Klikk på en bok for å skrive en omtale.
En gang må en forfatter sette strek for romanserier, og jeg har ikke sans for serier som fortsetter mer eller mindre i det uendelige. Jeg synes romanen var en god avslutning på serien om Barbarotti. Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest romanen
Dette er folkeopplysning. Og siden de kongelige visstnok skal være så folkelige, så er dette en bok også de bør lese. Lettlest, interessant og innholdsrik. For eller mot monarkiet - les den! Mer kan du lese i dette blogginnlegget.
En god debutroman er min oppsummering etter å ha lest den. Håper den får mange lesere. Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den.
Det er mange årsaker til at dette er en av de beste bøkene jeg har lest - noen gang. For det første er den godt skrevet. Den gir et bilde av den tiden forfatteren levde i og hendelsene i hans liv. Men den har også et budskap til verden av i dag. Og forfatteren skriver om så mye. Det blir ikke siste gang jeg leser den og heldigvis har jeg kjøpt den! Mer om min leseopplevelse mv kan du lese i et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den.
Da var fjerde boken i serien, som jeg kaller for mitt nostalgi-prosjekt, lest. Jeg fant ikke så mye å humre av denne gangen Link til bloggen min der jeg har skrevet et lite innlegg om romanen
Jeg fant denne på norsk; utgitt i 1945. Nå er den lest. Roy Jenkins som har skrevet en biografi om Churchill mener at biografien er hans beste bok. Jeg syntes det var en godbit av en bok. Link til blogginnlegg om biografien
Rå kriminelle og sjarmerende etterforskere. Uten det siste hadde jeg neppe giddet å lese boken. link til et blogginnlegg
Jeg er den første som noterer meg for denne boka her på Bokelskere. Håper det blir flere. En biografi skrevet for ungdom, men den kan fint leses av andre lesegrupper mener jeg. Jeg likte den, og det blir den fjerde biografien jeg leser skrevet av Stein Erik Lunde. Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den.
Helt grei roman å lese. Men, uansett årsak, denne gangen klarte jeg ikke å leve meg inn i romanen på samme måte som jeg har gjort i tidligere romaner. Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest romanen.
Jeg har lest flere bøker skrevet for barn og ungdom for å få en oversikt, ikke dypdykk, over mange ulike tema. Frem til nå har jeg ikke blitt skuffet. Denne boken skuffet heller ikke; tvert imot. Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest boken.
I år er det Prøysen-jubileum - 100 år siden Alf Prøysen ble født. Derfor valgte jeg et gjensyn med denne boka. Selv om jeg er kjent med hvor mye fattigdom det var i Norge på den tida, er det hver gang like vondt å lese om det. Og selv om Alf Prøysen forteller om hvordan det var å være barn av en husmann på en på en lett og ofte humoristisk måte og uten snev av bitterhet, ligger det et stort alvor i fortellingene hans. Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest boka.
Omtalen og starten på romanen skapte forventninger. Men selv om dette er en god bok, kommer jeg ikke til å lese oppfølgeren. Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest romanen.
Det tok nesten ti år fra denne ble utgitt til den ble oversatt til norsk. Litt underlig synes jeg - en sjelden og god roman er min oppsummering etter å ha lest den. Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den.
14 dager brukte jeg på å lese denne kolossen av en roman som har stått ulest i bokhylla siden 2011. Jeg synes det var god underholdning, og styrken er de historiske hendelsene romanen har sitt grunnlag i. Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den
Jeg kjenner det i sjela når jeg leser bøkene til Per Petterson, og jeg tenker ofte tilbake på dem. Nå har jeg lest Det er greit for meg, den tredje boka han ga ut og utgivelsesåret var 1992. Har igjen å lese Til Sibir og i Kjølevannet.Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha leste romanen
Jeg synes det er litt underlig at denne romanen er lite omtalt av norske lesere tatt i betraktning at det leses mye krim i Norge. Spennende krim med handling fra Sør-Afrika. Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den.
Endelig var det min tur til å lese romanen. Det er vel ikke så mye mer jeg kan tilføye enn det som allerede er skrevet. Jeg leste den på norsk. Flere slike bøker sier jeg. Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest romanen.
Etter 20 år i bokhylla er romanen lest. Da jeg kjøpte Sofies verden var det mye annet som opptok tiden min. Sånn er det. Men de siste årene har jeg ryddet plass til å lese flere bøker, og da var tida kommet til romanen som ble utgitt i 1991. Heldigvis går bøker aldri ut på dato... Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest romanen.
Boken er illustrert med bilder og den er innholdsrik, lettlest og spennende. Helge Ingstads beskriver om områdene han reiser gjennom, til hest, med stor entusiasme og hans glede over å møte mennesker og å være i naturen er en rød tråd i boken. Han var kunnskapsrik, nysgjerrig og modig. Det var ikke uten risiko for eget liv han foretok reisen. Mer om hva jeg synes om boken kan du lese i dette blogginnlegget