Det er det samme som å si at i en diskusjon mellom de som tror på julenissen og de som ikke tror på julenissen så er vil alltid de som tror på julenissen vinne fordi de som ikke gjør det kan ikke bevise at han ikke eksisterer.

Hvordan noen kan være misunnelig på folk som IKKE TROR på det vitenskapen har BEVIST er over min fatteevne...

Det finnes mye i denne verden som er større enn oss selv, det finnes mye som vi enda ikke forstår, men vi trenger da ikke å late som om vi forstår det med å kalle det ukjente for gud. Du spør hele tiden om "hvem" som gjorde det ene og det andre. Hvorfor trenger det å være en "hvem"? Kanskje du også burde lese "A Universe From Nothing"?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal snart begynne på boken "A Universe From Nothing" av Lawrence M. Krauss. Regner med det er mange, meg selv inkludert, som kan lære mye av den. Kanskje litt dumt å anbefale en bok før jeg har lest den, men jeg kan korrigere meg selv etter å ha lest den hvis den ikke fortjener anbefalingen.

Hvis "noen" må ha skapt alt dette må "noen andre" ha skapt "noen" og slik kan man forsette. Det forklarer ingenting om hvordan universet ble til...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva er forskjellen på å diskutere om gud finnes eller ikke og å føre bevis for eller i mot guds eksistens?

For hvem er det meningsløst? For de mest overbeviste religiøse på denne planeten er det nok meningsløst - de tror uansett hvilke argumenter man har på lager - men det finnes da mange andre mennesker i verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha med mindre jeg er treg og ikke oppfattet ironien i det innlegget ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uenig. Selv om det ikke finnes et fasitsvar trenger ikke diskusjonen å være meningsløs.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal forsøke meg på den første boken i Wheel of Time serien. I tillegg leser jeg The Missionary Position: Mother Theresa in Theory and Practice av Christopher Hitchens. Satser på at det blir en god bokhelg. Hvis Eye of the World ikke fenger kan jeg alltids lese videre i The Pickwick Papers, som så langt er særdeles fornøyelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser The Old Curiosity Shop og den er foreløpig den dårligste jeg har lest av Dickens. Vanligvis koser jeg meg stort når jeg leser hans bøker, men denne gleder jeg meg til å bli ferdig med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker du britisk humor vil du elske Jerome K. Jerome. Three Men in a Boat er noe av det morsomste jeg har lest. Pushkin var den første og den største av de store russiske dikterne (størst i Russland ihvertfall, her er det vel Tolstoy og Dostoyevsky som regnes som de største). The Queen of Spades er en kort novelle, men meget god.

Den Lille Prinsen har jeg aldri lest, men jeg forsøker å lære meg selv fransk, så jeg kommer nok til å lese den en gang. A Little Princess er en helt annet bok, men den er en barnebok den også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Joseph Heller - Catch 22
Albert Camus - The Plague
Victor Hugo - The Hunchback of Notre Dame
Kenneth Grahame - The Wind in the Willows
Jerome K. Jerome - Three Men in a Boat
Mary Shelley - Frankenstein
Aleksandr Pushkin - The Queen of Spades
Lev Tolstoy - Anna Karenina
Frances Hodgson Burnett - A Little Princess
Alexandre Dumas - The Three Musketeers

Utrolig vanskelig å velge kun ti da det er uendelig mange flere som er verdt å bruke tid på. De ti jeg har på listen min er veldig forskjellige, men de er strålende alle sammen på hver sin måte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg også koser meg med Wodehouse, men jeg befinner meg på Blandings i Heavy Weather. Foreløpig har jeg ikke lest noen av Jeeves-bøkene, men hvis de er i nærheten av like morsom som Blandings-serien så er jeg solgt!

I tillegg leser jeg The Brothers Karamazov som del av en lesesirkel på Goodreads. Den har jeg ingen planer om å fullføre i helgen, men innen året er omme skal den være utlest. Selv om jeg så vidt har kommet i gang tror jeg neppe det blir problematisk å fullføre på et par måneder, for boken er allerede interessant og den er også overraskende lettlest. Jeg leste Crime and Punishment i 2010 og den synes jeg var tyngre å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blir overrasket hvis ikke jeg liker dem. Dawkins liker jeg stort sett alltid og Neilan virket midt i blinken for meg. Dawkins kom i posten i dag faktisk, men Neilan ble bestilt i går så det tar vel litt tid før han dukker opp. Tror jeg kan ha godt av litt mørk humor etter overdose av Wodehouse sin snille (men ytterst geniale) humor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har akkurat bestilt en rekke bøker hos bookdepository. Listen ser slik ut:

  • I Capture the Castle av Dodie Smith
  • Apathy and Other Small Victories av Paul Neilan
  • The Magic of Reality av Richard Dawkins
  • Swimming Home av Deborah Levy
  • Eugene Onegin av Aleksandr Pushkin

Og følgende av P.G. Wodehouse
- Galahad at Blandings
- The Inimitable Jeeves
- Leave it to Psmith
- Meet Mr. Mulliner
- Heavy Weather

I tillegg har jeg kjøpt og begynt å lese Uncle Silas av Joseph Sheridan Le Fanu på Kindle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Snape er uten tvil en av de mest interessante karakterene i bøkene, kanskje den mest interessante. Han er en av mine favoritter også, men det er nettopp fordi han er så sammensatt og jeg har alltid vært veldig nysgjerrig på ham. Det er mye jeg ikke liker med ham, men han kan fint være en favoritt likevel.

Sirius har jeg alltid likt, men favoritten er nok Lupin. Alle hovedkarakterene fra foreldregenerasjonen er spennende karakterer, skulle gjerne visst mer om dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Årets foreløpige beste er:

  • Kenneth Grahame: The Wind in the Willows
  • Victor Hugo: The Hunchback of Notre Dame
  • Albert Camus: The Plague

Må legge til novellesamlingen Amok and Other Stories av Stefan Zweig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke et dumt tips. Takker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er da ikke vanskelig å rettferdiggjøre grusomheter i religioners navn. Man finner mye som er moralsk forkastelig i de store verdensreligionene, uten å trenge å tolke (og forvri) budskapet i særlig stor grad.

Dette skal Pullman ha sagt i et intervju:

“Every single religion that has a monotheistic god ends up by persecuting other people and killing them because they don’t accept him.”

Det er både en kritikk av religionene i seg selv og av de mest ekstreme troende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grøsser: Frankenstein av Mary Shelley (om man kan kalle den en grøsser...)

Roman: Umulig å svare på. Må vel bli noe av Philippe Claudel, Louis de Bernières eller Irène Némirovsky. Eventuelt Forsoningen av Fred Uhlman. Ikke enkelt. Har mange romanfavoritter.

Barnebok: The Wind in the Willows av Kenneth Grahame og The Secret Garden/The Little Princess av Frances Hodgson Burnett.

Krim: The Secret History av Donna Tartt

Fakta: The Lost City of Z av David Grann

Kan legge til et par kategorier:

Novelle: In the Penal Colony av Franz Kafka og Chess av Stefan Zweig

Humor: Three Men in a Boat av Jerome K. Jerome

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den første boken er filmatisert i den første sesongen, og den første boken er delt i to på norsk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kan bo på hvilket som helst hotell i Bergen sentrum. Sentrum er ikke stort, og du får nok maks ti-femten minutter å gå uansett hvilket hotell du velger. Hvis du f.eks. går inn på hotell.no og velger et av de hotellene som befinner seg "i hjertet av Bergen", så kan du være trygg på at det er kort vei til Grieghallen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ragnhild tipser om et arrangement til ære for Douglas Adams. Hun har ikke skrevet noe om at han lever...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokatta