Den siste som skal dø

av (forfatter) og Henning Kolstad (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.43 (7 terningkast.)

16 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Nate Overbay er nyskilt og sliter med senskader etter å ha deltatt i krigen i Irak. I tillegg har han fått beskjeden ingen vil ha. Han lider av en muskelsykdom som langsomt tar livet av ham. Nate bestemmer seg for å avslutte det hele for egen hånd. En tåkete morgen i Los Angeles kryper han ut av et vindu i ellevte etasje i en bank. Mens han gjør seg klar til det siste hoppet, ser han gjennom vinduet under seg at det foregår et ran. Kunder er tatt som gisler. Nate reagerer instinktivt, avbryter sin egen plan og tar seg inn i banken. Fem av de seks ranerne blir uskadeliggjort, den sjette forsvinner. Nate blir kidnappet og får beskjed om å skaffe til veie det ranerne ikke klarte å få med seg. Alternativet er at hans ekskone og datter må lide en langsom død. Om forfatteren: Gregg Hurwitz (f.1973) har skrevet et titall thrillere som er solgt over hele verden. Bøkene hans har vært nominert til en rekke priser. Han arbeider som producer og forfatter for tv-stasjoner i USA. I forbindelse med research til sine bøker har Gregg Hurwitz blant annet trent med spesialstyrker, svømt med haier og levd undercover. Forfatterens nettside: www.gregghurwitz.net Oversatt av Henning Kolstad. Om boken: «Hurwitz tilhører eliten av forfattere - Ernest Hemingway, Philip K. Dick, Neal Stephenson ...» - Pop Matters «Renspikket holde-deg-våken-hele-natten-spenning» - Harlan Coben «Vil ikke samle støv på nattbordet» - Publishers Weekly

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788241908453

EAN 9788241908453

Genre Thriller

Omtalt sted Los Angeles

Språk Bokmål

Sider 463

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 3 1 2 0 0

Bokomtaler

Nate Overby har bestemt seg for å dø. Han kommer ikke over hendelsene i Irak som tok livet av bestevennen Charles – en hendelsene hvor han mener at han selv sviktet og dermed er årsaken til at vennen døde. Han skyver kona og datteren lenger og lenger fra seg, til de til slutt bestemmer seg for å separeres. Når han så på toppen av dette får beskjed fra legen om at han har den grusomme muskelsykdommen ALS, ser han ikke lenger noen grunn til å fortsette livet.
Idet han står på gesimsen i ellevte etasje, fast bestemt på å gjennomføre selvmordet. Gjennom vinduet blir han klar over at det foregår et bankran, med kundene tatt som gisler. Instinktivt reagerer Nate, han stormer banken og dreper fem av de seks ranerne.I stedet for å dø blir han dagens helt!
Men det skal vise seg at det var noe annet enn penger ranerne var ute etter, og det blir klart at det nå er opp til Nate å skaffe dette til veie for dem. Alternativet er at datteren hans dør!

Følgende blurb står å lese på forsiden av boken: «Renspikket holde-deg-våken-hele-natten-spenning» – Harlan Coben.
Og siden mr Coben er en av mine absolutte favoritter innen spenningslitteratur, regnet jeg med at dette var en bok midt i blinken for meg. Og det var en rett antakelse.

Boka er gjennomført spennende fra første til siste side, og i tillegg til spenningen, får vi også en nydelig historie om kjærlighet og livet, ønsket om å leve, men viljen til å dø. For det er ikke lett for Nate Overby å skulle forsøke å redde livene til sin kone og datter, når han i tillegg til å måtte kjempe mot hardbarkede kriminelle også må kjempe mot den stadig mer aggressive og ødeleggende ALS-sykdommen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For mye usannsynlig actiondrama der ting nesten går galt også klarer helten seg likevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Djevelens kobber - krim" av Alf R. Jacobsen
 • "De landflyktige" av Chris Pavone
 • "Lovløst land" av Håkan Östlundh
 • "Fryktindeksen" av Robert Harris
 • "Ikke stol på noen" av Gregg Hurwitz
 • "Du er neste" av Gregg Hurwitz
 • "Mørkets engler" av R.J. Ellory
 • "Nattredaktøren - kriminalroman" av H.C. Hanssen
 • "De fem hundre" av Matthew Quirk
 • "Grand Marine" av Inger Marie Spange
 • "Liras øyne - thriller" av Eva Joly
 • "Kjærlighetens tango" av Carolina De Robertis
Alle bokanbefalinger for dette verket