Tekst som har fått en stjerne av Frøydis Tiltnes:

Viser 1 til 20 av 94:

Det blei arbeid i helga, ein dugeleg sjau
For eg var med og ordna med bane og sau
Slik at krinsmeisterskapen i gjeting med hund
Kunne haldast som planlagt og ei gå på grunn

Men på biltur med sauetung tilhengar bak
Vart det tid til å høyre på lydbok eit tak
The Prince and the Pauper er unnagjort no
Og Den løynlege hagen blei bok nummer to

Godt sagt! (8) Varsle Svar

For å sitere Bringsværd: «Sannheten er jo at vi ser ikke tingene slik de er, vi ser dem slik vi er.»
Da gir han oss sannelig et godt innblikk i hvem han er.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Leeesehelg! Og høstferie for noen (ikke meg).

Starter med et sukk, for etter å ha forfattet et lengre innlegg så forsvant hele teksten. Så da prøver jeg igjen - om enn i forkortet utgave. Denne pc'en er moden for utskiftning...

Her er det fortsatt opptur på lesefronten jeg blar, eller rettere sagt lytter, febrilsk til verdens beste bok - The Nix av Nathan Hill. Denne debuten er så sterk at det bare er å krysse fingrene for ny utgivelse innen overskuelig slik at det ikke blir uutholdelig å vente. Bekymringen nå ligger i det å ta det rette valg ift neste bok; det MÅ jo bli en god bok slik at jeg ikke lander med et mageplask i giga leseskuffelse! Det gjelder sannelig å gjøre litt god research for å justere sjansene for fortsatt fin leseflyt samt leseglede.

Hva skjer mellom permene deres? - Latter, vantro, refleksjon,tidtrøyte, kontemplering, beundring, avsky, undring, kjedsomhet, iver eller kanskje beundring? - Hyggelig om dere lar høre fra dere.

Nyt livet, helgen og litteraturen!
God helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Eg måtte sjekke om det er ein serie, men det ser ikkje ut for at det er det. De har vel sett framsida til eller endåtil lest dei presumptivt flotte bøkene om kroppen som har vært populære dei siste par åra, og med rimande og smått humoristiske titlar:

Sjarmen med tarmen
Hjernen er stjernen

og i kveld ser eg at det kjem ei bok til med tittel over same malen

Gleden med skjeden

Det er nesten så ein skulle tru at det var bøker i eit fleirbinds-verk, men sidan bøkene er utgjevne av høvesvis Cappelen, Kagge og Aschehoug forlag gjeng eg ut frå at det ikkje er nokon samanheng utover at tittelane til dei seinaste er inspirert av den første, evt at alle tre har ei felles inspirasjonskjelde.

Men kva blir den neste boka ein får sjå om kroppen, med tilsvarande inspirert tittel?

Nesen er sjefen?
Gallen på pallen?
Pungen er kungen?

Det skal bli moro å sjå.

Godt sagt! (20) Varsle Svar

Nja, njo, njeiii - for min del hadde det nok vært mest passende med en genser med formaningen "Hva du gjør, gjør fullt og helt - ikke stykkevis og delt" på. Dessverre ville nok den genseren vært utstyrt med halvannet erme og en god del løse tråder......

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bøker jeg skal lese på grunn av Day zero prosjektet mitt -
Start 01.november 2016 til 30.juli 2019
.
https://litteraturverden.wordpress.com/2016/11/01/day-zero-project/

  • Lese 15 bøker fra BBC sin liste over 100 bøker du bør lese
  • Alle bøkene til Haruki Murakami
  • De 6 bøkene i Min Kamp av Knausgård
  • Lese 3 bøker fra Afrika
  • Lese 5 bøker utgitt før 1900
  • Lese noe skrevet av Platon
  • Lese alle Game of Thrones-bøkene
  • Lese en bok av Stephen Hawking
  • Lese en selvhjelpsbok
  • Lese 45 bøker i året

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ser du har mye bra på "skal lese"-lista di, så da er det vel OK å starte der?
Det ser ut til at du liker best krim og serielitteratur, så slikt regner jeg med du finner fram til sjøl. Her er mine forslag hvis det er slik at du vil prøve deg på litt ukjente sjangrer.

Harper Lee: Drep ikke en sangfugl
Gert Nygårdshaug: Mengele Zoo (Må helst suppleres med resten av trilogien: Himmelblomsttreet og
Afrodites basseng)
John Irving: Garps bok
Joyce Carol Oates: Graverens datter
Arto Paasilinna: Harens år
Herbjørg Wassmo: Dinas bok
John Steinbeck: Om mus og menn

For øvrig kan jeg sterkt anbefale de fleste av Lillevis forslag. Lykke til med leseåret 2017!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Genanse og verdighet, kanskje?

Godt sagt! (3) Varsle Svar
  • Listeinnslag

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er i ei lita bygd i Norge hvor tre gutter fra samme bygda ble drept i en bilbombe i Afghanistan. Helga Flatland har skrevet tre bøker om hvordan dette har påvirket pårørende og venners liv etterpå. Jeg er midt i bok nummer to, Alle vil hjem. Ingen vil tilbake. Svært godt skrevet!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har bestilt den på biblioteket, spent på hvordan den er! Tusen takk. Jeg har vært i litt bedre form i helgen, så foreløpig virker det lovende:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lesehelg!

Der var vi igjen; ukeslutt og lesehelgen er i gang. Jeg kan ikke påberope meg å ha slukt nevneverdige mengder skjønnlitteratur denne uken. Men ønsket om å lese er stadig der - det er bare det å finne tid og ro... Jeg gleder meg til å fortsette på Metro 2033 av Dmitry Glukhovsky og har nok lesestoff der en god stund til.

Søndag er det 15 år siden 9/11-tragedien i New York. Følgende artikkel, foruten å omtale romaner som bygger på hendelsen, forteller noe om hvordan og hvorfor 9/11 utfordrer skjønnlitteraturen: "[--- ] 9/11 is in a sense a bigger crisis than many novels can contain or capture: it's a situation where truth is both bigger and stranger than fiction." Selv om artikkelen er 5 år gammel, så tror jeg den kan ha en viss almen interesse:

http://www.economist.com/blogs/prospero/2011/09/how-911-changed-fiction

Over til noe lystigere: Har litteraturen noen gang inspirert tankene dine i retning mat og drikke? Har du hatt lyst til å smake på Harry Potters bursdagskake til 11-årsdagen? Lurer du kanskje på hvordan Hobbitens honningkake som er stekt to ganger smaker? Kan matoppskrifter fra Alice i Eventyrland friste? Eller hadde det rett og slett vært gøy å invitere til tema-party à la The Great Gatsby - der du naturligvis serverer både mat og drikke fra den sagnomsuste romanen? Da kan jeg anbefale følgende nettsted:

http://foodinliterature.com/

Der finner du mange oppskrifter og instruksjons-videoer. Og om du ikke akkurat er typen til å hive deg over kopper og kar for å servere de mest utsøkte retter, så har nettstedet likevel en viss underholdningsverdi for bokormer :-)

En flott helg ønskes alle - med eller uten litterær føde (bokstavelig talt).

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Lesehelg!

  • Der var den igjen, (lese-)helgen! Jeg er i ny jobb, med mye nytt å sette seg inn i, men gjør mitt beste for å hive meg på nett og opprettholde tråden når jeg kommer hjem. Bare dere har litt tålmodighet med når tråden legges ut, så er alt i orden :-)

Denne og neste ukes litterære lektyre vies, for min del, dystopien Metro 2033 av Dmitry Glukhovsky (jfr den dystopiske boksirkelen her på bokelskere). Jeg er godt i gang, men ikke kommet langt i denne mursteinen. Jeg ser frem til fortsettelsen da de tre første kapitlene inngir løfter om en spennende historie.

Trodde du at debatten ebok versus papirbok aldri har sett sin like i historien? - Det viser seg at man kan trekke enkelte paralleller til en strid ca 1900 år tilbake i tid: uenigheten om hvorvidt papyrusrullen var å foretrekke fremfor den nye codex'en (bøkenes forløper) kan du lese litt om her:

http://www.bbc.com/culture/story/20160822-the-mysterious-ancient-origins-of-the-book

Med dette ønskes en riktig fin helg til alle bokelskere!

