Nå har jeg bedt dere om tips av lese stoff til påsken , da Grøssere for voksne, og fikk masse bra tips. Takk. Men hva skal dere lese i påsken.? Lagt til side / spart en bok til påsken eller fortsetter dere med deres litteatur, som dere for øyeblikket leser. ? Jeg kjøper påske egg til ungene ( ungdommer ), og oppi der legger jeg årets påske krim( de små heftene med skumle historier. ) Dette er så gøy, og i tilegg konkurerer hele familien om hvem som klarer først å løse påske krimmen/mysteriet på Tine meieriers melkekartonger. Bli med på den da. ? Løs mysteriet.!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 40 svar.

Jeg leser nesten ikke krim, så det blir nok ikke det i påsken heller om jeg ikke får et plutselig innfall. Jeg har i løpet av de seneste dagene skaffet meg flere russiske klassikere så det kanskje blir en eller flere av dem som blir lest i påsken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Funderer på å snuse litt på Sherlock Holmes med tanke på at denne legendariske detektiven er aktuell for tiden både på filmfronten og i ny BBC-serie. Ellers blir det garantert noe science fiction, enten gjenlesing eller en av de som ligger i ventebunken. En viss mulighet for at jeg tar et dypdykk i det gamle Egypt sin religion med The Egyptian Book of the dead. Ikke krim, men død passer jo inn ifm. påske :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en laget meg en liten coctail av forskjellig lektyre, som venter på å bli pakket ned i påskekofferten:

"Et landskap av umulige lengsler" av Anuradha Roy

"Ekstremt høyt & utrolig nært" av Jonathan Safran Foer

"26a" av Diana Evans, og selvfølgelig (ingen påske uten en god krim)

"Paganinikontrakten" av Lars Kepler

Tror at dette, sammen med påskeegg, rikelig med sol og mange turer, skal gjøre sitt til en heidundrende påske i år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gled deg til Anuradha Roy! Passer godt som påskelektyre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra - da ser jeg fram til det. God påske :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som hver påske kommer jeg til å lese De dødes tjern av Bernhard Borge (eller André Bjerke som han egentlig heter). Det har blitt en tradisjon de senere årene. Også kommer jeg til å lese en krimbok til (som jeg ikke har lest før), men har ikke bestemt meg for hvilken enda. Jeg har på en måte sluttet å planlegge hvilke bøker jeg skal lese for det går aldri som planlagt. Så andrevalget blir et tilfeldig valg.

Men leser ikke krim bare i påska. Gjør det stort sett ellers i året også, men det blir jo gjerne mer spesielt i påska:) Da blir man litt mer kriminell enn til vanlig;) Bruker som regel å lese krim hele året og prøve å lese litt fra andre sjangre også.

Også kommer jeg nok til å høre årets påskekrim på Radioteateret. Er det noen som vet hva det blir? Jeg har ikke sjekket det ut ennå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hos meg blir det krimpåske. Har tenkt å fullføre Tyskerungen av Camilla Lackberg. Så blir det ei bok jeg lenge har hatt planer om å lese, Den hvite løvinnen av Henning Mankell.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hjemmeeksamen i påska, så det blir mest å lese etikk og moralfilosofi. Ikke at det er så verst da. Også tenkte jeg at jeg skulle gi sjangeren krim en ny sjanse, og siden Knausgård nettopp nevnte han, blir det Stig Larsson.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke krim i allefall.

Jeg vil være sammen med Ibsen en stund, så vil jeg nok stikke innom en eldre russisk herre, hvem det blir er jeg ikke sikker på enda.
En jeg vil dele påskesjokolade med er Tommy Kristoffersen i Odd Surén's bøker, håper han vil sette pris på det.

Er litt usikker om jeg skal på fylla med Jens Bjørneboe, vi får se!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lyst til å slå følge med Tommy Kristoffersen og deg. Jens Bjørneboe får vente litt.

Kjøpte nylig novellesamlingen "Adgangstegn" av Surèn, og jeg har virkelig sansen for han. Håper flere får øynene opp etter hvert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Krim må jeg ha med på påskeferie. Jeg skal lese den nyeste boken til Arnaldur Indriðason ”Anger”. Og så skal jeg finne ut hva ”Lykkeprosjektet” til Gretchen Rubin egentlig er. Og ”Maria Parr” skjønner jeg at jeg bare må lese. Og så skal jeg lese ”Østenfor solen” av Julia Gregson og ”Blomsterhandlersken” som Gro Dahle kom med i fjor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilke "små hefter med skumle historier", de du legger i eggene til ungene? Hvor får du tak i dem?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Påske krim 2010 og påske krim 2011 heter de. 2011 , er ute hos bokhandlerne nå. 2010 kjøpte jeg hos bokkilden. Tenkte kanskje at nå som de har blitt ungdommer, så er det en ide å samle på disse årlige utgavene. En ny tradisjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk! Ny påsketradisjon her også - til barnebarna.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes at påske og Agatha Christie passer så godt sammen!Så jeg skal finne fram tursekken,pakke ned noen gamle paperbacks med Poirot,isfiskeutstyr,kaffe med no`godt i og dra på en lang og fin isfiskepåske.(Håper isen holder!)Og der skal jeg sitte med Poirot i venstrhånda og pilkestikka i høyre og bare nyyyte!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

DET er påske det Gunn Tove.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har pløyd gjennom masse krim nå i forkant av påsken - for å kunne lage quiz: Hvilken krimhelt er du? (ligger på libris.no/paskequiz).

Så nå i påsken blir det ikke krim. Jeg har spart "Lille Stjerne" av Jon Ajvide Lindkvist - en forfatter jeg synes er fantastisk. Dessuten "Alle tings bedrøvelighet" av Dimitri Verhulst, som har fått kultstatus i Belgia pga denne boken. Virker som en bok med varme, humor og alvor. Gleder meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har kjøpt mange bøker i det siste, blant annet krimbøkene "Udyr" av Lotte & Søren Hammer, "Dødelig applaus" av Øystein Wiik og "Tvillingen" av Merete Junker. Gleder meg til å lese disse, og regner med at det får jeg gjort i påsken :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Påsken er en deilig tid med skiturer, kakao og kvikklunsj. Påskeegg hører selvfølgelig også med i påsken. Det er det jeg forbinder med påske og ikke krim som så mange andre :)

Derfor leser jeg videre på de bøkene jeg holder på med.
Dermed er det Alberte jeg kommer til å følge i påsken siden jeg holder på med Cora Sandel sin bok Alberte-trilogien.
Frode Grytten sin novellesamling, Rom ved havet, rom i byen holder jeg på med så det blir nok noen noveller i påsken også.
Leseprosjektet Ibsen som jeg er med på her inne går også sin gang. Nå skal vi lese Keiser og galilæer :)
Håper jeg får tid i påska til å høre på lydboken Pustegynge av Herta Muller :)

Tilfeldig at det er disse bøkene. Det kunne like gjerne vært krimbøker som skulle leses :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal en tur til Oxford i påsken, og leser selvfølgelig Colin Dexter i den forbindelse. Ellers har jeg planer om å lese den siste til Alan Bradley om Flavia de Luce, "A Red Herring Without Mustard" og også "Mordet på Anonym".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal begynne på min første bok av Camilla Läckberg i påska :) Stor stas!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg, de er bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne påsken skal nok stå i gjenlesningens tegn, i alle fall har jeg planlagt det nå på forhånd. Men det kan jo plutselig dukke opp noe annet som frister også... ;)

De jeg skal lese er De dødes tjern av André Bjerke og Sort messe av John Dickson Carr. Flotte klassikere!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I april leser jeg finsk litteratur, så det blir kanskje noe finsk krim da. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du et system på hva du leser i hvilke måneder!
(Eller var dette med finsk i april litt tilfeldig?)

La oss få høre :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg har begynt med det i år. :p Det er kjempenerdete (og litt flaut), men det er den eneste måten jeg får lest det jeg vil lese uten at alt blir utsatt og nedprioritert til fordel for nye oppdagelser. Nå er det litt mer system, og så får jeg lest litt av alt. Hittil har jeg lest norsk litteratur i januar, tegneserier i februar og faglitteratur i mars, og i mai blir det science fiction. :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så morsomt! Det blir artig å høre etterhvert hvordan det går. Os jeg som trodde jeg var kjempenerdete som har skrevet opp alle bøker jeg har lest (bortsett fra barnebøker - litt dumt) siden 1979.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ei tante som har skrevet opp alle bøkene hun har lest i HELE SITT 70ÅRIGE LIV!! Hun har skrevet ut mangfoldige kladdebøker.
Beklageligvis har hun datafobi, så mitt håp om å verve henne som bokelsker er nok relativt skralt ..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Wow! Skikkelig nerde-tante... Fordelen med å ha det på regneark er jo at man lett kan lete og evt. sortere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Imponerende! :-)))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenkte at jeg skulle fått lest noen klassikere som har lagt å ventet på å bli lest lenge. Men jeg skal blant annet til London i påska, og lurte på om noen hadde tips til gode bøker med handling fra byen? Er glad i å lese skjønnlitteratur om de stedene jeg besøker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skaff deg "Mine gleders by" av Richard Herrmann på lydbok. En fornøyelse i seg selv, og inspirasjon til å lese videre om mye av det han forteller om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Richard Hermann på lydbok må jo være toppers. DEN behagelige stemmen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, hvis du ikke har hørt noe av det han har lest inn, så har du mye å glede deg til, for det er en hel del - og av vidt forskjellig karakter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke hørt bøker med ham, husker bare kåserier på radio. Får ta et søk på biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne påsken skal jeg en tur til besteforeldrene mine på Vestlandet, så det blir nok god tid til å sette seg ned med en god bok.

Jeg tenkte jeg skulle fått lest ferdig "Kaninene synger i mørket", "A Midsummer Night's Dream" og "Reckless". Forhåpentlig skal jeg også begynne på "Hamlet".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hamlet ! Da har du noe du noe å fordype deg i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har Djevelens eliksirer liggende klar til påskelesning. Egentlig holder jeg på med to andre bøker og, så får se om jeg rekker å lese den i påsken, men det er det jeg håper på i hvert fall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har kjøpt Åpenbaring av C.J.Sansom som jeg skal ha i Påsken. Har likt veldig godt de andre bøkene hans om Shardlake.Og ellers har jeg Victor Alveberg- triologien liggende på vent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LilleviMathiasPiippokattaKirsten LundAlice NordliJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieStig TNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente Nogva