Hva leser du denne helgen?
Det er ny helg og ny mulighet til å dele dine leseplaner.

Sjekket detskjerioslo.no og så at det er Norgespremiere på "Jeg tar din hånd i min" på Litteraturhuset, det er ett stykke basert på kjærlighetsbrevene mellom forfatteren Anton Tsjekhov og Olga Knipper av Carol Rocamora.

For min del blir det en rolig helg med Under den hvite bro av Natalie Normann og Anan Singh, har ikke kommet så veldig langt ennå, men det ser ut som det er en krimbok med en ny vri. Lover godt så langt.
Leser også The abduction of Mary Rose av Joan Hall Hovey, dette skal være en thriller så forhåpentligvis tar den seg opp snart.
Blar også i ...ismer, verdens religioner av Theodore Gabriel og Ronald Geaves. Dette er en bok med ett kort sammendrag om de mest kjente og en del ukjente religioner og livssyn.

God lesehelg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 40 svar.

Denne helga har vore dominert av Mo Yan og hans Store bryster og brede hofter. Det er ikkje akkurat lystelig lesing, heller brutalt og vondt, sjølv om både satiren og dei gode bilda er der.... Hadde hatt bruk for noko meir fornøyelig no, så om eg orkar å fullføre - det får tida vise:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For tia er det søndag som er lesedagen, kryper opp i godstolen og hviler med lesing. Har akkurat kommet over den første boka til Elizabeth George om Lynely/Harvers, så nå sjekker jeg ut hvordan starten for dette detektivparet var. Har de fleste av disse bøkene, men altså ikke den første - "Mørkets gjerninger".
Også denne uka plukker jeg opp tips fra denne tråden, og "skal-lese"-lista vokser stadig. Men jeg leser alltid mer på vinteren, så det er flott å ha bøker på vent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Får dessverre lite tid til lesing denne helga, men er begynt på Nattefrost av Knut Faldbakken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke kommet igang med noen ny bok. Nettopp ferdig med "Evig søndag" og "Når livet setter seg i kroppen".
Veier for i og imot mellom "Vekten av stillhet" og bok nr 2 av Fifty shades,... Noen innspill?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Kjøkenbenkrealisme av Olaug Nilssen. Når jeg har tid, vel og merke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fortsetter med Game of Thrones- serien. Er nå kommet ca. halvveis i bok nr fire, A Feast for Crows. Herlig bokserie, er forelsket i halvparten av karakterene ;) hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har akkurat startet på "Bumerang" av Tatiana de Rosnay.Koser meg i sofakroken med en kopp te og fyr på peisen og nesa i boka , mens regnet drypper på viduene.Koselig:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir ikke mye tid til lesing for meg denne helgen. Generelt har det blitt lite tid til lesing de siste ukene. Men jeg har planer om å påbegynne bok nummer 15 i serien Alvestad i morgen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helgelesing? Fyrst og fremst reingjering og handling (laurdag formiddag) og lang tur på åsen (sundag). Eg har Hvite niggere av Ingvar Ambjørnsen som lydbok til og frå (saftig, men neppe meir). Litt lesing blir det om kvelden; eg reknar med å bli ferdig med Kirsti Jaregs Øyene i vest, om Hebridane, Orknøyane og Shetland, og så håper eg at eg sundag kveld kan begynne med Nordaustpassasjen av Kjartan Fløgstad. Gleder meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser "The casual vacancy" av J.K. Rowling, som er forbløffende vanskelig å legge fra seg. Bare ett kapittel til, og ett til.... har lovt meg selv det mange ganger i dag. Stort persongalleri, men når en først kommer inn i det er det riktig spennende:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet hvem du er av Yrsa Sigurdardóttir ligg på nattbordet. Ifølge omtalane skal denne vera grøssande og spennande, og det passar meg fint.
Har nettopp lytta ferdig Gutten i kofferten av Kaaberbøl & Friis, OK dansk krim. Den neste lydboka no vert den nye Håkan Nesser-boka Himmel over London, som eg har store forventningar til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder på med en trilogi fra P.G. Woodhouse, Ring på Jeeves, Utmerket Jeeves, og Jeeves den uforlignende. Satser på å få lest den ferdig i helgen, er så vidt over halveis. Jeg sitter og ler høyt mens jeg leser, det er en herlig bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg også koser meg med Wodehouse, men jeg befinner meg på Blandings i Heavy Weather. Foreløpig har jeg ikke lest noen av Jeeves-bøkene, men hvis de er i nærheten av like morsom som Blandings-serien så er jeg solgt!

I tillegg leser jeg The Brothers Karamazov som del av en lesesirkel på Goodreads. Den har jeg ingen planer om å fullføre i helgen, men innen året er omme skal den være utlest. Selv om jeg så vidt har kommet i gang tror jeg neppe det blir problematisk å fullføre på et par måneder, for boken er allerede interessant og den er også overraskende lettlest. Jeg leste Crime and Punishment i 2010 og den synes jeg var tyngre å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Wodehouse og hans persongalleri er uforlignelig, personlig er jeg mest betatt av Jeeves og Bertie. Det kan være fordi det var de første bøkene jeg leste av denne forfatteren, og jeg leter fortsatt fram disse når jeg virkelig har behov for å le. Gled deg :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er akkurat ferdig med "Sluk" av LSC. Den sitter godt i ennå! Nå har jeg såvidt begynt på "Jeg nekter" av Per Petterson. Tror den skal gi meg en god leseopplevelse! God helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

her helga håpe man å bli ferdig med nånn av påbegynte bøkern som ligg litt her og der. Ser en ende på serien Huset Arent av Bente Pedersen(satse å bli ferdig med den i helga), ellers så ligg
kjempenes fall av Ken Follett, guds barmhjertighet av Kerstin Ekman og mosebokmysteriet av Tom Knox å vente bærre på å bli ferdiglest..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir nok mest pensumlesing på meg denne helga (også...) men om kveldane kosar eg meg med Himmel over London av Håkan Nesser. Så langt har denne boka vore ein gedigen opptur! Kanskje ikkje så uventa sidan det er Nesser - ein av mine favorittforfattarar. Og snart kjem den nye Barbarotti-boka på norsk! Stadig noko å glede seg til! God helg til alle bokelskarar!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har blitt lite lesing i det siste, og jeg sliter fremdeles med å komme meg gjennom "Døden kommer til Pemberley", - som jeg hadde gledet meg sånn til! :-(

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så godt å høre at det er flere som sliter med den - selv etter å ha gledet seg:-) Jeg hadde gledet meg vilt, men syntes den var omstendelig. Kan ikke annet enn å føle at det egentlig var litt unødvendig å blande Jane Austen og krim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For fjerde helg på rad "leser" jeg første bok i serien Novemberbarn. (Kanskje på tide å merke den som "avbrutt" etter så lang tid. Har lest 1/3, og det fenger ikke.)
Men jeg koser meg med forbrytelsene i Påskekrim 2011 (kjøpt for en femmer på bruktbutikk i går) og de sterke, men likevel jordnære skildringene i Marion Palmers Bare kirka sto igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser fortsatt den første boka i Hunger Games serien om dagen. Det går litt trådt med lesing om dagen. Mye å gjøre i forbindelse med jobb etc. Men jeg kommer nok sterkere tilbake. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser Valkyrie Rising av Ingrid Paulson. Men må desverre si jeg ikke vet hvor lenge det varer. Blir nok siste gang jeg prøver meg på ei bok med handling fra Norge, skrevet av en amerikaner. Etter bare 20 sider ble jeg informert om at vi faktisk ikke har aldersgrense på alkohol i Norge. Og man er visstnok hjertelig velkommen på pub når man er 16 år. Jeg vet ikke med resten av landet, men jeg har åpenbart vært villedet hele mitt liv, og vært av den klare oppfatning at man må være minst 18 år for å innta noen form for alkohol i Norge. Er redd for hva mer denne boka kan komme til å lære meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var synd. Ideen høres jo veldig god ut, men sånne enkle feil ødelegger mye. Leste at forfatteren har vært i Norge, men hun klarte kun å tenke på ideer til boka. Det er tydelig at hun skulle ha fulgt bedre med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den skuffet meg veldig. Har ikke engang greid å plukke den opp igjen. Det virker som hun går inn for å tilfredsstille det amerikanske publikum, heller enn å presentere fakta. Veldig mye stereotypiske uttalelser om nordmenn (alle er veldig høye og veldig blonde), og det sliter jeg litt med. Historien virker bra nok, men jeg klarer ikke konsentrere meg om den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skulle gjerne vært på Litteraturhuset denne helgen,men nøyer meg med Ingelin Røssland og hennes Kirsebærsnø ! Hvilken herlig "trøst" ! Hun skriver billedlig og fascinerende! Hurra!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kirsebærsnø - jeg falt for tittelen og la den til ønskelisten!
Både forfatteren og boken er ukjent for meg. Takk for tipset, Karin!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er akkurat ferdig med den, og det var en herlig leseopplevelse! Du kan bare glede deg! Det er første voksenromanen til Ingelin, hun har skrevet flere bøker for barn og ungdom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blir en stille og rolig lesehelg;-)) Leser ildmannen av Torkil Damhaug;-) Utrolig spennende,greier nesten ikke legge den fra meg:-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fortsetter med saktelesning av Quiet av Susan Cain, Anansi Boys av Neil Gaiman, Den Guddommelege Komedie av Dante Alighieri, Homers Odysseen og Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant av Jonas Jonasson. Nok å sette tennene i vil jeg tro. Og kanskje en godbit blir lagt til etterhvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Bram Stoker: "Dracula" og Marit Reiersgård: "Stolpesnø". Spenning for alle penga, med andre ord!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er begynt på Solfuglen av Christie Watson, en oppvekstroman fra Nigeria. Virker som en bra bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Frillor, fruar och herrar : en okänd kvinnohistoria, er gjennom 1/3 allerede og skal begynne på Stockholms historia under 750 år ettpå. Har lånt begge sammen med 4 andre på Strömstad bibliotek og håper på å lese minst 2 over helgen før jeg skal bort på min månedlige handletur. De andre jeg har lånt der nå er: Tarzan i slukaraldern, om guttebøker; Dunkla drifter och mörka motiv, om thrillerforfattere; Vasadöttrarna og Boken om vikingarna.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Venter med Stockholms historia og går løs på En reise gjennom Baltikum og etter den Vasadöttrarna isteden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg: Stormen av Ketil Bjørnstad. Det er lenge siden jeg leste noe fra denne forfatteren. Jeg koser meg med boken, den er så godt skrevet. Jeg lever meg fullstendig inn i handlingen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde begynt på "Under den hvite bro", som Natalie Normann har vært så grei å sende i posten. Men etter å ha fått en alvorlig helsebeskjed midt i fleisen ble det plutselig feil med krim, så nå går det i diverse kosebøker fra hyttebiblioteket.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var trist å høre, krim er lettlest men det er ikke alltid det passer. Håper det går bra med deg og familien din.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen ser ut til å bli av det rolige slaget, så da satser jeg på å lese ferdig "Honningkrukken" av Gert Nygårdshaug. Mitt første møte med denne forfatteren, og innser at jeg burde gått til innkjøp av ei flaske vin som "tilbehør"...
Leser også "Det gylne kompasset" av Phillip Pullman - høytlesning for min datter :)
I tillegg må jeg bla litt i eventyrbøker i helga, og finne inspirasjon til nye "historier" for "barna mine" på jobb...Leser dem ikke, men forteller - uten bok - og de blir ulike hver gang....Til stor begeistring for små og store :)

God lesehelg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Avslutter andre bok i Hunger Games, så blir det Lackbergs Englemakeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har et par bøker jeg håper å få lest ferdig iløpet av helgen :) Sirile gentlemen søkes som er morsom og koselig og Hans Majestest drage - herlig fantasy med drager! Gleder meg allerede til å begynne å lese bok to :)
Kan hende får jeg tid til å starte på Demones blod del 2 også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nærmer meg slutten på "Oryx and Crake" som er en dyster og uhyggelig framtidsvisjon av Margaret Atwood og også "Karitas" som er en bok om islandske kvinneskjebner fra første del av det nittende århundre. Karitas, med sine kunstneriske ambisjoner, skiller seg i så måte fra sine medsøstre. - Jeg trenger nok noe helt annet i helga, og det blir "Frelseren" av Jo Nesbø.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Elisabeth SveeIreneleserKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTurid KjendlieTheaTanteMamieEllen E. MartolBård StørePiippokattaJulie StensethRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly DuckTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit R