Lovløst land

av (forfatter) og Sissel Busk (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.57 (7 terningkast.)

18 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den sjette boka om Fredrik Broman og hans kolleger i Visbypolitiet.

Omtale fra forlaget

Fetterne Viktor og Rolf har snart nådd målet: To millioner kroner på en konto i et land langt borte der ingen stiller spørsmål. Det er snart på tide å forlate Sverige og Gotland for alltid. Men når mannen som har hjulpet dem med å smugle inn det estiske amfetaminet blir funnet drept, forvandles drømmen om et liv i solen til en kamp for å overleve på et novemberkaldt Gotland. Fredrik Broman og hans kolleger i Visbypolitiet er opptatt med etterforskningen av en person som er funnet drept i kommunens vanntårn og må nå drive to parallelle drapsetterforskninger. Vil de finne de skyldige tidsnok, eller vil flere liv gå tapt? Om forfatteren: Håkan Östlundh (f. 1962) debuterte som krimforfatter i 2004 med Släke, den første i hans kritikerroste serie om den gotlandske politietterforskeren Fredrik Broman. Lovløst land er sjette bok i serien som er under utgivelse i en rekke europeiske land og i USA. Oversatt av Sissel Busk Om boken: «En spennende, velskrevet historie som fikk meg til å kjenne ømhet for de unge, klønete lovbryterne som fortvilet forsøker å være et steg foran politiet. Om jeg skulle karakterisere boken med ett ord, er det troverdighet.» - Aftonbladet «Lovløst land er Håkan Östlundhs beste krim. Ja, har noen skrevet en bedre gotlandskrim?» - Kristianstadsbladet «To unge gotlandske menn later til å ha begått det perfekte lovbruddet ... Plutselig begynner folk å dø, og politiet er i hælene på dem. Håkan Östlundh viser virkelig hvordan guttene løper som skremte rotter i en labyrint.» - Dagens Nyheter «Lovløst land er Östlundhs kanskje hvasseste bok hittil, en mordhistorie som er gråkald og ubevegelig som en rauk i novemberregn.» - Femina «Å skrive kriminalromaner som utspiller seg på Gotland, må være en utfordring (...). Derfor er det ekstra moro å kunne konstatere at Håkan Östlundh har utviklet seg til en særdeles dyktig svensk krimforfatter, og at Lovløst land er hans beste bok så langt.» - Dast Magazine «Håkan Östlundh er særdeles dyktig til å skildre miljøer og gi troverdige personportretter (...).» - Tara «Så allmenngyldig at Lovløst land kan handle om hvilken som helst landsbygd (...). Lovløst land er en dypt moralsk skildring av hvordan det kan gå om man tar steget fra livets gråsone over til yrkeskriminalitet. Og samtidig er den full av solidaritet med de menneskene som samfunnsutviklingen har hengitt til et - lovløst land.» - Kristianstadsbladet

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788241908743

EAN 9788241908743

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 462

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 3 0 0 0

Bokomtaler

Ny herlig bok fra Östlundh! Forventningene var store etter forrige bok, Inntrengeren, og Lovløst land innfridde!

En helt annerledes bok og plott enn i forrige bok, men med de samme etterforskerne, og samme geografiske sted. Det er fint synes jeg å kunne følge de samme personene fra bok til bok, men i og med at de fire første bøkene i serien ikke er oversatt til norsk, mister vi en god del av bakgrunnshistorien til personene.

Östlundh klarer virkelig å skrive spennende og intenst, og det drar meg som leser fra side til side, og jeg merker ikke at tida går! Dette er bra.

I denne boka er det nesten så en føler med noen av de kriminelle, og synes synd på de. Östlundh beskriver situasjonen veldig godt fra begge sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Over mitt lik" av Mikkel Birkegaard
 • "Vokteren" av Fiona Cummins
 • "Alle midler tillatt - kriminalroman" av Jenny Rogneby
 • "Ensom ulv" av Christina Erikson
 • "Den siste som skal dø" av Gregg Hurwitz
 • "Inntrengeren" av Håkan Östlundh
 • "Håpefulle hjerte - en Kristian Swane-krim" av Jakob Knudsen
 • "Adventsdrapene - roman" av Alastair Gunn
 • "Økseskipet" av Jens Henrik Jensen
 • "Den du vil jeg skal være" av Mindy Mejia
 • "Den gode datter" av Steffen Jacobsen
 • "Akrash - krim" av Jesper Stein
Alle bokanbefalinger for dette verket