Hva leser du denne helgen?

Det kan virke som jeg er på vei ut av en lang periode med lesevegring, men jeg er forsiktig og holder meg til litt kortere bøker enn så lenge. Denne helgen går det i Tålmodighetens stein seng-e-saboor av Atiq Rahimi, selv om jeg ikke har kommet så langt så liker jeg den allerede. I tillegg leser jeg Heroin, Hurricane Katrina, and the Howling Within, An Addiction Memoir av Eliza Player (forfatter), denne er jeg litt mer usikker på. Jeg er veldig glad i memoarer, men på Amazon.com er det varierende kvalitet.

Til slutt ett lite tips til de som bor i Oslo, Holmliaskolenes musikkkorps har sitt tradisjonelle boksalg på Holmlia skole lørdag og søndag. Det skal selges tusenvis av bøker, tegneserier, DVDer og CDer.

God lesehelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 45 svar.

Helga er over. Jeg var bortreist og tok med meg boka Rosa elefanter av Karin Brunk Holmqvist. Hadde på forhånd bestemt meg at den skulle legges igjen der jeg var for videre lesning. En besøkende som var der hadde spurt om boka som lå på bordet. Den ville hun også lese. Nå vet jeg at den i hvertfall blir lest 2 ganger til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så koselig! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest ut Fifty Shades of Grey denne helga. (Ja, jeg skammer meg). Nå har jeg nettopp begynt på An unquiet mind av Kay Refield, og denne har jeg gledet meg lenge til å begynne på! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Shantaram!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder på med "19 år" av Thomas Bernhard. Dette er en meget interessant, men ganske tung bok. En selvbiografi av en helt spesiell forfatter. Så jeg holder iherdig på og skal lese den ferdig før jeg begynner på en ny bok. Og da må det bli en noe lettere, kanskje "Sjelenes herre" av Irene Nemirovsky som jeg akkurat har fått inn av døren! Jeg vet at den også er en alvorlig bok, men neppe så tung som den jeg holder på med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg må bare innrømme at jeg har lagt boka til side. Ikke fordi den er dårlig, men det er ikke akkurat oppbyggelig litteratur i årets mørkeste og tristeste måned. Jeg får ta den frem en deilig sommerdag! Nå starter jeg full av forventning på "Ulvetid" av Hilary Mantel, vinner av Booker-prisen 2009.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde kjempe planer for lesing forrige helg, som det ikke ble så mye av, så fortsetter med det jeg ikke rakk forrige helg ;)
I dag har jeg lest ut Hvitt porselen, men jeg har tenkt å begynner på Månefeen da jeg legger meg nå! Lenger har jeg ikke planlagt enda, men rekker vel kanskje ikke så mye mer denne helga heller ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sammen med mine to smårollinger lener vi oss tilbake og lar oss underholde med Eventyr av H.C. Andersen

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå har jeg begynt på en trilogi av Ketil Bjørnstad. Den første boken heter : Til Musikken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har du virkelig noe godt i vente, heldige deg, elsket de bøkene. Spesielt de to første.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er snart ferdig med første bok i serien "Nattens brød", nemlig "An-Magrit. Leser samtidig "Stalingrad" av Antony Beevor. I begge bøkene finner du menneskeskjebner, de fryser og sulter noe forferdelig.
Har så vidt tittet i Flannery O'Connors bok "Dommens dag - Noveller, og tror heller ikke dette er så lystig lesning.
Når disse er lest er det kanskje på tide med noe mer lystelige bøker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg kjenner også behov for noe mer lystig etter å ha vært i den "Falkbergske verden" en stund, lurte et øyeblikk på å gyve løs på Plogjernet, men ombestemte meg. Holder fortsatt på med andre bind i "Lillelord-triologien", ikke så lystig lesning det heller. Men har heldigvis mange andre alternativer i hyllene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er også moden for litt mer lystelig lesing snart. Tar gjerne imot tips ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er neimen ikke like enkelt å finne ei slik bok. Men jeg tror jeg vil anbefale deg å lese "Stjernetasten" av Benoîte Groult, det falt jeg for. Her kan du lese litt om boka hvis du vil.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den har jeg også nylig lest, og jeg tror den også var etter en fristende anmeldelse fra Rose-Marie. Lurer litt på om Dickens "Store forventninger" kan være et morsomt avbrekk? Den ligger iallefall øverst i bunken foreløpig :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser nå majorens siste forelskelse av Helene Simonson det lystig lesing,humrer og ler,mange artige episoder. Det handler om dagliglivet i en liten engelsk landsby, hovedpersonen er major Pettigrev som er enkemann og forelsker seg på sine eldre dager. Utrolig koselig bok, ligger en fyldig anmeldelse av Rose-Marie som fikk meg til å kjøpe boka, kan anbefales.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig i at den boka er både koselig og morsom. Jeg fant også fram til den etter å ha lest Rose-Maries anbefaling :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mye å glede seg til i disse dager. Går nesten samtidig i gang med "Nu, jävlar" av Heidi Linde og "On Chesil Beach" av Ian McEwan.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga les eg Tokyo av Mo Hayder. Den er rett og slett kjempegod!

Og eg lyttar framleis til Daisy sisters av Henning Mankell.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her går det i podcaster (BBC) om dagen :-) Hører på filosofen og forfatteren Alain deBottons kåseri-aktige synspunkter på en rekke fenomener i våre daglige liv. Underholdene og innsiktsfullt, får en til å tenke litt over tilværelsens viderverdigheter. Han har nylig utgitt boken "Religion for ateists" og har et allsidig og interessant forfatterskap med filosofisk fortegn. For tiden liker jeg lydbok med mulighet til å gjøre noe annet samtidig :-)

God lesehelg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var innom en bruktbutikk og kjøpte to kasser med bøker fra "Ny Krim"-serien som kom ut på 80 og 90-tallet. Så nå er eg begynt på "Løp for livet" av Barbara Abercrombie. Litt skeptisk til denne boka. Men det blåser og regner vannrett i bøtter og spann ute, så da har eg ingenting annet å foreta meg, så den skal få noken kapitler til på seg...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uten noe snarlig håp om greie å fordype meg i en vanlig roman igjen, prøver jeg litt andre grep for å beholde et forhold til litteratur. Og det er flere knep som kan fungere: jeg leser om forfattere/bøker i stedet for å lese selve bøkene, jeg leser kortere partier i bøker jeg kjenner godt fra før (særlig av Knut Hauge) og jeg blar i noen bøker med ordtak/sitater som jeg har liggende.

Og så er det lettere å tvinge seg igjennom litt faglitteratur, særlig når du selv i neste omgang skal produsere noe på bakgrunn av det. Vi skriver en oppgave om "Den norske samarbeidsmodellen", som del av et høgskolekurs i endringsledelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg er på vampyrkøyret att, og les A Discovery of Witches av Deborah Harkness. På øyret har eg fantasy, The Wise Man's Fear av Patrick Rothfuss. Dessutan jobbar eg med pensum, det går i hinduisme og buddhisme presentert av Knut A. Jacobsen - gode innføringsbøker i interessante emne (trass i at det er pensum). Dersom eg får tid, er planen å legga i omnen, koka te og krulla meg saman med Halldis Moren Vesaas og I Midtbøs bakkar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser majones sister forelskelse av Helene Simonson,anbefalt her på bokelskere,koser meg glugg i hel .Utrolig sjarmerende bok, les gjerne Rose-Maries strålende anmeldelse,det gjorde jeg og kjøpte boka...angrer ikke...anbefales....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er fantastisk hvordan bøker tar deg med på reiser verden over. Forrige helg var jeg på farta rundt om i Europa, nå er jeg i Iran. Leser "Det som ventet meg" av Parinoush Saniee og er kjempeprovosert over hvordan kvinner blir behandlet av brødre og fedre, over hvor liten frihet de har, og hva de må finne seg i. Innimellom tar jeg en tur til det blide Sørland og leser "Før jeg brenner ned" av Gaute Heivoll.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har nylig lest ferdig En dag i historien av Andrea Gjestvang. Det er en bok om 22 juli. Så håper jeg blir snart ferdig med Variantene av Robinson Wells. Boka er ikke dårlig. Men jeg vil mest av alt i bokverdenen å lese Søstre i gode og onde dager av Ann Brashares. Det er den avsluttende boka i Jenter i Jeans serien. De fire venninene føles ut som de er mine venniner<3. Variantene leser jeg i forbindelse med Cappelen Damn sin bokbloggturne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er jeg omtrent halvveis i "Landstrykere" av Hamsun. Går sakte, men sikkert fremover. Har ikke lest mer enn noen få sider hver kveld denne uka, fordi det har vært så travelt i det siste. Denne helga er det fotballturnering for minstepia, så blir vel ikke så mye lesing disse dagene heller.
Men koser meg ihvertfall når jeg leser om August og Edevart, og ser frem til hver lesestund :)

God lesehelg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal kose meg med "Du må elske lyset" av Margareth Skjelbreid. Og så har jeg tenkt å lese "En glad gutt" og en novelle i samlingen til Liv Hege Refsdal. Litt forskjellig altså.:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ingen andre planer i helga enn å sitte med nesa i ei bok, så jeg skal lese ferdig "Ta vare på mamma" som jeg har drevet med lenge, den fenget vel kanskje ikke helt derfor har den hele tiden blitt nedprioritert. Og jeg har mange bøker liggende som venter på å bli lest, så jeg er ikke redd for å gå tom i hvert fall :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har i ettermiddag lest ferdig "Jasmine nights" av Julia Gregson, og har i kveld begynt på "A week in winter", den siste boka Maeve Binchy skrev før hun døde i sommer. Jeg har tenkt å lese sakte og nyte den, og håper den varer ut helga.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Usikker på kor mykje lesing det blir i helga, men mulig eg begynner på 'Kjempenes fall' av Ken Follett. Eg kjøpte den på salg forrige helg, så no ligg den berre og ventar i bokhylla.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skynd deg og sett i gang. Kjempebok om 1. verdenskrig. Til tider glimrende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blei lite lesing i helga, då eg blei utsatt for mitt eige utdrikningslag :) Så boka ligg framleis og ventar i bokhylla. Men trur eg har noko godt i vente, ja!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gratulerer! Høres ut som du er på et morsomt sted i livet,

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for det! Livet er bra det :) Kommande helg blir det heller ikkje særleg tid til lesing, då blir det heller bryllup :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja-ja, det er vel ikke så verst alternativ det heller..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, det blir nok absolutt ei god erstatning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant" av Jonas Jonasson, "Rebecca-koden" av Ken Follett og "Jane Grey" av Charlotte Brontë. Lite tå varje, med andre ord.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips;-)) er notert ned.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser fortsatt som forrige helg Et lite drap i Lisboa av Robert Wilson. Heldigvis virker det som at lesetørken begynner å gå over. Har nok trengt å lese en krimbok igjen nå, noe som er lettlest, siden jeg brukte så lang tid på både Hunger games, og Middagen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg fortsette med "Fare for gjentakelse" av Chris Tvedt. Er litt over halvveis, og liker boka veldig godt. Jeg har også akkurat begynt på "Fanget i en løgn" av Christin Grilstad Prøis. Så mye god lesing i vente :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forrige helg gikk det så og si bare i Mythbusters på DVD og det blir litt denne helgen også, men Til fots i Toscana forfaller på mandag så jeg skal lese den og The Shakespeare Miscellany, kanskje også Overtro om: Nyttår, fastelavn, påske, pinse, St. Hans, Lucia, julen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dinas bok. En veldig, veldig god leseopplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for alle minnene av Cecelia Ahern. Denne boka har jeg "funnet" her på bokelskere. Det er utrolig mange bøker jeg leser om her på bokelskere og som havner på min lyst til å lese liste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal forsøke meg på den første boken i Wheel of Time serien. I tillegg leser jeg The Missionary Position: Mother Theresa in Theory and Practice av Christopher Hitchens. Satser på at det blir en god bokhelg. Hvis Eye of the World ikke fenger kan jeg alltids lese videre i The Pickwick Papers, som så langt er særdeles fornøyelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingHarald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikte