Naboens sønn

politietterforsker Avi Avrahams første sak

av (forfatter) og Kjell Risvik (oversetter).

Gyldendal 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.22 (9 terningkast.)

18 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første boka om politietterforsker Avi Avraham.

Omtale fra forlaget

Prisbelønnet israelsk krim

Forbrytelsene i politietterforsker Avraham Avrahams distrikt, en stille forstad til Tel Aviv, er sjeldne og som oftest ukompliserte. Men en dag kommer ikke den seksten år gamle Ofer hjem fra skolen. Avraham tar feil når han prøver å forsikre guttens mor om at han nok snart dukker opp. Gutten er som sunket i jorden, og Avraham virvles inn i etterforskningen. Jo mer han finner ut om guttens liv, desto lenger vekk kommer han fra sannheten. Kun én person har noe å fortelle; Ofers nabo og privatlærer. Men kan naboens mystiske historie redde etterforskningen før det er for sent?
«Imponerende! Det er den første tanken som faller meg inn etter å ha lest Naboens sønn av israelske Dror Mishani. Mishanis tekst er like original som hovedpersonen Avi Avraham; han er virkelig en bemerkelsesverdig mann på detektivenes skrå bredder. En interessant og meget velskrevet krim. Jeg er sikker på at denne boken vil finne sine lesere. Igjen: imponerende!» Henning Mankell

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788205430839

EAN 9788205430839

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Israel

Språk Bokmål

Sider 326

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 7 0 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvem som helst kan forsvinne, men har alle de som forsvinner en grunn til det?

En tenåringsgutt forsvinner fra nabolaget i Tel Aviv. Han skulle ha kommet hjem fra skolen, men han dukker aldri opp, og moren varsler politiet. Politiet mener det er sikkert ikke noe å bry seg om og at Ofer, den savnede, helt sikkert kommer tilbake igjen og alt er bare en misforståelse. Og tenåringer er jo som kjent for å forsvinne i tide og utide. Men dagene går, og ukene. Politiet jobber på spreng da alvoret dukker opp for fult en av de nærmeste dagene gutten blir meldt savnet. Politietterforsker Avi Avraham (hans egentlige navn er dobbeltnavnet Avraham Avraham. Rart, men sant). Han er en belest fyr og leser gjerne krimromaner. Han er ikke bare politimann på jobb, men også på fritiden. Han leser krimbøker og oppdager detektivfeil i krimserier for moro skyld. Men da ukene går uten et tegn fra Ofer, føler Avraham også presset og stresset jobbmessig. Hemmelighetsskremmerier, falske bevis, og falske telefonoppringninger på jobben skaper oppstyr angående saken, og flere personer blir mistenkte.

Er Ofer kidnappet og drept eller har han "bare" rømt hjemmefra? Er det noe foreldrene hans skjuler? Og hva har fyren som leker forfatter med denne saken å gjøre? Har alle disse personene noe til felles i det hele tatt eller kommer Avraham og hans kolleger til å gi fullstendig opp? Presset er stort og tiden er knapp. Jo lenger tid det tar er det jo som kjent sjansene mindre for å finne den forsvunnede personen i live. Avraham og hans kolleger gjør alt i sin makt for å løse denne floken.

Jeg har lest mye krim oppgjennom årene. Jeg er stort sett altetende, men sjangrene jeg leser mest av er krim og grøss. Dette er krim uten grøss, bare så det er sagt, men det mangler ikke spenning for det. Grusomme ting skjer jo også i virkeligheten. Og hvor mange mennesker forsvinner ikke hver dag? Så det er ingen tvil om at dette er virkelighetsnært krim. I slike saker ønsker man at alt vil gå bra til slutt, og man blir lett dratt inn i handlingen og Avrahams fortvilelse. Han vil så gjerne oppklare saken og selv om sluttsresultatet ikke overrasket denne leseren, så likte jeg godt hvordan denne saken ble fortalt. Det er det som løfter hele boka opp. Mange krimbøker er ganske like, men noen få greier å skille seg litt ut og Naboens sønn er en av dem.

Jeg ble ikke overrasket eller tatt på senga av sluttresultatet, men måten personene ble beskrevet, miljøet og følelsene deres, hvordan alt ble fortalt på fra en litt annerledes perspektiv enn jeg var vant til fra før, gjorde det hele spennende selv om slutten ikke var overraskende for min del. Det var det som gjorde meg så fascinert over boka og følelsene til karakterene er til å ta og føle på. Mange ganger føltes det som om jeg var en av dem. Ofte føltes det ut som om jeg var etterforskeren Avraham og kjente både på fortvilelsen og raseriet som herjet i ham. At han brant virkelig for å løse saken. Det føltes på en måte som om jeg var på innsiden av ham, en del av ham. Det føltes ut som om jeg var ham istedet for at jeg leste om ham. Vanskelig å forklare dette på en normal måte, men håper dere forstår hva jeg mener? Av og til blir man i ett med en av karakterene i en bok og det er sjeldent at jeg opplever, men det føltes ut som om jeg ble i ett med Avraham. Han ville bare gjøre det beste og jobbet med saken uansett hva som hendte.

Som sagt, selv om sluttresultatet ikke var overraskende for min del, så var Naboens sønn meget drivende lesing, personene var svært levende og originalt fortalt. Innholdet har en fortellerstemme som er hjemsøkende og det er ikke en typisk krimbok som man glemmer med det første. Håper jeg får lest mer om politietterforsker Avraham!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende krimbok. God historie. Finnes det flere tro?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Håpefulle hjerte - en Kristian Swane-krim" av Jakob Knudsen
 • "Døden er bare begynnelsen" av Michael Winger
 • "For deg, for deg alene - roman" av Line Nyborg
 • "Den du vil jeg skal være" av Mindy Mejia
 • "Lokkedue" av Flynn Berry
 • "Historien om en anstendig familie" av Rosa Ventrella
 • "Dø av skam" av Mark Billingham
 • "De forsvunne" av Caroline Eriksson
 • "Mellom dem" av Richard Ford
 • "Tante Amerika - om det ubotelige" av Per Qvale
 • "Biskopens hemmelighet" av Tomm Kristiansen
Alle bokanbefalinger for dette verket