Håpefulle hjerte

en Kristian Swane-krim

av (forfatter) og Heidi Grinde (oversetter).

Gyldendal 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (7 terningkast.)

19 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første boken om drapsetterforsker Kristian Swane.

Omtale fra forlaget

Kristian Swane tar over etter Kurt Wallander!

En fin sommernatt blir ekteparet Villadsen bortført fra hjemmet sitt i Hjørring. Det skjer helt i det stille, og i begynnelsen er det ingen som legger merke til at de er borte. Først etter et par dager blir de avskårne hendene deres funnet, hennes høyre og hans venstre, og det går opp for politiet at det har skjedd en alvorlig forbrytelse.
Kriminalkommisær Kristian Swane må avbryte sin etterlengtede ferie i Skagen for å assistere sine kollegaer. Etterforskningen utvikles raskt til en intens morderjakt, og da enda et ektepar blir bortført, går det opp for Swane at det hele er en nøye gjennomtenkt plan.
Langsomt avdekkes en urovekkende historie som har røtter i krigen på Balkan.
Håpefulle hjerte er den første boken med Kristian Swane. Kriminalkommisæren som er leder av Rikspolitiets drapsavdeling.
.
«Plotet er realistisk og holder til siste slutt, uten løse tråder og med små nervepirrende spor underveis. Håpefulle hjerte er både en god og en grusom historie, som begynner med kjærlighet og håp om bedre tider.» Nordjyske Stiftstidende
«Boken er velskrevet og spennende med en bisk beskrivelse av borgerskapet i provinsen. En velskrevet krim. Jeg gleder meg til den neste boken med kriminalkommisær Swane.» Jydske Vestkysten

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788205454385

EAN 9788205454385

Serie Drapsetterforsker Kristian Swane (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Danmark Bosnia-Hercegovina

Språk Bokmål

Sider 330

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 5 1 0 0

Bokomtaler

[Swane får med seg sin kollega fra Rikskrim Robert Svendsen, og sammen med et knippe etterforskere fra det lokale politikammeret i Hjørring står de ansvarlig for å oppklare drapene. Historien er tredelt, etterforskerne og "Slakteren" i nåtid, og en tråd fra Bosnia i 1999. Det er ikke vanskelig å plassere gjerningsmannen, så spenningen her ligger ikke i hvem denne er, ei heller hans motivasjon for ugjerningen, for det går klart frem tidlig i boken.

Heldigvis er handlingen fri for "tilfeldigheter" så når klisjèene kommer tett som haggel, greier jeg å la vær å bry meg om dem. Boken er medrivende mer enn spennende, og de personlige historiene til karakterene får en passe neddempet oppmerksomhet.
Drapsetterforsker Kristian Swane er original på den måte at han er helt perfekt. Han har et godt forhold til eksen, og til sin sønn Jens, som ikke beskylder ham for å ha vært for lite tilstede i barndommen. Han er heftig forelsket i sin kjæreste Ina, som er usedvanlig vakker, klok og tålmodig med at han stadig vekk må reise på jobb. Hun er til alt overmål utdannet psykolog og profiler, og blir selvfølgelig involvert i saken, når de står fast. Etter å ha blitt muntlig informert av Swane resonnerer hun seg frem til helt korrekt personlighet og bakgrunn på morderen vår.

Jeg synes beskrivelsen av borgerskapet, som morderen går løs på, er litt platt. Spesielt når han beskriver tomheten i livet til et middelaldrende par som ikke har barn, er ikke det litt søkt? Denne nedlatende holdningen dukker igjen opp i epilogen, og jeg grøsser.
I denne, som i mange andre kriminalromaner valser helten vår rett inn i løvens hule, ubevæpnet og uten backup. Det fremstilles som et "uhell" og han er sint på seg selv etterpå, men dette er med i så mange bøker at han godt kunne valgt en annen vri. Dette er første av flere ganger hvor han, og kollegene hans gjør ting helt på egen hånd.
(Sånt gjør man ikke, har de ikke lest noe krim spør jeg meg selv?)

En ting i boken får meg til å tenke på CLUE serien til Jørn Lier Horst, for han har med jevne mellomrom noen halvsider om forskjellige filosofer, Nietzsche, Kierkegaard, Wittgenstein og noen til. Hos Horst passer det godt inn med en filosof i hver bok, men her blir dette "fyllmasse" som er ganske ute av kontekst.

Håpefulle hjerte er lettlest med god driv, på ingen måte kjedelig, men heller ikke spennende. Selv helt på slutten når presset øker, vet vi jo at hjelpen er på vei, så jeg får ikke hjertebank.
De mange klisjèene trekker litt ned for min del, og jeg er ikke enig med Jydske Vestkysten som påstår at den er "intens og spennende." Da er jeg mer enig med Nordjyske Stiftstidende sin uttalelse: "Plottet er realistisk og holder til siste slutt, uten løse tråder og med små nervepirrende spor underveis."]1

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god krimbok :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Når sporene forsvinner" av Elina Backman
 • "Siste gang jeg så deg" av Liv Constantine
 • "Også dette går over" av Milena Busquets
 • "Familieoppgjøret - roman" av Cynthia D'Aprix Sweeney
 • "Under falkens vinger" av Anton Marklund
 • "Svarte seil" av Rebecka Edgren Aldén
 • "Naboens sønn - politietterforsker Avi Avrahams første sak" av Dror Mishani
 • "Oppgjørets tid - roman" av Alexander Wisting
 • "Knowing me, knowing you, aha - roman" av Brian Finnegan
 • "Vennen" av Joakim Zander
 • "En dag skal jeg stupe" av Magnus Buen Halvorsen
 • "La meg ikke måtte velge - roman" av Adrienne McDonnell
Alle bokanbefalinger for dette verket