Som hestegær'n jente i min barndom, så gikk det mye i Pennyklubb- bøker, om og om igjen. Hadde mine favoritter, blant annet serien om Stalljentene, og serien om Pride (husker ikke om serien hadde noe spesielt navn). Ble en del TL-klubb- bøker også, men disse hadde ikke like mye sjarm som Pennybøkene. Og enda tidligere så var Disneybøkene en stor favoritt, disse tynne bøkene med masse bilder i. Kan ikke huske at jeg ble lest noe særlig for da jeg var liten, men var raskt ute å lære å lese selv. Var en stor dag da jeg fikk lånekort på biblioteket og kunne låne uhemmet og vilt. Husker fortsatt den dagen som om det skulle vært i går.

Er glad jeg har beholdt evnen til å drømme meg helt bort i bøker jeg leser, akkurat som jeg gjorde da jeg var barn. Første gang jeg leste Ringenes Herre- trilogien, fulgte jeg tett på brorskapet hele veien, det var nesten som om jeg var der sammen med dem. Det var så levende for meg og så ekte at den dag idag så har jeg de samme bildene i hodet (selv etter å ha sett alle filmene). En bok jeg bare må lese minst en gang i året fortsatt, absolutt fantastisk bok, og forfatter! Anbefales til alle som ikke har lest den :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

"Løven, heksa og klesskapet" gjorde dypt inntrykk men Pollyanna-bøkene og Anne fra Bjørkely må også med på lista blant barnebøkene fra den tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pollyanna - jaaaa - og Barna i Nyskogen, Hjortefotbøkene og ikke minst Heidibøkene. Videre Den hemmelige hagen, bøkene om gjengen i Bakkebygrenda og Tom Sawyer. Anikken Prestegarden.... (Ser nå at det var bøker om barn som greide ting selv som fasinerte mest.) Mine bøker har har gått i arv til mine barn, og videre til barnebarn. Dette gjelder også bøker jeg har overtatt etter min mor (noen her som har lest Halte-Jørgine?)- de beste tåler tidens tann.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Daffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikHarald KAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonje