Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I boka forteller 19 norsk-muslimske kvinner om livet sitt, og om utfordringer som de som muslimske kvinner står overfor i Norge i dag. Blant temaene er kjærlighet, seksualitet, barneoppdragelse, tildekking, tilhørighet og åndelighet. Kvinnenes personlige fortellinger har som formål å rokke ved stereotypiene og vise at det finnes mange måter å være muslimsk kvinne på.
Omtale fra forlaget
I denne antologien deler 19 norsk-muslimske kvinner sine tanker om livet sitt og noen av de utfordringene de står overfor i dagens Norge. De skriver engasjert om barneoppdragelse, seksualitet, tildekking, identitet, kjærlighet, tilhørighet, åndelighet ... Disse kvinnene representerer den første virkelige generasjonen norsk-muslimske kvinner. De er norske, men har røtter i blant annet Iran, Pakistan, Somalia, Storbritannia, Marokko og Algerie. Noen er sterkt troende, andre kanskje mer tvilende. Deres personlige fortellinger vil overraske, utfordre og berøre.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2011
Format Heftet
ISBN13 9788203198236
EAN 9788203198236
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 231
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
"Bindestreksnordmenn". Forfattere med tilhørighet til flere land enn Norge. Enten de er født i et annet land eller norskfødte med én eller begge foreldre fra annet land enn Norge. Adopterte er dermed med på lista. Det er en stor variasjon som vises her - heldigvis.
Obs - lista er under arbeid, så kom gjerne med tips :-)
Det kommer mange interessante, velskrevne, flott illustrerte, innsiktsfulle fagbøker hvert år, men de er lite synlige og lite snakket om. Her er et forsøk på å gi velfortjent oppmerksomhet til fagbøker jeg likte i 2011.
Sommeren 2017 gjennomførte NRK P2 radioserien Faktasjekken - jakten på Norges beste sakprosa, i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF). De ville undersøke hvilke sakprosabøker som har formet Norge og nordmenn etter 2. verdenskrig. Utvalgte eksperter i 10 ulike panel i 10 kategorier satte opp til sammen 250 bøker, og disse ble stemt over blant NFFs 5500 medlemmer.
Virkeligheten er fantastisk - les sakprosa!