I det siste har jeg begynt å lese mange av bøkene bak filmer. mer eller mindre bevisst. Noen av bøkene leste jeg før jeg så filmen, andre etter. Noen visste jeg ikke at fantes som film en gang.

Her er de "bøkene bak filmen" jeg har lest/leser til nå. Har du andre tips til bøker bak filmer? Hva likte du best - bok eller film?


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Vil nevne stormenes tid og i all evighet. gode historiske romaner. er blitt filmatisert som tvserier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har også mange bøker bak filmen jeg skal og vil lese. bla Forrest Gump, The notebook, Anne Franks dagbok og Gutten som visste alt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spørs jo veldig hvilken smak du har det da, men genrelt Thomas Harris bøkerne, Harry Potter, og spesielt den Mørke materie trilogien :) ...som jeg syns er bedre på papir :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er noen forslag: "Drageløperen" av Khaled Hosseini, "Ringenes herre" av J.R.R.Tolkien, "Hitchhikers guide til galaksen" av Douglas Adams. I tillegg kommer det nå en film av boka "The lovely bones" av Alice Sebold. Den gleder jeg meg til å se :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Broene i Madison County" av Robert James Waller. Anbefaler å lese boka på orginalspråket, men den norske oversettelsen er også veldig bra. Nydelig og intens bok og film! Clint Eastwood har regissert og spiller hovedrollen sammen med Meryl Streep.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vanligvis er det slik for meg når jeg leser boka blir jeg redd for å se filmen. For boka lager så sterke bilder i hodet mitt som en film vil forstyrre. Dette gjelder for eksempel "Høytleseren" av Schlink, "Saman er ein mindre aleine" av Gavalda og "Om forlatelse" av Mc Ewan. Jeg har altså ikke sett de filmene. Filmer jeg har tatt sjanse på å se er "No country for old men" der jeg leste boka først. Og den boka var fantastisk!! Filmen ødela mye for meg faktisk. Noen ganger har jeg sett filmen først og så lest boka: som med "Den engelske pasienten" for eksempel. I akkurat det tilfellet funka det kjempebra. Både bok og film var meget gode. Så det varierer syns jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen ganger er bok og film like gode, det gjelder The Hours/Timene. Gled deg til filmen!

En annen bok + film jeg vil anbefale er Atonement/Om forlatelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"De Dødes Tjern" (bok: A.Bjerke), filmen er minst like skummel som boka. Men som bokelsker foretrekker jeg så klart boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Golden Compass fra 2007 fra Philip Pullmans trilogi hadde jeg høye forventninger til siden forfatteren også var med på å skrive manus til filmen, og ble kjempeskuffet. :) Har etterhvert fikset å ihvertfall forsøke å se bok/film som det det er, to vidt forskjellige medier.

Dessuten ble Pike med perleøredobb sett på dvd, og alle de slettede scenene som ble tatt med i tillegget kunne vært med i filmen etter min mening.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Naked Lunch (Borroughs)

Jeg ramser som regel opp en del lister når jeg får dette spørsmålet, men denne filmen kommer nesten alltid med. Den er ikke akkurat en filmatisering av boken (mer av bok og forfatter), men den samler en litterær tradisjon full av absurdisme, dop og Kafkakick inn i en film med film-noir sjarm og kunsterisk frihet.

Kan også nevne Barfly (Bukowski) Denne filmen gjør det samme, men tar for seg et helt annet liv og en helt annen skrivekunst og livsstil. Denne er også veldig god etter min smak, men Naked Lunch er film og idé uten tøyler, slik som forfatteren skrev.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En film som nesten bare har tittelen til felles med boka den er basert på, er Jurassic Park. Boka er faktisk ganske akademisk, hvor det legges stor vekt på vitenskapelige teorier. Men jeg må innrømme at jeg synes filmen er underholdende, om enn på en annen måte enn boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var et morsomt tema som nesten burde være lagt til "diskusjoner". Mine favorittfilmer basert på bøker:

Klienten (Grisham)
Crash (Ballard)
No country for old men (McCarthy)
Forrest Gump (Groom)
Schindlers liste (Keneally)
Den store Gatsby (Fitzgerald)

og det er så mange, mange flere ... :)

Bok og film er to ulike medier. Det er vanskelig å sammenlikne. Omtrent som epler og transistorradioer. Hva er best? Eller som den ene kamelen i ørkenen utenfor Hollywood sa til den andre, mens den tygget i seg en filmrull: Jeg likte boka bedre.

Det å flytte en historie fra boksidene og over på lerretet, er en kunst. Filmene over representerer derfor filmer jeg har hatt stor glede av å se, men der bøkene ikke nødvendigvis er like gode (med untak av McCarthy og Fitzgerald selvfølgelig).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bra liste du hadde laget :-)

Jeg liker å lese bøkene først og så eventuelt se filmen. Her er noen av mine favoritt bok/film opplevelse:

Stieg Larsson sin trilogi
Sjakalen av Frederick Forsyth
Anna Karenina av Leo Tolstoj
Max Manus, Mitt Liv av Max Manus
Emma av Jane Austen
Drageløperen av Khaled Hosseini
Tusen strålende soler av Khaled Hosseini
Ringenes Herre av Tolkien
Djevelen holder lyset av Karin Fossum
Elskede Poona av Karin Fossum
Da Vinci koden av Dan Brown

Sikkert mange flere jeg kunne nevnt, men dette ble de jeg kom på og som har gjort et inntrykk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da vil jeg først og fremst lese Dragløperen, og se filmen etterpå. Boka er definitivt best

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bienes hemmelige liv er en av mine favorittbøker, og jeg var veldig spent på hvordan historien gjorde seg på film, men jeg ble slett ikke skuffet. Filmen er veldig bra, og stemningen fra boka er i stor grad ivaretatt :)

PS, I love you var også en søt film, men jeg foretrekker nok boka.

At gutten i stripete pyjamas finnes på film var jeg ikke klar over, men det er jo nok en grunn til å snart få lest denne boka slik at jeg kan se filmen. Jeg liker den rekkefølgen best :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The shipping news Chocolate Kameliadamen (selv om det er en opera, så er den også filmet). Da jeg var ung og hadde tid til å lese, lette jeg alltid etter boken hvis det var en film jeg likte. Det var ikke alltid det slo like heldig ut. Dr. Zhivago, f.eks. Pasternak vs Hollywood ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar h