Bjøranger setter leseren inn i jeg-personenes verden ved å spinne et elegant nett hvor alle plasseres i tilknytningen til hverandre. Som en proff forfatter lekker han ut tilsynelatende uvesentlige detaljer som gjør oss lesere engasjert i både historien og menneskene. De litt vel blomstrende beskrivelsene noen forfattere sprer rundt seg ukritisk samler Bjøranger elegant opp i små korte stemningsfulle innlegg i historien. "Less is more" !! Praktfullt. Også introduksjonen av persongalleriet er akkurat så detaljert, og trekker oss såpass langt inn i de enkeltes private fsære, at vi leser historiene i boka med høy lidenskapsfaktor, uavhengig av hvor lite eller mye man har reflektert over bokas problemstilling/tema tidligere. Veldig lettlest og godt sammenhengende krim. Etter min smak er det en litt for enkel fortellerform - noe á la Anne Holt - men fascinerende gode korthistorier setter leseren inn i viktig bakgrunnsinformasjon om kulturforskjeller vi naturlig nok møter i boka og gir fortellingene tyngde. De parallelle lokasjonene det switches mellom gjør at boka heller aldri blir kjedelig eller langtekkelig, selv med et så alvorlig/trist tema. Oppsummert vil jeg si at boken er lettlest, spennende, samtidsaktuell og oppslukende. Det fargerike persongalleriet, realismen i historien og tempoet forfatteren drar oss inn i gjør dette til en super bok som det nesten er umulig å legge fra seg før man har lest den ferdig.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Det var en flott oppsummering!

Etter å ha levd med don Quijote hver søndag i et halvt år, var jeg usikker på om jeg hadde fått min dose med jomfruer i nød. Terje Bjørangers bok "Den tredje søsteren" viser en helt annen virkelighet. Mens don Quijote rir virkelighetsfjernt rundt og vrøvler om gunstbevisninger og jomfruer som han skal komme til unnsetning, pakker Bjøranger inn en grusom virkelighet inn i en krimramme på en oppsiksvekkende måte. Dvs selve krimgåten er tradisjonell nok, to drepte, et politikammer, få mulige gjerningsmenn og ikke minst en nysgjerrig journalist med todagersskjegg, singel og med en voksen datter. Alle de klassiske ingrediensene for en krim.

Det som gjør denne annerledes, er den inngående innsikten Bjøranger sitter på når det gjelder æresdrap og tvangsekteskap i oslomiljøet. Det finnes mange unge jenter som er redde for å bli sendt til hjemlandet når de nærmer seg gifteferdig alder. Og da er ikke giftealder ca 35 år, slik det begynner å bli i resten av Norge... Dette er en hverdag som lærere, sosialarbeidere, helsesøstre, politi, UDI-ansatte, krisesentre og barnevernsarbeidere kjenner godt til. Bjøranger har selv bakgrunn fra UDI, og har reist i noen av de områdene i Pakistan hvor ære-tradisjonene er på det sterkeste. Han har inngående kjennskap til det han skriver om, og det gjør det rett og slett til skremmende lesing. Det må være et utrolig sjokk for disse jentene å bli flyttet fra mer eller mindre trygge Norge til burkaland for å bli gift med en analfabet fetter. Og det verste er, at mange faktisk blir drept pga ære i flere land.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig bra oppsummert. Dette var en velskrevet og lettelest bok om et viktig tema. Med bakgrunnen fra UDI regner jeg med at fakta er korrekte også, skremmende nok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Holder på å lese i "Den tredje søsteren" av Terje Bjøranger akkurat nå. Det er en bok som det er vanskelig å legge fra seg.
Gruelig spennende! Nadia skulle vært død. Hennes to søstre blir brutalt slakta ned. Æresdrap? Ja, det er det politiet må finne ut av... - Men ingen tør å si noe. Alle holder tett om hva som foregår i familien.
Nadia forsvinner fra Norge og skolen hun går på. Hun blir holdt innestengt i familiens hus i en liten fillelandsby i Pakistan. Hun får ikke ta kontakt med noen, og føler at hun er i fengsel. Så oppdager hun at familien planlegger å drepe henne, fordi de har oppdaget at hun hadde en norsk (hemmelig) kjæreste.

Forfatteren er en norsk politimann, som har hatt mange slike saker å jobbe med i virkeligheten, så han vet dessverre meget godt hva han skriver om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av få bøker jeg har lest som engasjerer. Er ikke helt ferdig ennå, men er virkelig bra skrevet så langt med et brennende tema. Virker som dette ikke trenger å være langt fra virkeligheten, en god mulighet som denne forfatteren nok har.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, denne boka er engasjerende og tankevekkende. En utrolig bra skrevet debutroman fra en politimann.
Jeg håper det kommer flere bøker fra denne mannens hånd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste boka for et par måneder siden,og ja-denhadde også jeg problemer å løsrive meg fra.Den var utrolig spennende skrevet.Selv om handlingen i boka er oppdiktet,så er problematikken den tar opp høyst reell.Det er skremmende å vite at dette faktisk foregår i virkeligheten og jeg tror dessverre også at mørketallene er enorme.Boka var god, men jeg satt med en stor klump i magen etter å ha lest den. Glemmer ikke denne boka så lett nei!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila