Hunden fra Baskerville

en beretning om Sherlock Holmes

av (forfatter).

Gyldendal Tiden 1999 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.81 (132 terningkast.)

627 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Elise Nygaard Martinsens eksemplar av Hunden fra Baskerville - en beretning om Sherlock Holmes

Lesetilstand

Ønsker meg denne.

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En mørk skygge hviler over slekten Baskerville. Den blodige forbannelsen har form av en kjempestor, kullsort hund, og i dens spor følger voldsomme og tragiske dødsfall. Sherlock Holmes får i oppgave å redde den siste ætlingen fra forbannelsens klør, en oppgave som fører ham og dr. Watson ut på de ville, tåkete heiene i Dartmoor og som setter detektivens evner på større prøver enn noen gang.

Omtale fra forlaget

En mørk skygge hviler over slekten Baskerville. Den blodige forbannelsen har form av en kjempestor, kullsort hund, og i dens fotspor følger voldsomme og tragiske dødsfall. Sherlock Holmes får i oppgave å redde den siste ærlingen fra forbannelsens klør, en oppgave som fører ham og dr. Watson ut på de ville, tåkete heiene i Dartmoor og som setter detektivens evner på større prøver enn noen gang!Boken er utgitt i Gyldendal Ungdomsklassikere. Serien består av verdenslitteraturens absolutte høydepunkter. Bøkene er utstyrsmesssig påkostet, nummererte og egner seg ypperlig som gavebøker eller samleobjekter. Alle bøkene har dessuten etterod av Tormod Haugen, vinner av H.C. Andersenprisen.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal Tiden

Utgivelsesår 1999

Format Innbundet

ISBN13 9788247801192

EAN 9788247801192

Serie Gyldendals ungdomsklassikere

Genre Politi og detektiver Spenning

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 222

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

26 64 34 7 1 0

Bokomtaler

Klassiker. Hva annet kan en si?
Genial, mystisk og ulidelig spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Omsett til norsk av Ragnar Hovland

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hunden fra Baskerville er den aller mest kjente Sherlock Holmes-romanen, og flere ganger kåret til verdens beste kriminalroman. Dette hørespillet gjør ikke skam på boken.

Radioteateret har laget fire hørespill om radarparet fra Baker Street 221b. Det er tre ulike ”generasjoner”, med så ulike produksjonsår som 1963, 1977 og 2007. Dette hørepillet er i midten aldersmessig det jeg ofte kaller gullalderen - med gode stemmer som Tor Stokke, Helge Reiss, Erik Hivju og Lars Andreas Larsen.

Hunden fra Baskerville skiller seg ut fra andre Holmes-romaner ved at Holmes selv kun er med i begynnelsen og avslutningen, mens det er Dr. Watson som mesteparten av tiden spiller hovedrollen. Det fungerer helt fint, mye bedre enn når Hercule Poirot slipper Hastings løs på egen hånd.

Med 3t 22 min er det et relativt langvarig hørespill, så her er det bare å rigge seg til for en god porsjon med klassisk krim-nytelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det kom med vinden gjennom nattestilla, ei lang, djup murring og så eit stigande hyl, og så det triste stønnet som det døde ut med. Om og om att kom det, heile lufta skalv av det, skjerande vilt og trugande. Baronetten greip meg i ermet og ansiktet hans skein kvitt gjennom mørket.
"Min Gud, kva er det, Watson?"
"Eg veit ikkje. Det er ein lyd som finst på heia. Eg har høyrt den ein gong før."
Den døydde bort, og ei absolutt stille omgav oss. Vi stod og lytta intenst, men ingenting kunne høyrast.
"Watson," sa baronetten, "det var hylet frå ein hund."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Der ryker to av mine tråder, Watson. Det er ingen ting som er mer stimulerende enn en sak hvor alt går på tverke.Vi må søke rundt etter et nytt spor." Sherlock Holmes.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Verda er full av innlysande ting som ingen nokon gong legg merke til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mye fransk, mye bra!

Hvor mange har dere lest av disse?


Godt sagt! (22) Varsle Svar

Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finne på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt av oss som jobber på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske undertoner. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

De 99 beste krimtitlene i det 20. århundret. Forøvrig er en serie på 13 bøker utgitt av Gyldendal/ De norske bokklubbene fra april 1994 til februar 1996, en del av denne listen. Fire bøker fra den opprinnelige lista ble vanskelige å spore og jeg fikk problemer med å legge dem til, ettersom dette var bøker jeg ikke har. De er Max Mauser (psev for Jonas Lie) Rittet fra Olesko, Torben Nielsen - Nitten røde roser, Hans-Krister Rönblom - Höstvind och djupa vatten og Dorothy Leigh Sayers - The Nine Taylors. Flinke sjeler kan få hjelpe til med å få lagt til disse;-D


Godt sagt! (8) Varsle Svar

"Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finnes på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med det beste innen tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt ut av oss som jobber her på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske islett. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier."

https://bergenbibliotek.no/inspirasjon/litteratur/til-kjernen/kjerneboker


Godt sagt! (4) Varsle Svar

1/5 2010 -> 1/5 2011


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker eg har notert meg at eg berre må lese ... så snart eg er ferdig med alt det andre eg berre må lese! For mange gode bøker, altfor lite fritid ...!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

En liten oversikt over hva jeg har lest i 2012. Fortell meg gjerne hva du synes om de ulike bøkene :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er vanligvis ikke så begeistret for krim, fordi så mye dreier seg om hvem som er den skyldige, og selv om dette kan være spennende der og da, så mister jeg ofte interessen for historien etter at jeg har fått svar på dette. Men det er noen unntak. Noen ganger hvis det er snakk om en serie, så er det interessant å se hvordan karakterer og forholdet mellom dem utvikler seg. Eller historien har et miljø eller en historisk kontekst som er interessant.


Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "De fires tegn - kriminalroman" av Arthur Conan Doyle
 • "En studie i rødt - kriminalroman" av Arthur Conan Doyle
 • "Doktoren mister en pasient" av Agatha Christie
 • "Malteserfalken" av Dashiell Hammett
 • "Mord som medisin" av Agatha Christie
 • "Klokkene" av Agatha Christie
 • "Den åpne graven" av Agatha Christie
 • "Huset i Hickory Road" av Agatha Christie
 • "Det tause vitne" av Agatha Christie
 • "Jernvognen - kriminalroman" av Stein Riverton
 • "Sort messe" av John Dickson Carr
 • "Sort messe ; Stemmen som hvisket ; Heksesabbat" av John Dickson Carr
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver