Herlig og fornøyelig bok om viktige verdier her i livet, forandringer, utfordringer, relasjoner, og sirkusliv. Kommer tett på hvordan sirkusfolket har det, er de en utdøende rase?

Minnet meg litt om En liste for livet.

Flott bok som var vanskelig å legge i fra seg. Ble lest ut på en nydelig sommerdag i august, i hengekøya ved et stille vann.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende thriller fra Afghanistan. Lærerik og ettertenksom bok. Godt beskrevet om forholdet mellom de to brødrene, spenningen mellom de, og hvorfor de har blitt slik de er. Spennende om Daniels leukemi, og nedtellingen til siste dag ut i fra hva legene har sagt om hans tid igjen før de evt finner en ryggmarksdonor.

Artig å lære litt mer om andre land, og især et land hvor Norge er og har vært involvert mye.

Spennende bok, uten at det er krimbok, og heller ikke en direkte spenningsroman i vanlig forstand. Jeg liker bøker som er litt annerledes enn de fleste andre.

Veldig bra lest av Ivar Nergaard, som vanlig. Han er en fantastisk oppleser som virkelig gir meg som lytter en veldig god opplevelse. Selv en mindre bra bok blir veldig bra med han som oppleser!

Følte av og til at jeg datt litt av underveis, og ikke helt forsto sammenhengen. Usikker på om dette skyldes oppbyggingen av boka, eller generell ukonsentrerthet fra min side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etterlenget og kjærkommen bok om Annika Bengtzon. Jeg var noe skuffet etter forrige bok, da jeg synes Annika ikke fikk en fremtredende nok rolle. Heller ikke Fasadefall var ikke Annika ute i så hardt vær som hun har vært i flere av de tidligere bøkene, men i denne boka var hun allikevel mer aktivt med i forhold til forrige bok.

Historien om Schyman og historien om Nina bidrar veldig til at dette er en veldig god krimbok, spenning i flere parallelle historier. Forventningene blir ikke innfridd fullt ut, men det skal godt gjøres etter de åtte første bøkene som jeg synes var kjempegode. Ser frem til neste bok fra Marklund!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Herlig ungdomsbok, som jeg som voksen også hadde stor glede av. Veldig godt lest av Axel Aubert som innleser av lydboka. Egeland klarer å skrive godt både for voksne og ungdom, noe denne boka er et bevis på.

Bra spenningsnivå og spenningskurve, historieformidling, gode beskrivelser, flere elementer som gjør at jeg synes dette var en god bok. Anbefales til alle ungdom, og alle voksne som kvier seg for å gå løs på tykke "mursteiner" av noen bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk bok, som det virkelig var en stor fornøyelse å høre på. Fire forskjellige innlesere, på både bokmål og nynorsk, bidro til at dette ble en stor opplevelse!

Flatland klarer virkelig å skildre følelsene til alle impliserte på en så god måte, at en føler en er midt blant personene som beskrives.

Fortellermåten til Flatland er utrolig bra, og det griper meg veldig. Var veldig spent på denne boka som vi hadde i lesesirkelen på biblioteket, og dette overgikk alle forventingene. Er nå i gang med bok nr 2, og den virker minst like bra!

Flatland er så ung enda, så her er det store muligheter for at det kan komme mange gode litterære perler enda. Gleder meg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Åh du herlige William Wisting! Dette er nok en fantastisk krimroman fra Horst Lier, og det er bare så herlig!

Den død mann i et nabohus utløser etterhvert flere hendelser, og forblir ikke bare det ubetydelig dødsfallet til en ensom mann som det i utgangspunktet så ut til å være.

Boka er veldig spennende, og det er ingen dødpunkter. 350 sider er veldig passe for en krimbok. Horst Lier klarer å bygge opp stemningen sakte og sikkert. Hele boka bærer preg av Wistings rolige natur, og det er ikke noe jag og mas. Allikevel er det uhyre spennende og umulig å legge i fra seg!

Wistings datter Line har en stor rolle i denne boka, og også hun er en herlig person som det er godt å bli bedre kjent med. Håper hun kan spille store roller i de neste bøkene også.

Heldigvis har Horst Lier nå sagt opp jobben som politimann, og vier seg til forfatterskapet på heltid. Da går det forhåpentligvis ikke så veldig lang tid før vi kan lese neste bok.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Jeg hadde store forventninger til denne oppfølgeren om Sebastian Bergman, og de fleste forventningnene ble innfridd. Mye av handlingen foregår på fjellet, og det er gode beskrivelser. Videre blir vi enda bedre kjent med Bergman. Ofte opplever jeg ham som egoistisk og selvsentrert, men etterhvert som vi blir bedre og bedre kjent med ham, får jeg litt mer symptati for ham.

Plottet var kanskje ikke av det beste denne gangen, men allikevel var dette en god krim! Skal helt klart lese mer om Bergman når neste bok kommer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig krim fra Garvang! Dette var en spennende og herlig krim. Garvang beskriver situasjonene, menneskene, naturen godt, og det gjør dette også til en trivelig lesning. Ikke hesblesende, men samtidig intenst nok til at det er vanskelig å legge fra seg boka.

Veldig fint det at vi følger forbryterne og deres tanker og meninger også, får nesten litt sympati med de av og til!

Boka starter med en veldig hvedagslig situasjon, som jeg kjenner meg veldig godt igjen i. Jeg skal bare gjøre noe, selv om vi har det travelt, og det tar alltid lenger tid en jeg har sagt til ungene som venter....

Håper Garvang kommer med mer krim for voksne, for dette ga absolutt mersmak!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kazinski gjør det igjen! Forventningene var veldig høye etter Den siste gode mann, og dette ble innfridd til fulle!

Herlige Niels Bentzon som er gisselforhandler. Mulig han er litt for mye solokjører denne gangen, men det gjør det spennende og intenst. Artig at hovedpersonen ikke bare er vanlig politi, men har et litt mer "uvanlig" yrke/tittel. Får en litt annen innfallsvinkel da, og det gjør det både spennende og interessant.

Kazinski skriver godt, og boka er oversatt greit. Dette er veldig bra, og da er det greit at det er mange sider. Ikke mange dødpunktene her nei!

Gleder meg veldig til Kazinski kommer med mer, for dette er bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uff, nå er jeg ferdig med Dan Brown! Denne var langtekkelig og kjedelig. en turistinformasjonsguide må være mer interessant å lese enn Inferno hvis du skal på ferie til Istanbul eller Firenze! Brown trenger ikke å ta med alle disse beskrivelsene, da det blir alt for kjedelig.

En veldig lang bok, som med fordel kunne vært kortet ned fra ca 500 sider til 350 sider. Da kunne det blitt litt mer interessant å lese boka.

Hørte denne som lydbok, og Anders Ribu er en fantastisk oppleser. Han leste italiensk godt også, og det ble en veldig troverdig opplesning. Hadde det ikke vært for ham, tror jeg at jeg hadde avbrutt boka.....

Brown må finne på noe mer originalt neste gang, hvis jeg skal lese neste bok. Det blir for mye repetisjon når alle bøkene baserer seg på samme mal.

Forøvrig er det et veldig interessant tema som tas opp, overbefolkning i verden. Dette er et problem som det må gjøres noe med, men kanskje ikke på den måten som det gjøres i boka?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bruk biblioteket! Jeg leser nesten bare bøker fra biblioteket, og da har jeg ihvertfall ikke dårlig samvittighet på at jeg har kastet bort penger på en bok jeg ikke liker.

Jeg tror du kommer til å like disse bøkene. Jeg synes alle de tre første har vært like gode, og er nå på side femti i Paradisoffer. Foreløbig har det vært mye tilbakeblikk på hovedpersonenes historier, så jeg synes at jeg allerede har hatt stort utbytte av å "kjenne" personene fra tidligere bøker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I og med at vi følger hoverpersonene gjennom alle bøkene, og får presentert mer og mer av privatlivet til dem, så synes jeg det er viktig å lese bøkene i rekkefølge.

Det er jo ikke noe problem å hoppe rett på denne, men jeg føler jeg får større utbytte ved å ha hele forhistorie på plass, og da forstår jeg en del mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Radioteateret er herlig! Det er gode innspillinger, som det er en fryd å høre på. Jeg hadde store forventninger til denne på forhånd, da jeg har hørt om mange som hørte dette da det gikk på radioen.

Det var veldig spennende, og gode skuespillerprestasjoner. Handlingen tok litt av og ble kanskje litt for utenkelig. Samtidig kan jo dette gå an, vi vet jo ikke alt som blir hemmeligholdt av myndighetene.

Lydnivået var til tider litt for høyt, og passet ikke helt inn synes jeg. Alt i alt en helt grei spenningsserie, og passe lengde med drøyt 2 timer spilletid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig bok om et samfunn som er helt på siden av vårt egentlige samfunn. Her er det egne regler og rutiner, ingen tid, bare god tid.

Ivar Nergaard er en fantastisk oppleser, og også i denne boka klarer han virkelig å gi meg som lytter store opplevelser. Han klarer å formidle alle de gode beskrivelsene til Ambjørnsen på en så god måte, og han er så mange personer at jeg nesten tror det er flere opplesere!

Dette er første bok av Ambjørnsen jeg leser (lytter), og jeg ser nå at jeg skulle ha lest mer av ham tidligere. Dette var veldig bra, og gir absolutt lyst til mer! De gode naturbeskrivelsene, følelsene til Sune når han vandrer (både alene og tosammens), formidlingen til meg som lytter, det er bare helt herlig!

Anbefaler virkelig denne boka til alle som er glade i god bøker. Dette var underholdende, givende, spennende, herlig, trist, kort sagt alt på en gang. En super bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dårlig oppfølger om profilereren Didrik. Hadde større forventninger etter den første boka som manglet intensiteten. Dette ble ikke bedre dessverre. Jeg synes plottet var bra, spenningsoppbyggingen var bra, korte og fine kapitler, men det er noe med formuleringene som gjør at det ikke blir spennende, intenst og drivende.

Fint å bli mye bedre kjent med Didrik i denne boka. Virker som en flott fyr, og jeg har lyst til å følge ham videre. Håper Berglund klarer å gjøre det bedre enn i de to første bøkene, ellers må jeg dessverre gi opp henne som forfatter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ååh, for en spenning! Nesbø kan virkelig å skrive! Det er helt utrolig så spennende det kan bli, og så uten dødpunkter!

Boka er på over 500 sider, men det virker som at det er bare halvparten når du leser den. Den er umulig å legge i fra seg, så det går veldig fort. Jeg leste den på ei drøy helg, og dette var bare helt topp!

Boka er på mange måter en direkte fortsettelse av forrige bok om Harry Hole, og det er veldig viktig (synes jeg) at en må ha lest minst den forrige boka for å kunne forstå hele Politi.

Etter de to forrige bøkene synes jeg det begynte å bli litt vel ekstremt og utenkelig, og jeg likte bedre mange av de andre nordiske krimforfatterne som jeg synes skrev litt mer realistiske plott. Men etter å ha lest Politi, er det ingen tvil, Nesbø er på toppen! Denne boka er på mange måter også ekstrem, og det er mange drap. Mye menneskelige følelser er beskrevet, og Nesbø er flink på beskrivelser. Gode setninger og formuleringer, god oppbygging, og så klarer han å lure oss lesere trill rundt! Herlig!

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Ny herlig bok fra Östlundh! Forventningene var store etter forrige bok, Inntrengeren, og Lovløst land innfridde!

En helt annerledes bok og plott enn i forrige bok, men med de samme etterforskerne, og samme geografiske sted. Det er fint synes jeg å kunne følge de samme personene fra bok til bok, men i og med at de fire første bøkene i serien ikke er oversatt til norsk, mister vi en god del av bakgrunnshistorien til personene.

Östlundh klarer virkelig å skrive spennende og intenst, og det drar meg som leser fra side til side, og jeg merker ikke at tida går! Dette er bra.

I denne boka er det nesten så en føler med noen av de kriminelle, og synes synd på de. Östlundh beskriver situasjonen veldig godt fra begge sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig og annerledes spenningsbok! Det frister å lese mer av Östlundh etter denne boka!

En familie får en usynlig inntrenger inn i livet sitt, som påvirker dem mer og mer. Politiet gjør sitt beste, men dette er en vanskelig sak.

Östlundh klarer virkelig å bygge opp spenningen veldig bra, og det er ikke mange dødpunkter i boka. Samtidig føler jeg vi blir ganske godt kjent med etterforskerne også, som følges gjennom flere bøker. Inntrengeren er bok nr fem i serien, men ingen av de fire første er oversatt til norsk enda dessverre.

Gleder meg til neste bok, Lovløst land, da Östlundh nå har gjort at jeg har store forventninger til den boka også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svak oppfølger om Nina Borg, dessverre! Jeg hadde store forventninger til denne, da jeg har likt de to første bøkene om Nina Borg veldig godt. Denne klarte imidlertid ikke å innfri forventningene, jeg synes den til en viss grad var kjedelig.

Hørte denne som lydbok, og Kirsti Grundvig klarte kanskje ikke å gi meg som lytter nok entusiasme til handlingen. Jeg datt av handlingen flere ganger, og følte jeg hadde problemer med å holde oversikten og historien på plass.

Det blir kun en firer på terningen, og det er jo ikke så aller verst allikevel til at jeg er noe misfornøyd med boka. Liker nemlig Nina Borg godt, og alt hun står for (utenom at hun "ofrer" familien sin i forhold til sine ideelle interesser....).

Hvis det kommer en ny bok om Nina, skal jeg helt klart lese den, og forventer at den blir bedre enn denne tredje boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Store forventninger, som ikke ble innfridd, er nok kortversjonen av min opplevelse av denne boka. Boka var veldig lang, og den kunne godt ha vært 150 sider kortere. Da hadde det blitt litt mer intenst og spennende.

Første halvdel leste jeg selv, og siste halvdel hørte jeg på lydbok. Lydbok er kanskje best for denne boka, da det var to innleserstemmer, en for Nick og en for Amys dagbok. Det er en god løsning, og innleserne var flinke.

Boka var spennende, og på mange måter godt skrevet, men den klarte ikke å engasjere meg veldig allikevel. Slutten var også stikk i strid med mitt ønske, og det legger en stor demper på terningtrillingen for min del.

Tror ikke jeg prøver Flynns bøker på en stund, det står mange andre foran i køen nå, dessverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anniken Bjørnesleser42Anniken LBookiacKirsten LundAnn ChristinAnniken RøilLailaFrisk NordvestHilde H  HelsethMarianne  SkageEivind  VaksvikKay NilsenSynnøve H HoelReadninggirl20Erlend Risvik PaulsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudYlvaHarald AndersenYvonne JohannesenBjørn SturødIrakkingar hGroOda Marie HNinaLene Regine KjølaasEmilie GeistedgeofawordMereteBeathe SolbergMalinn HjortlandAnne Berit GrønbechIngvild SKarin BergMonica CarlsenKine Selbekk OttersenReidun SvensliSverre HoemDolly Duck