Det er greit for meg

roman

av (forfatter).

Oktober 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.48 (60 terningkast.)

261 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen handler om en ung manns oppgjør med en fraværende farsskikkelse, om omprøving av overtatte verdier og forsøk på å beholde en verdighet i en hardt prøvet familie. Handlingen er lagt til drabantbyen Veitvedt tidlig på 70-tallet. Vi møter Audun, 18 år, som prøver å finne en vei gjennom livet. Han slites mellom det å gjennomføre gymnaset eller å begynne å jobbe, men det han egentlig drømmer om, er å bli en forfatter av Jack Londons format.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788249505760

EAN 9788249505760

Serie Oktober pocket

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 197

Utgave 3

Tildelt litteraturpris Nota Bene bokpris 1993

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

8 24 19 7 2 0

Bokomtaler

Jeg kjenner det i sjela når jeg leser bøkene til Per Petterson, og jeg tenker ofte tilbake på dem. Nå har jeg lest Det er greit for meg, den tredje boka han ga ut og utgivelsesåret var 1992. Har igjen å lese Til Sibir og i Kjølevannet.Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha leste romanen

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Det er greit for meg" (1992) er Per Pettersons tredje bok. Hans bøker rører noe i meg hver gang jeg leser. "Det er greit for meg" handler om 18 år gamle Audun og kameraten hans, Arvid. Audun har vokst opp med en voldelig far, men bor nå alene sammen med mora i en blokkleilighet på Veitvet. Søsteren Kari har flyttet ut og broren, Egil, har kjørt ut i Glomma med en Volvo Amazon og druknet. Handlingen er lagt til 1970-tallet, men boka har også tilbakeblikk på den vanskelige og vonde oppveksten hans. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han åpner avisa og har plutselig god tid og rusler bedagelig opp bakken mot den røde telefonkiosken på toppen og jeg tenker at den mannen skjønner jeg meg ikke på. Han leser mens han går, han må ha følehorn eller lydsignaler som en flaggermus om natta, for han svinger unna både stolper og busker i veikanten uten å se opp en eneste gang.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er det eneste rekkehuset med balkonger og før i tida var Arvid redd for at det kanskje gjorde han til overklasse , for ingen vi kjente bodde bodde i et hus med balkonger. Men jeg mente at en balkong på treogenhalv kvadratmeter ikke var nok til å bli overklasse, særlig når en tenkte på at faren hans jobba tre-skift på Jordan børstefabrikk. Det likte Arvid godt å høre, han ville ikke være overklasse for alt i verden, og der står vi på helt linje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men når alle har satt seg , kommer plutselig Jonny inn, fem timer for seint denne gangen med håret rett opp, rød i ansiktet. Han er for langt unna til at jeg kan kjenne det, men jeg veit han lukter fyll. Han heller et stort krus fullt med kaffe mens han ler hakkende av noe bare han veit om. På vei fra disken stopper han foran vinduet mot parkeringsplassen og blir stående og se. - Faen også , sier han - kjørte jeg bil til jobben i dag ? Alle ler høyt, slår seg på låra og brøler, men jeg kan se på ansiktet til Jonny at han ikke tuller, han stirrer vantro på den gule Kadetten parkert på skeive der ute.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du veit det Audun. Du er atten år. Det er ei vanskelig tid. Det er så mye på en gang og etterpå sier noen at det var den beste tida de har hatt og noen sier det var den verste og det er riktig begge deler

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan kanskje lese leksa høyt for oss? Jeg synes han skarrer ekstra i dag. Jeg ser bedende på han, men han gliser og slår ut med handa. Helvete, jeg leser. Jeg leser hele sida og slutter med den setninga, bestemora gir meg klump i halsen, stemmen sprekker og alle snur seg og ser på meg. Jeg er liksom den tøffeste i klassen, sterkest, best i gym og ellers er jeg sur som faen. Det bare blir sånn, jeg veit ikke hvorfor. Jeg stirrer tilbake, de syns jeg er rar, det er greit for meg, de er ikke annet enn tåke, ansiktene til Arvid og Venke er de eneste jeg ser. Venke er blank i øya.
- Det va'kje dumt det der, sier Rønning.
- Glem det, sier jeg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bokomslag har vært omtalt her inne før. Muligens har det også vært laget lister over "trendy" bokomslag fra de siste ti- tolv åra. Hvordan skapes slike trender, montro? Denne lista inneholder et flertall oversatte bøker, mange svært populære, som alle har omslag som viser en eller flere personer i kontrast mot en bakgrunn; ofte er de på veg ut av bildet. Har noen pønsket ut at slike omslag fremmer salget?


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Her er bøkene jeg har lest hittil i 2013


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker av Per Petterson


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2010, oppdateres fortløpende


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ekkoland" av Per Petterson
 • "Aske i munnen, sand i skoa - roman" av Per Petterson
 • "I kjølvannet - roman" av Per Petterson
 • "Månen over Porten - litterært og personlig" av Per Petterson
 • "Til Sibir" av Per Petterson
 • "Rosapenna" av Ola Bauer
 • "Musikantenes uttog" av Per Olov Enquist
 • "Hestehodetåken - roman" av Ola Bauer
 • "Hakkepølsa" av Torgny Lindgren
 • "Samlede noveller" av Kjell Askildsen
 • "Ave Eva - herregårdsroman" av Edvard Hoem
 • "Å smyge forbi en øks - roman" av Beate Grimsrud
Alle bokanbefalinger for dette verket