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Først fargene. Så menneskene. Det er slik jeg vanligvis ser på tingene. I det minste forsøker jeg å se på dem slik.
Boktyven, av Markus Zusak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Frøydis.
Jeg er med for første gang i år, og jeg har lest mye forskjellig. Det jeg har gjort er at jeg velger bøker jeg selv ønska å lese. Når jeg er ferdig å lese så finner jeg et punkt på lista hvor bøkene passer inn. (Kanskje litt feil rekkefølge). Noen bøker er selvsagt allerede valgt. Jeg syns det er utrolig gøy, men det er nok for at fokuserer på bøker jeg selv har hatt lyst å lese☺️Jeg tror jeg hadde hadde den samme følelsen du har dersom jeg hadde blitt "tvunget" til å lese noe som jeg ikke var interresert i. Jeg har gått litt utav komfortsonen, og lest ting jeg ikke har så mye erfaring med;) anbefaler å delta å heller "ta bort" de punktene som ikke er Interresanne. ☺️☺️☺️

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser den, da slutter det jo å være gøy på et tidspunkt:) Jeg holder på så lenge det fremdeles er moro, og synes det er kjekt å oppdage nye bøker/forfattere som jeg kanskje ellers ikke ville lest, som Leseaase også nevner under her. Men enig, leseglede er viktigst:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du trenger tips til noen gode fantasy bøker, anbefaler jeg Ravneringene trilogien av Siri Pettersen, kjempefin serie! (Odinsbarn, Råta og Evna). Ellers Neil Gaiman sine bøker, og selvfølgelig Hobbiten/Ringenes Herre

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har aldri lese noko av Ragnar Hovland uten å le godt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei alle bokelskere.

Edit: Her er vår bokblogg: Stories of the World

Nå er jeg og en venninde på veg inn i et prosjekt der vi skal finne 1 bok fra 1 forfatter fra hvert land i hele verden. Vi så på lista vår over hvilke bøker vi har lest, og vi fant ut at de består som regel av norske, svenske, engelske eller amerikanske forfattere med noen få unntak.

Dette kan bli veldig vanskelig, særlig med de små landene vi har rundtom og der ikke mange bøker er oversatt til et språk som jeg kan. Dette inkluderer engelsk, norsk, svensk eller dansk.

Vi har bestemt alle landene som starter på A, så kopierer den inn nedenfor så du kan få et innblikk av hva vi ønsker å gjøre. Det jeg håper du kan bidra med, er å komme med anbefalinger på ulike forfattere fra ulike land. Hva leser du av det som befinner seg ute i verden og er det noen spennende nye forfattere jeg burde vite om? (Landene er oppført på Engelsk).

Afghanistan: Khaled Hosseini - And the mountains echoed
Albania: Ismail Kadare - Chronicle in Stone
Algeria: Anouar Benmalek - The Lovers of Algeria
Andorra: Albert Salvadó - The Teacher of Cheops
Angola: Jose Eduardo Agualusa - The Book of Chameleons
Antiqua and Barbuda: Marie-Elena John - Unburnable
Argentina: Manuel Puig - Kiss Of The Spider Woman
Armenia: Grigoris Balakian - Armenian Golgotha
Australia: Geraldine Brooks - March
Austria: Stefan Zweig - Beware of Pity
Azerbaijan: Ella Leya - The Orphan Sky

Startskuddet går 1. juni, og vi setter pris på all hjelp vi kan få.

Tusen takk!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

For noe sånt som 2 år siden tok jeg over lesehelgen fra en annen bokelsker. I 2 år har vi diskutert bøker, hverdagsliv og alt annet vi har lyst å dele med hverandre.
Det siste halve året har jeg følt at jeg ikke har kapasitet til å følge opp, jeg har derfor bestemt meg for å avslutte lesehelgen. Jeg har tidligere vært åpen på at jeg har ME og det er mye av grunnen til at jeg har tatt denne beslutningen. Dette blir derfor det siste lesehelg-innlegget fra meg, men jeg håper virkelig noen av dere faste ønsker å videreføre tradisjonen :-)

PS: krira har tilbudt seg å videreføre lesehelgen, så da blir den ikke borte :-)

Det blir lite lesing på meg akkurat nå, men jeg har nå Ensom ulv av Jodi Picoult liggende ennå. Forhåpentligvis kommer jeg meg litt videre i den.

Ønsker dere alle en god helg!

Godt sagt! (28) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundChristoffersomniferumKristinHarald KGunn DuaasBerit ROlav Brostrup MüllerHauk1Beathe SolbergKjerstin BrutehaugJulie StensethPiippokattaBertyFriskusenEgil StangelandmgePrunellaNabodamaMonimeiEllen E. MartolAlice NordliAnniken BjørnesHegeIngunn SMarianne  SkageToveNina M. Haugan FinnsonToneSolveig StrandLilleviLabbelineGrete AmundsenRonnyTove Obrestad WøienMarteFride LindsethAkima MontgomeryReidun VærnesLene Andresen