Diagnosen og andre noveller

av (forfatter).

Aschehoug 1986 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.57 (14 terningkast.)

54 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Vi møter klassiske humanistiske tanker om menneskets plass i tilværelsen, knyttet til mennesker i livets kjernesituasjoner - død, kjærlighet, kunst, katastrofe. Rammen rundt novellesamlingen er to science fiction-historier med filosofisk perspektiv, mens kortere poetisk ladete skisser veksler med lengre, mer utførlige idenoveller.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 1986

Format Innbundet

ISBN13 9788203153679

EAN 9788203153679

Språk Bokmål

Sider 235

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 4 5 2 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Verden er en gåte, tenkte Jenny nå. Men vi venner oss til gåten etter hvert som vi vokser opp. Så den til slutt ikke oppleves gåtefull lenger. Verden blir noe tilforlatelig. Og det må innbitt ettertanke til for å avkle verden dens skinn av å være noe begripelig. Det må intens selvfordypelse til for å oppleve at verden er et mysterium... Var ikke det kosmisk? Det eneste virkelige mysterium er det som alle ser. Men det er også det eneste som aldri nevnes.  Det er noe alle mennesker er sammen om. Men det er aldri samtaleemne. Det mest obskure er det dagklare. Det mest okkulte er det vi alle opplever hver eneste dag... Her våkner vi på en klode i universet. En globus på svev. En trollkule. Med sjøer og skoger og fjell. Og med en lett sprut av liv i alle størrelser og fasonger.  Her dasker stoffet omkring på marken. Her spretter det fram mellom steiner og trær. Her stimer det i elver og sjøer. Her flakser det opp i luften mellom himmel og jord. Og mer, mer: Stoffet på denne mystiske planeten er bevisst seg selv. Det slår ut med armene og sier: God aften! Her er jeg folkens! Så skjer det likevel. At vi venner oss til alt dette vi ser omkring oss som om det var noe nødvendig. Vi synes at livet på denne planeten er den mest fornuftige formen for liv. Bare dronter og dinosaurer er ekstraordinære. Fordi de ikke finnes lenger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De voksne har vennet seg til fenomenene. De husker ikke at de var barn en gang, at de var nye. De har drukket seg fulle på virkelighet. De raver blinde og likegyldige rundt på jorden uten bevissthet om seg selv. De er bortskjemte på liv, de er sanseløst bedøvet av alt det sansene forteller dem. De innser ikke at virkeligheten er et eventyr- noe de ante lenge før de var i stand til å tenke det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det eneste virkelig interessante ved denne verden er at den finnes. For øvrig kan den være som den vil for meg. Det må gjerne gå spøkelser og enhjørninger og lyserøde elefanter i gatene uten at jeg bemerker det.
Når verden er, da er grensene for det usannsynlige allerede overskredet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en liste over alle bøkene som jeg har lest av min favorittforfatter, Jostein Gaarder. Liker du også filosofiske tankemønstre, er de absolutt til å anbefale. :-) skriv bildebeskrivelse her


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "De gule dvergene" av Jostein Gaarder
 • "Barna fra Sukhavati" av Jostein Gaarder
 • "Julenoveller - 21 nye og klassiske noveller fra norske forfattere" av Lars Saabye Christensen
 • "Sjakk matt - gåter, eventyr og fortellinger" av Jostein Gaarder
 • "Juleroser 2017" av Herborg Kråkevik
 • "Jeg skal til Katnosa i kveld - fortellinger" av Jan Wiese
 • "Dukkeføreren - roman" av Jostein Gaarder
 • "Juleroser 2016" av Herborg Kråkevik
 • "Anna - en fabel om klodens klima og miljø" av Jostein Gaarder
 • "Fjodor M. Dostojevskij" av Peter Normann Waage
 • "Alkymistens bok - tapperhet og frelse i krigsherjede Andalucía" av Adam Williams
 • "Det spørs" av Jostein Gaarder
Alle bokanbefalinger for dette verket