Tekst som har fått en stjerne av Karin Jensen:

Viser 181 til 200 av 5285:

Og jeg anbefaler deg og alle andre å gå sammen med Frode i Bikubegong. Det vil i praksis si at dere går i fotsporene til personene i boka Bikubesong, med Frode som guide. Dette skjer hvert år under Litteratursymposiet midt i oktober, så også i år. Den menneskemengden som følger Frode rundt har vokst seg stor!

For orden skyld, blokka er bosatt den dag i dag og kalles helt enkelt Murboligen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så er siste side vendt i Mnem, og eg må sei at eg er glad for å ha delteke i denne fellesinga! :-)
Trur også at eg trygt kan sei at denne boka er den mest spesielle eg nokon gong har lese, med alle sine variasjonar både i tema og sjanger.

Har gjort meg nokre tankar omkring det å bestemme seg for å anlegge ein by ein bestemt stad, men faktisk har det også skjedd i verkelegheita. Brasilia vart vedteken i 1891, men dei starta først å bygge den i 1956. Spesielt!

Har også fått ein del assosiasjonar til kap 57 sekunder - det er ikkje heilt ulikt Pål Sumdvor si novelle Kvitprikkut ball, for ikkje å snakke om Att døda ett barn av Stig Dagerman.

Alt i alt- ei spesiell bok, og ei god bok, sjølv om nokre deler engasjerte meg meir enn andre!
Iallfall ei bok eg kjem til å anbefale til mine lesevener i mitt nærmiljø!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Joda, som regel er det mer lærerikt og givende å lese skjønnlitteratur enn faglitteratur, så boka du nevner skulle jeg gjerne lest. Den har jeg dessverre ikke (biblioteket har den sikkert), derimot har jeg boka jeg linket til. For noen år siden leste jeg halve "Revolusjon", men så var det nok annet lesestoff som fristet mer (som så ofte skjer).
Det var jo selvfølgelig et kapittel i "Mnem" som fikk meg til å huske at jeg har - og har lest litt i - den boka.
Men sånn er det: Boklesing gir stadig inspirasjon til videre lesing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I mange tiår har Odd Karsten Tveit risikert livet for å rapportere hjem til oss om det som foregår i Midtøsten. Hans siste bok gir oss hjerteskjærende beretninger gjennom over 1000 sider om det som foregår/har foregått i Israel-Palestina, og jeg har vekselsvis følt meg kvalm. og andre ganger rett og slett sint over at verdenssamfunnet ikke evner å finne en løsning etter godt og vel 50 år med krigshandlinger på begge sider.

Jeg stikker ikke under en stol at jeg er over middels interessert i denne konflikten, og jeg legger heller ikke skjul på at jeg ofte sympatiserer med den svake part. Det betyr ikke at jeg godtar drapene og hevnaksjonene på noen side av konflikten. Allikevel er det vanskelig å ignorere USAs rolle, og det er vanskelig å underslå at Israel innerst inne ønsker landområdene for seg og sine. Og det er vanskelig å underslå at det faktumet har gjennomsyret fredsforhandlinger/avtaler i alle år.

Vi får et godt innblikk i Oslo-avtalene med alle involverte parter, og ikke minst utfyllende opplysninger om "Lillehammerdrapet", som fikk ringvrkninger i mange tiår etter. Veldig interessant etter min mening. Mange politikere og involverte parter liker nok ikke denne delen av boka.

Jeg synes Odd Karsten Tveit har vært modig, og det virker som han har underbygd/dokumentert nesten hvert eneste ord i boka, kanskje ikke så rart. Statslederes og politikeres svakhet og feighet går som en rød tråd tråd gjennom boka og gjennom hele historien fra Israel ble tildelt landområdene i 1948 og frem til i dag.

Sterkt og vondt.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Høres bra ut,jeg har faktisk bestit meg denne fra antikvariat.net for noen dager siden,så nå ser jeg fram til at den dumper ned i postkassa. Har faktisk ikke lest noe av han før,men fått han anbefalt en gang da jeg var ute etter gode noveller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fosse får den for sin trilogi «Andvake» (2007), «Olavs draumar» (2012) og «Kveldsvævd» (2014), som ble gitt ut som ett bind i fjor. Juryen kaller romantrilogien «et høydepunkt i nyere norsk romanlitteratur». Veldig god vinner synes jeg.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Då mor mi skulle flytte over i eit mindre husvære, fekk ho brått ikkje plass til så mange av bøkene sine lenger. Snill som ho er så lot ho etterkomarane forsyne seg med det dei hadde lyst på. Sjølv om vi var fleire som ville ha så var det likevel eit rikhaldig skattkammer å plukke frå.

Dette er det eg sanka med meg.
Takk, kjære mor.


Godt sagt! (20) Varsle Svar

Da har jeg vært og hørt Grytten lese dette kraftfulle diktet sammen med fire av norges beste jazzmusikere på Iris Scene her i Odda. Kraftfullt aleine er diktet, sammen med disse musikerne blei det helt magisk!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, synes også så absolutt Candido eller en drøm på Sicilia, men også forfatterens andre bøker fortjener flere lesere. Bare så synd at foruten Candido er kun to av de utallige bøkene hans oversatt til norsk, nemlig Uglens dag og Sammenhengen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar. Setter pris på respons. Fersk her inne for øvrig og driver og setter bøker i hylla. Gøy det altså:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for fin omtale, Karin. Og jeg er så enig, så enig. Jeg ga også denne en femmer i sin tid. Lenge siden jeg har lest Sciascia, men takket være deg tok jeg en titt i bokhylla, og jammen fant jeg tre jeg ikke hadde registrert – hvorav en jeg ikke har lest. Den havnet straks ganske høyt oppe på lista :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gikk bortover Lesznogaten og hutret i den tynne frakken og forestilte meg at jeg hadde skrevet en bok som ville ryste verden. Men hva kunne ryste verden? Ingen forbrytelse, ingen elendighet, ingen seksuell perversjon , ingen galskap. Tyve millioner mennesker var omkommet under storkrigen, og verden var allerede i gang med forberedelsene til en ny verdensbrann. Var det noe jeg kunne skive om som ikke var kjent fra før? En ny stil ? Hvert eksperiment med ord ble fort til opphoping av manierte klisjéer .

Godt sagt! (9) Varsle Svar

"Hvor mange hustruer skal du ha?" spurte Sjosja.
"Sammen med deg, tusen."
"Så mange! Hvorfor det?"
"Kong Salomo hadde tusen hustruer. Det står skrevet i Høysangen."
"Er det lovlig?"
"En konge kan gjøre hva han vil."
"Hvis du har tusen hustruer , får du ingen tid til meg."
"Sjosjele, for deg vil jeg alltid ha tid. Du skal sitte hos meg på tronen og hvile føttene på en skammel av topas. Når Messias kommer, skal alle jødene stige opp på en sky og fly til Det hellige
land. Alle andre folkeslag skal bli jødenes slaver. En generals datter skal vaske føttene dine."
"Å det kommer til å kile." Sjosja begynte å le og viste frem de hvite tennene sine. "

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vennlighet er et språk som de døve
kan høre og de blinde se.

Mark Twain

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hva er et menneske,
hvis det han attrår som det største gode,
er mat og søvn? Et dyr, og ikke mer!
Nei, han som nedla i oss tankens kraft
til fremsyn og tilbakeblikk, gav ikke
vår sjel guddommelig fornuft og evne
fordi det skulle mugne ubrukt i oss.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En meget stille, respektabel og lett doven gammel herre, som i 12 år hadde vært hjelpeprest i en mindre kirke i sognet, døde en vakker dag, uten å ha gitt noe som helst beskjed om hva han hadde tenkt å gjøre. Denne omstendighet ga grobunn for to store spørsmål, hvorav det første var hvorfor han døde, og det andre var hvem som ville etterfølge ham. "

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Heia, til deg og alle andre her inne!
Har vore litt fråverande av div årsaker, og sidan eg no ligg nyoperert lang heimanfrå, så har eg tatt med Døden skal du lide - ei enkel, lettlest krimbok. Skal prøve å orke å lese litt i den....ser forresten at tittelen på boka var no litt treffande! Haha!

Ser også at eg i ørska i går har gitt ei stjerne til Kjell k, og det trass i at eg ikkje les Buddenbrooks, men kikar berre innom diskusjonen litt. Stjerna skal få stå, og kunne sikkert ha gitt fleire, men det får vente til forma blir betre.
Ha ei god helg, og kryssar fingrane for at veret ikkje blir for ille rundt om!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Boken "Klokken i Makedonia", leste jeg for Ca.15 år siden. Hvor mange hundrevis av bøker jeg har lest og diskutert både før og etter denne aner jeg ikke. Du verden hvordan masser av bøker som som ikke "lagres på min harddisk-hjerne. Bare forsvinner ut av sinn. Klokken i Makedonia er ikke av dem. Knud H. Thomsen har virkelig truffet levesett, og den morsomme, litt innfantile tankegang som søreuroperne har. Jeg fant igjen elementer som jeg husket fra boken "Santa Vittorias hemmelighet" av Robert Crichton, der handlingen foregår i en liten landsby: Santa Vittoria i Italia også under andre verdenskrig. "Klokken i Makedonia" anbefales på det varmeste av meg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja takk, jeg vil gjerne stå som medlem, for iblant tenker jeg at noen av bøkene jeg har lyst til å lese passer veldig godt å foreslå her. Jeg har slett ikke gitt opp sirkelen, jeg lærte til og med noe viktig av Kjærlighet i koleraens tid, det at man må faktisk lese en bok for å kunne presisere hva man ikke liker såvel som hva man liker. Har hørt enkelte studenter har sagt noe lignende og ikke helt sett hva de mener. Før da. Det handler altså om mer objektiv kritikk, enn den subjektive lystlesingen jeg hittil har holdt på med.
Plutselig her en dag fikk jeg se det har gått 4 år siden jeg registrerte meg her inne... Mange setninger har rent forbi siden og mer blir det... hvorfor ikke gjøre noe utav det?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Her har de ein del gode avsnitt å sjå fram til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SRonnyHarald KTralteVannflaskeJulie StensethInger-LiseAnne-Stine Ruud HusevågMathildeAkima MontgomeryLinda NyrudTove Obrestad WøienflaEvaHeidiBeathe SolbergKirsten LundAmanda AEster SBerit B LieHarald AndersenEivind  VaksvikCecilie69Lars MæhlumTonePiippokattaStig TmarvikkisKarina HillestadTanteMamieFredrikEllen E. MartolTor-Arne Jensenanniken sandvikLilleviVibekeBente NogvaFrode Øglænd  Malminelmeritaoline