Har allerede tatt det valget :) og det ble Pc'en som vant.
Har du lest "Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant" eller "Potensgiverne"? Per Knutsen med ”Utakk” –her får man velge selv om man vil le eller gråte av stakkars Ulrik. Karin Fossum ”Jonas Eckel” kan jo prøves.
Veldig bra oppsummert. Dette var en velskrevet og lettelest bok om et viktig tema. Med bakgrunnen fra UDI regner jeg med at fakta er korrekte også, skremmende nok.
Eidsvåg deler hverdagslige refleksjoner, om storheten i det små. Boken er skrevet i et språk som er tilgjengelig for alle, og der en kan humre gjenkjennende til episoder og tanker som trekkes frem. Verd tiden det tar å lese den, for de som ser verdien i en dose hverdagsfilosofi. I en tid preget av effektivitet, knapphet på tid, og overfladiskhet og narsissisme, er denne lille boken en velkomment kontra.
Smilet er som hendenes innside, som fingertupper mot varm hud. Og smilet smitter. Det vi sender ut, vender tilbake.
Å være helt stille sammen med et annet menneske, uten at det kjennes pinlig eller trykkende, er tegn på fortrolighet og tillit.
...minner oss om betydningen av det vakre, og at det er en sammenheng mellom det vakre og det gode, mellom estetikk og etikk.
Det er skrevet x antall hyllemeter om 2. verdenskrig innen både fiksjon og fakta. Synes du har en litt vid definisjon av de bøkene du skal ha med på lista di. At en bok er "god" betyr ikke annet enn at en eller annen synes den er god.
Mere relevant (og interessant) ville vel være å lage for eks. ei liste over romaner om 2. verdenskrig skrevet av nordmenn. Eller bøker om nordmenn i fangenskap under 2. verdenskrig. Bøker om 2. verdenskrig - østfronten. etc etc.
Uansett: Jeg er ikke en som leser bøker om 2. verdenskrig i utide. Jeg synes vel at det er sagt mere enn nok om krigen (særlig om norske forhold) men i de siste åra har det begynt å dukke opp en del bøker som har en litt annen vinkling enn den vanlige "heltelitteraturen", og jeg har begynt å lese noen få bøker om dette emnet igjen.
For eksempel "Fars krig" av Bjørn Westlie. Sønnen forteller her om farens frontkjemperfortid. Det er gjort i en undrende og reflekterende form og boka handler også om forholdet mellom de to mennene. Absolutt lesverdig! Forfatteren fikk Brage for denne boka.
Etter å ha vært i St. Petersburg for noen år siden, begynte jeg å lese om denne byen og da kom jeg over "De 900 dagene : beleiringen av Leningrad" av Harrison Salisbury. Dette er ei stor og tjukk bok, men den er svært godt skrevet og veldig intens. Det døde nesten en million mennesker under beleiringen. Denne boka forteller ikke enkeltskjebner, men tar for seg "det rundt", dvs ordregiving, troppeforflyttinger, hva som blei gjort med matsituasjonen etc. Og hvor mange soldater som døde. Det var heller ikke få. En svært interessant og sterk bok som gjennom sitt gode språk og grusomme innhold har gjort et enormt inntrykk på meg. Denne boka kan jeg anbefale på det varmeste!
Ja, den var fantastisk. Den må bare leses og oppleves, klarer ikke beskrive den med ord en gang. Men sjarmerende var en fin beskrivelse.
Ja, det er sånn jeg opplevde det også. Og det er synd for som du sier så er temaet viktig.
Jeg er enig med deg. Det startet som en sterk leseopplevelse men jeg fikk en følelse av at forfatteren ikke helt kom i mål med boka. Den klarte ikke holde grepet på meg hele veien til slutten.
Jeg koser meg også med disse bøkene. Man blir så fascinert av landskapet og av folkene. Og Anne Cleeves skriver bra også. Må også anbefale den siste boken ”Blått lyn”, der får Fran en mer framtreden rolle.
Krim må jeg ha med på påskeferie. Jeg skal lese den nyeste boken til Arnaldur Indriðason ”Anger”. Og så skal jeg finne ut hva ”Lykkeprosjektet” til Gretchen Rubin egentlig er. Og ”Maria Parr” skjønner jeg at jeg bare må lese. Og så skal jeg lese ”Østenfor solen” av Julia Gregson og ”Blomsterhandlersken” som Gro Dahle kom med i fjor.
"Løven, heksa og klesskapet" gjorde dypt inntrykk men Pollyanna-bøkene og Anne fra Bjørkely må også med på lista blant barnebøkene fra den tiden.
nei det var vel sønnen til Dina 'legen' :)
Tror ikke det er et vanlig grep. Jeg har også kun vært borte i det en gang så vidt jeg kan huske :)
Dette var i Herbjørg Wassmos bok Hundre år, det hele var litt merkelig synes jeg.
Oppskrift på hele måltidet står i boken "Til bords i Babettes gjestebud", utgitt i 2004. Kan sikkert lånes på biblioteket.
Synes denne boka var spennende og interessant. I denne boka er det Sigurdur som er den som løser mysteriene. Tre ulike saker mer eller mindre knytta til hverandre. Noen dør og andre blir ramma av skandaler.
Synes særlig beskrivelsen av den økonomiske turninga på Island var god og et spennende grep som forfatteren har fått med som en del av intrigen.
Etter nylig å ha vært på Island og i Reykjavik var det spesielt interessant å lese denne romanen. For jeg vet jo hvor stedene som blir beskrevet er.
MEN: Det kan virke som om oversetteren har klumsa litt innimellom, for noen setninger var rett og slett ikke mulige å forstå. Hadde jeg bare kunnet islandsk ville jeg lest boka på det språket.
OG: Hvor blir det av Erlendur? Har han ikke vært borte lenge nok nå?
Sola skinner veldig sjeldent på Island...
Jeg likte "Mørk kyst", den var mer enn bare en krim. Men denne her slet jeg med, den føles rotete og ikke synes jeg den var spesielt spennende heller. Jeg klarer ikke engasjere meg i den.