. Jeg har egentlig ikke ord..

Jeg forstår de som synes den kan være tung på noen plasser, det syntes jeg også, men det ble ikke så problematisk siden jeg synes filosofi er veeeldig spennende!
Har man null interesse for filosofi derimot.. Vil du slite.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, hva skal man si. Den setter fart på de små grå. Burde den ikke vært obligatorisk i skolen? Jeg har lest den to ganger, og ser ikke bort i fra at jeg kanskje kommer til å lese den en tredje gang. En favoritt bok? Tja, den tar i alle fall for seg et veldig interessant emne som kan gi en nye perspektiver. Jeg synes dette er en bok man må lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I forbindelse med studier ved Universitet ble vi pålagt å ta fagene Ex.phil og Ex.fac. Dette er videre to eksamener i henholdsvis filosofi og idehistorie. I den sammenheng ble jeg anbefalt å lese " Sofies Verden" da denne boken gav en supplerende, enklere og bedre oversikt over de overnevnte eksamensemnene. Dette var videre en god anbefaling, og boken hjalp meg med å få en bedre oversikt filosofiens historie. Foruten drivet med å få mer kunnskap om filosofiens historie, hadde boken en fin historie som var lett å lese. Med andre ord var boken tankevekkende, fin og spennende på sin måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har prøvd å lese denne boken i mange år men mister alltid tålmodigheten et sted kvartveis... Virker som en bra bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en bok som handler om en helt vanlig jente som heter sofie. Men hun får noen brev fra en mystisk lærer som lærer henne om filosofi. Denne boken vil jeg anbefale for 11 år og oppover.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg koset meg veldig under lesingen av denne boken. Så mye at når den var ferdig fant jeg meg selv undre på om det har skjedd noe nytt i filosofi-verden de siste tiårene. Jeg følte jeg fikk mer innsikt i fliosofihistorien, i tillegg til å øke kritisk tenkning. Dette er en roman som jeg gjerne anbefaler videre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må innrømme at slutten var det mest spennende i hele boka. Trodde jeg ville få ting bedre med meg, men det er jo bare personlig. Synes boken er skrevet på en god måte som gjør filosofien mer interessant enn om det skulle stå kun som en fakta tekst. Slutten fikk meg også virkelig til å tenke over ting, og selvfølgelig gjorde noen andre ting i boken det også. Liker du filosofi burde du lese den, gjør du ikke det, er det nok ikke boken for deg..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Klokest er den som vet hva hun ikke vet.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Både fornuften og samvittigheten kan sammenlignes med en muskel. Hvis man ikke bruker en muskel, blir den gradvis svakere og svakere.

:-))
Book: "Willpower, Rediscovering our greatest strength" By Roy F. Baumeister; 2011:
Willpower is like a muscle that can be strengthened with practice and improved over time.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det var en gang en russisk astronaut og en russisk hjernespesialist som diskuterte religion. Hjerneforskeren var kristen, men det var ikke astronauten. «Jeg har mange ganger vært ute i verdensrommet,» skrøt astronauten, «men jeg har aldri sett hverken Gud eller engler.» «Og jeg har operert mange kloke hjerner,» svarte hjerneforskeren. «Men jeg har aldri sett en eneste tanke.»

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Undring er ikke noe man lærer. Undring er noe man mister.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Å komme et stykke på vei er ikke det samme som å ta feil av veien.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"I våre dager blir mennesker fra mange forskjellige land og kulturer blandet stadig tettere sammen. Det kan derfor bo både kristne, muslimer og buddhister i en og samme boligblokk. Da blir det viktigere å tolerere hverandres tro enn å spørre hvorfor ikke alle tror det samme."

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Menneskets bevissthet er altså ikke en passiv "tavle" som bare tar imot sanseinntrykkene utenfra. Den er en aktivt formende instans. Bevisstheten er selv med på å prege vår oppfatting av verden.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sofie forsto at filosofen hadde rett. De voksne tok verden for gitt. En gang for alle hadde de lullet seg inn i hverdagslivets tornerosesøvn.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

en stat som ikke oppdrar og øver opp kvinnene, er som et menneske som bare trener sin høyre arm.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvorfor tror du Thomas og mamma reagerer så forskjellig? Det har med vane å gjøre. (Noter deg det!) Mamma har lært at mennekser ikke kan fly. Det har ikke Thomas. Han er fortsatt usikker på hva som går an og hva som ikke går an i denne verden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en liste over alle bøkene som jeg har lest av min favorittforfatter, Jostein Gaarder. Liker du også filosofiske tankemønstre, er de absolutt til å anbefale. :-) skriv bildebeskrivelse her


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Denne lista er laget etter bidrag fra mange bokbloggere og andre bokelskere på nettet. Alle som bidro fikk plukke ut 5 av sine favorittbøker for å legge til lista. Klikk på linken så ser du det endelige resultatet:

Bokelskeres favorittbøker

Nedenfor ser dere et lite utvalg av de 210 bøkene på lista.


Godt sagt! (8) Varsle Svar

I det siste har jeg begynt å lese mange av bøkene bak filmer. mer eller mindre bevisst. Noen av bøkene leste jeg før jeg så filmen, andre etter. Noen visste jeg ikke at fantes som film en gang.

Her er de "bøkene bak filmen" jeg har lest/leser til nå. Har du andre tips til bøker bak filmer? Hva likte du best - bok eller film?


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Vil du lese romaner som får deg til å tenke over de store spørsmålene i livet? Her har jeg samlet lesetips som både er lærerike, tankevekkende og underholdende.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Romanar av Jostein Gaarder


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker for deg som liker de dypere meningene


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker om filosofiens historie


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rydder i bøkene mine, og forsøker å få gitt bort bøker til noen som har glede av dem.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sommeren 2017 gjennomførte NRK P2 radioserien Faktasjekken - jakten på Norges beste sakprosa, i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF). De ville undersøke hvilke sakprosabøker som har formet Norge og nordmenn etter 2. verdenskrig. Utvalgte eksperter i 10 ulike panel i 10 kategorier satte opp til sammen 250 bøker, og disse ble stemt over blant NFFs 5500 medlemmer.

Virkeligheten er fantastisk - les sakprosa!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "I et speil, i en gåte" av Jostein Gaarder
 • "Sirkusdirektørens datter - roman" av Jostein Gaarder
 • "Julemysteriet" av Jostein Gaarder
 • "Kabalmysteriet" av Jostein Gaarder
 • "Tante Grønn, tante Brun og tante Fiolett" av Elsa Beskow
 • "Appelsinpiken" av Jostein Gaarder
 • "Så rart - samlede barnevers fra Så rart, Lille Persille, Den sommeren" av Inger Hagerup
 • "Tom Sawyer" av Samuel Langhorne Clemens
 • "Lillebror og Knerten" av Anne-Cath. Vestly
 • "Marikken" av Astrid Lindgren
 • "Lillebror og Karlson på taket" av Astrid Lindgren
 • "Mormor og de åtte ungene i skogen" av Anne-Cath. Vestly
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver