Nattsvermeren

av (forfatter) og Ernst W. Poleszynski (gjendikter).

Damm 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.11 (55 terningkast.)

218 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En psykopat er løs. Han har allerede drept fem kvinner og pressen har gitt ham det grusomme navnet "Buffalo Bill". FBI-aspirant Clarice blir sendt for å intervjue den glimrende psykiateren dr. Hannibal Lecter, som har den beste forutsetningen for å hjelpe henne; han sitter nemlig bak lås og slå for selv å ha begått flere bestialske mord. Men Clarice må betale en høy pris for opplysningene. For hver ledetråd dr. Lecter gir Clarice, må hun gi ham sine innerste tanker og dypeste frykt. Og Lecter er ingen lett mann å tilfredsstille. Dette er den andre boka om Hannibal Lecter.

Omtale fra forlaget

En psykopat er løs. Han har allerede drept fem kvinner og pressen har gitt ham det grusomme navnet "Buffalo Bill". FBI-aspirant Clarice blir sendt for å intervjue den glimrende psykiateren dr. Hannibal Lecter, som har den beste forutsetningen for å hjelpe henne; han sitter nemlig bak lås og slå for selv å ha begått flere bestialske mord. Men Clarice må betale en høy pris for opplysningene. For hver ledetråd dr. Lecter gir Clarice, må hun gi ham sine innerste tanker og dypeste frykt. Og Lecter er ingen lett mann å tilfredsstille.

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788204135810

EAN 9788204135810

Genre Thriller

Språk Bokmål

Sider 294

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

15 34 3 3 0 0

Bokomtaler

Nattsvermeren av Thomas Harris

Dette er Thomas Harris andre roman som omhandler Hannibal Lecter. Det er også oppfølgeren til Den røde Drage som også var en meget god bok. I denne boka følger vi den begynnende FBI agenten Clarice Starling som får i oppdrag å lirke ting ut av kannibalen Hannibal Lecter. Som antatt viser det seg å være vanskelig å samarbeide med den brutale Lecter og Starling må tillate seg og gi sine mest intime barndomsminner så hun til gjengjeld får informasjon om massemorderen Buffalo Bill. I Den røde Drage fulgte vi morderen Francis Dolarhyde mens i denne får vi en annen likeså fæl fyr nemlig Buffalo Bill. Hans mål er å sy sammen en slags vest av damehud så han kan gjennomgå en forandring. Jeg hadde en del forhåpninger til boka siden den har blitt til film og har fått gnistrende bra kritikk.

I motsetning til Den Røde Drage får du her mer informasjon og mer action rundt Hannibal Lecter. Du får se han bruke sine evner til fulle. Det er vanskelig å si hvem jeg foretrekker mest av boka og filmen men en ting er sikkert begge er veldig bra. Det som er veldig spennende i Thomas Harris romaner er at man får et innblikk i hvordan en seriemorder jobber og oppfører seg. Hva som foregår inne i hode på dem. Selv om jeg syns Francis Dolarhyde var en mer spennende antagonist enn Buffalo Bill gjør Thomas Harris et godt forsøk på å lage en like kaldblodig morder. Ofte det som gjør en skurk veldig bra er at personen har nyanser og ikke bare rett fram et mord. Det må være noe morderen bryr seg om å som gjør at personen skiller seg ut fra andre. Starling som er hovedpersonen i Nattsvermeren er ikke noe dårligere enn hva Will Graham var i Den Røde Drage. Man får vite om hennes dystre fortid og man håper alltid på at det skal gå bra med Clarice. Hun har også et meget godt forhold til lederen av FBI i Quantico Jack Crawford. Begge er litt dystre men det gjør at de passer bedre sammen. Du ser at Crawford virkelig unner Clarice Starling å prøve å fakke morderen. Når hans kjæreste Bella ligger for døden ser han et glimt av håp i denne unge, fremadstormende og litt dystre FBI agenten.

Dette er en veldig bra bok som jeg anbefaler på det høyeste. Den er litt lettere å lese enn Den Røde Drage vil jeg påstå og den er nok for et bredere publikum. Thomas Harris har virkelig truffet blink og jeg kan virkelig skjønne hvorfor hans bøker har blitt adaptert såpass mange ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er et emne bokelskerne tilsynelatende aldri blir ferdig med å diskutere, og det virker som om mange mener at fasiten er at boka nødvendigvis alltid er best. Vel, jeg er uenig, så her er noen anbefalinger både til adapsjonsjunkiene og til skeptikerne.


Godt sagt! (8) Varsle Svar

I det siste har jeg begynt å lese mange av bøkene bak filmer. mer eller mindre bevisst. Noen av bøkene leste jeg før jeg så filmen, andre etter. Noen visste jeg ikke at fantes som film en gang.

Her er de "bøkene bak filmen" jeg har lest/leser til nå. Har du andre tips til bøker bak filmer? Hva likte du best - bok eller film?


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2011, både første gang og som er lest på nytt :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den røde drage" av Thomas Harris
 • "Hannibal" av Thomas Harris
 • "Hannibal - ondskapen våkner" av Thomas Harris
 • "Tilbake til livet" av Dean Koontz
 • "Dødskysset" av James Patterson
 • "Dødens museum" av Dean R. Koontz
 • "Dødsfellen" av Jeffery Deaver
 • "Ingenting varer evig" av Sidney Sheldon
 • "Redningsmannen" av Dean R. Koontz
 • "Danser med ulver" av Michael Blake
 • "Kistedanseren" av Jeffery Deaver
 • "Knokkelsamleren" av Jeffery Deaver
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver