For noe sånt som 2 år siden tok jeg over lesehelgen fra en annen bokelsker. I 2 år har vi diskutert bøker, hverdagsliv og alt annet vi har lyst å dele med hverandre.
Det siste halve året har jeg følt at jeg ikke har kapasitet til å følge opp, jeg har derfor bestemt meg for å avslutte lesehelgen. Jeg har tidligere vært åpen på at jeg har ME og det er mye av grunnen til at jeg har tatt denne beslutningen. Dette blir derfor det siste lesehelg-innlegget fra meg, men jeg håper virkelig noen av dere faste ønsker å videreføre tradisjonen :-)

PS: krira har tilbudt seg å videreføre lesehelgen, så da blir den ikke borte :-)

Det blir lite lesing på meg akkurat nå, men jeg har nå Ensom ulv av Jodi Picoult liggende ennå. Forhåpentligvis kommer jeg meg litt videre i den.

Ønsker dere alle en god helg!

Godt sagt! (28) Varsle Svar

Viser 57 svar.

Hei Vibeke :-) Akkurat oppdaget at du har gitt Lesehelgen videre til krira, så jeg vil bare si tusen takk for innsatsen din disse to årene :-) Har vært innom tråden de fleste helger, og fått mange gode boktips! Kjempeflott at den blir videreført.
Jeg ønsker deg riktig god bedring når det gjelder helsen! Vet ikke hvor mye det forskes på ME ? Er i hvert fall en trasig sykdom å få, og de jeg vet om som har det, er unge mennesker.

Du får ha ei riktig god helg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk, Olaug! Det er hyggelig å høre :-)

Når det kommer til ME så blir det forsket en del akkurat nå, framtiden ser lysere ut enn på lenge. Allikevel blir det gitt altfor lite forskningsmidler til denne sykdommen som rammer ganske mange veldig hardt. Den rammer folk i alle aldre, men det er en klar overvekt av kvinner.

Håper du får en fin uke :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tusen takk! Det er hyggelig å høre at du har fulgt med selv om du ikke alltid har deltatt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei:-) Tusen takk Vibeke for den jobben du har gjort med denne faste og koselige helgetråden. Ønsker deg masse god bedring! Og håper å se deg rundt her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk, jeg kommer nok fortsatt til å være her med jevne mellomrom :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for vel utført "jobb". Selvfølgelig må du prioritere helsen framfor Lesehelgen. Håper formen bedrer seg, så du kan nyte litt sommer etterhvert :-)
Jeg leser "Brødrene Karamasov" for tiden. Nærmer meg slutten av bok 2 og må vel legge inn en pause med noe annet for ikke å ligge for langt foran hovedfeltet. På lydbok hører jeg "Klokkene ringer for deg" av Ernest Hemingway. Jeg trodde jeg var dritt lei 2. verdenskrig, men denne var fin å lytte til. Jeg fryder meg over språket, betraktningene og stemningen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk, noen ganger må man bare innse sine begrensninger :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var uventet og trist nyhet:/ Fint at noen andre overtar, men det blir ikke det samme:/

Natt til onsdag ble jeg ferdig med Night Shift av Stephen King. Samme natt begynte jeg på Jeg lar deg gå av Clare Mackintosh som jeg skal begynne på. Siden forrige helg har jeg lest i Dukkehuset av M.J. Arlidge som jeg også skal fortsette med. Tro kanskje jeg blir ferdig med den i kveld ... Neste bok på leselisten er Vinternatt (norske kriminalfortellinger) - utvalgt av Nils Nordberg, men tror ikke jeg rekker å begynne med den før neste uke.

Takk for alle innlegg og håper du titter innom selv om du ikke lenger kommer til å ha ansvaret for denne tråden:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har kjent på det en stund, men har vegret meg litt for å avslutte. Nå fant jeg ut at det ikke var noen vei utenom, dessverre.. Jeg kommer helt klart til å være her fortsatt, dere blir ikke kvitt meg så lett :-) Tenker jeg nå kanskje får litt overskudd til å kommentere andre innlegg og ikke minst titte innom lesehelgen til krira. Det blir nok litt lettere når jeg kan bestemme selv og slipper "presset" med å være klar hver helg. Jeg skriver "presset" for det har stort sett vært bare positivt, men denne sykdommen er lunefull :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er godt å høre at du kommer til å titte innom, og jeg skjønner deg godt. Det er ikke alltid jeg føler for å kommentere bestandig jeg heller når jeg ser interessante tråder, og derfor må vi gjøre det som føles er best for oss selv. Når ting føles som tvang er det ikke gøy lenger. Så man må gjøre det man føler er riktig:) Godt å vite at du fremdeles kommer til å stikke innom bokelskere slik at kontakten ikke blir helt brutt, og god bedring:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selvfølgelig kutter jeg ikke kontakten med deg eller bokelskerne :-) Selv om jeg faktisk ikke engang vet hva du heter så føles det jo som man hvertfall kjenner hverandre litt etter 4 år. Nå har jeg begynt å følge deg også så det er mulig å sende PM :-)

Det har aldri føltes som tvang med lesehelgen, det er mer det at helgen kommer når den kommer uansett om jeg ikke er i form til å formulere noe innlegg akkurat da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, og beklager for sent svar fra meg:) Ina heter jeg, så vet du i alle fall navnet mitt:) Jeg er ikke den som etterlater navnet mitt overalt på nettet for vil ikke at min fremtidige arbeidsgiver (hvis jeg i det hele tatt får noen) får vite hva jeg driver med på fritiden:) Fordi de som kjent søker på google. Samtidig er jeg litt sær:)

Godt at vi kommer til å holde kontakten for det er du jeg har mest kontakt med her inne, så det er godt å vite at den ikke blir brutt:)

Skjønner, sånn er det med formen og helsa. Den må gå først noen ganger, og vi forstår. Vi er så forståelsesfulle her inne, så:) Av og til må vi bare ta ting etter formen, sånn er det noen ganger. Det er ingen vei utenom. Og det er bare å sende meg pm når du føler for det. Er jo hyggelig å beholde kontakten:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Ina! Det er ikke så farlig med navn for min del, men det er hyggelig å ha ett fornavn :-) Man har jo aldri noe garanti for at den man prater med er den man utgir seg for uansett om man har navn. Når det kommer til å være anonym på nett så skjønner jeg hvorfor noen velger å være det, så lenge man oppfører seg så har ikke det noe å si.

Det er bare fint at du er litt treg med å svare, jeg er jo ikke kjent for å være lynrask selv. Da slipper jeg å ha dårlig samvittighet :-) Klart vi skal holde kontakten, jeg forsvinner ikke noe sted jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for forståelse. Jeg er ingen nettroll og har heller ingenting å skjule, men synes alltid det er skummelt å gi bort sitt fulle navn bestanding, spesielt online. Jeg har vel alltid vært overforsiktig av meg:) Vi er vel ikke lynraske noen av oss, men det er greit og vi forstår hverandre. Blir uvant med lesehelgtråd av noen andre i dag. Det blir ikke det samme:( Men det er godt at du fortsatt stikker innom for vi har mye til felles:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for alle innlegg du har laget. Jeg har vært inne og lest tråden og fått tips, selv om jeg ikke har kommentert så mye. Veldig glad for at tråden fortsetter. Det er en god ting å kjenne seg selv så godt at du stopper når det er nok! Ønsker deg god bedring og satser på at du er tilbake når du føler deg bedre! ME er finurlig og de fleste forløp er forskjellige. Alle jeg har vært borti har blitt bedre.... men det tar noen ganger inni hampen lang tid. Hold ut :-) Og bruk energien din på det som er viktigst for deg!
Denne helgen hører jeg på lydbok i bilen på jobb :-) "Italienske netter". Jeg bare elsker å høre på lydbok når jeg kjører bil!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tusen takk, det er hyggelig :-) Det høres ut som du har litt kjennskap til ME, er det lov å spørre hvordan? Desverre er ikke min erfaring lik som din når det kommer til tilfriskning. Statistikken viser faktisk motsatt, at de fleste ikke blir veldig mye bedre selv om mange blir mer stabile etter noen år. Nå har jeg vært syk i 8 år, men jeg venter fortsatt optimistisk på min tilfriskning :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ang. ME har du lest denne siden fra NRK

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er helt fantastisk. Holder på å formulere ett forslag nå. Har heldigvis litt tid på å finne ut hvordan jeg skal få fram poenget. Tusen takk :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selvfølgelig er det lov å spørre :-) Jeg er sykepleier i hjemmesykepleien og har dermed fulgt opp noen ME pasienter. De jeg kjenner er ikke pasienter lenger.. det betyr ikke at de er 100% tilbake, man må nok ta hensyn resten av livet, men livskvaliteten er en helt annen og de lever tilnærmet vanlige liv. 8år var veeldig lenge Vibeke, krysser fingrene for at det snart snur for deg. Jeg er overbevist at kroppen snart knekker koden ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det forklarer kjennskapen ja :-) Blir alltid nysgjerrig når jeg hører noen har kunnskap om ME. Da er det ofte familie-medlemmer som er rammet eller noe i forbindelse med jobben.

Det er alltid hyggelig med solskinns-historier og det gir håp for resten av oss :-) Jeg er usikker på om kroppen klarer å knekke denne koden av seg selv, men jeg håper og drømmer selvfølgelig. Det skjer veldig mye spennende på forskningsfronten så jeg tror ikke det er altfor mange år før ME-gåten er løst :-) Evig optimist!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei og god helg. Jeg har ikke fått lest så mye denne helgen, men holder på med "Alt jeg ikke husker - Jonas Hassen Khemiri. Den blir jeg nok ferdig med i løpet av dagen. Så fortsetter jeg med My name is Mahtob - Mathob Mahmoody.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Glemte å skrive hva jeg leser da! Det er Irène av Pierre Lemaitre. Kun lest en side, så vet ikke om den er bra ennå. Ikke lest Alex. Etter å ha lest her inne, forsto jeg at det var lurt å starte med Irène. Hvor mye lesing det blir i morgen er uvisst. Jeg blir 29(igjen), og skal visst ha en heidundrandes feiring, om jeg forsto mine barn rett. :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ser ur som det er mange som glemte det :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk ! du har gjort en flott innsats med dine lesehelg innlegg:):) alltid hyggelig å lese dine innlegg,og å få tips til hva man kan lese:) Ønsker deg alt godt! Jeg fortsetter med å lese Jørn Lier Horst også denne helgen. Ellers blir det bursdagsfeiring her i huset..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk, det er hyggelig å høre :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for en koselig tråd, Vibeke:) Jeg har jo ikke vært så lenge på bokelskere, men har satt pris på innleggene her den tiden jeg har vært her. Plukket opp mange gode tips, og ikke minst har den vært et sikkert tegn på at helgen nærmer seg, med litt bedre tid til lesing enn i de travle ukedagene. Det er en kjedelig sykdom du har, er nok ikke så lett å leve med. God bedring til deg, og hyggelig å høre at du ikke forsvinner. Også veldig fint at Krira tar over, da holdes det liv i tråden :-)

Jeg leser Garps bok av Irving om dagen, mange år siden sist. Og den er like fornøyelig som jeg husket at den var heldigvis! Også såvidt startet på Gift av Kielland. Den neste boka i trilogien, Fortuna, var periodens lydbok hos NSB, så da fant jeg ut at jeg måtte lese Gift først. Håper det ikke går alt for trått med disse, var ikke overbegeistret da de var skolepensum mener jeg å huske.

Riktig god helg!:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk, det setter jeg pris på! Det er en utfordrende sykdom på alle plan, det er sikkert, men vi har alle våre utfordringer..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

apropos ME, har du prøvd å spise papaya? Det hjelper visstnok mot ME...se på www.sydhav.no, og søk der

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg har ikke prøvd papaya. Det var en slags myte som gikk for noen år siden, men de aller fleste med ME blir ikke bedre av papaya eller andre kosttilskudd, med mindre de har mangler.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

vet om 2 som ble noe bedre, og du kan jo prøve selv om ikke alle andre har resultater

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset, men jeg har prøvd mye forskjellig uten å bli bedre. Det høres kanskje rart ut at jeg ikke er villig til å prøve alt, men ett sted må man sette grensen. Det er ingen vitenskapelig grunn til å tro at dette skal virke på ME.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

kanskje ikke, men de som har fått en bedre må da være en god grunn. du har ikke noe å tape på det. Vitenskapen er elllers ikke bestandig like villig til å innrømme at naturprodukter funker da det vil gå ut over salg av vanlig medisin. Mange naturprodukter har blitt forbudt fordi de virker...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man taper faktisk ganske mye penger på å prøve alt man ikke kan tape noe på å prøve. :0)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Grunnen til at de har blitt bedre kan være mange, det kan være en naturlig bedring som hadde skjedd uansett eller placebo. Det er selvfølgelig en mulighet for at det fungerer for noen, uten at det kan forklares videre.

Jeg må innrømme at jeg ikke tror på en konspirasjonsteori om at regjeringen vil ha folk syke og dermed systematisk forbyr visse produkter. Mange naturprodukter er laget og solgt for å tjene penger, det er mange som utnytter syke og desperate mennesker for å tjene mest mulig selv.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

enig i det, men det er pussig da at ethvert naturprodukt kjøpt i en kostholdsbutikk blir forbudt, når det funker, og blir straks sett på som medisin, og det er det bare apotek som kan selge..Finnes mange slike historier..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Virker noe så er det også en viss fare for bivirkninger, da er det viktig at det blir opplyst om og håndtert på riktig måte. Da er det naturlig at det går under apotek og eventuelt resept. Det er noe annet enn at det blir forbudt. Hos apotek er det personell som er utdannet med tanke på bivirkninger og kontraindikasjoner, det er de ikke på kostholdsbutikker. Det er hvertfall sånn jeg tenker :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

enig i det, men naturprodukt er sjelden bivirkninger, og det kan man ikke si om skolemedisin..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det stemmer, fordi de ikke virker. Sorry, jeg klarte ikke å la være :-) Naturmedisiner har sin bruk, men når det kommer til alvorlig sykdom så velger jeg seriøs, dokumentert behandling.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for den fantastiske innsatsen du har gjort, Vibeke! Synd at du gir deg, men veldig forståelig at du nå kaster inn håndkleet. Pass på deg selv, og håper formen bedrer seg! Og godt å høre at du ikke blir helt borte.

Med denne tråden, som du trofast har startet hver eneste uke, har du gjort ditt for å gi i hvert fall meg helgestemning og bidratt til å gjøre Bokelskere bra. Det er også spennende å se hva andre leser, så det er godt å høre at krira overtar stafettpinnen :-)

Årets påskekrim er lest, så denne helgen skal jeg prøve å bli ferdig med lydboken City on fire av Garth Risk Hallberg. Det er en dørstopper av en roman på nesten 38 timer, som kom ut i fjor høst. Og der Ready Player One krydde av 1980-tallsreferanser, mimrer jeg her over midten–slutten av 1970-tallet.

På øret har jeg også så vidt begynt på Graham Swifts novellesamling England and Other Stories. Jeg falt pladask for Swift da jeg leste romanen Waterland for mange år siden. Har senere lest flere av romanene hans, men ingen av dem har gjort et like sterkt inntrykk. Skal derfor bli spennende å høre hvordan novellene hans er.

På Kindlen leser jeg romanen The Life and Death of Sophie Stark av Anna North. Begynte på den i går kveld, og starten virker lovende.

Kanskje blir det også et essay i Essays første bok av Michel de Montaigne.

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Tusen takk, godt å høre at helgeinnlegget betyr like mye for dere som det gjør for meg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

40 sider igjen av boka mi, og da blir det en liten pause. Har en del Donald som må leses også..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for alle lesehelg-innleggene dine Vibeke! Jeg synes det har vært veldig koselig å stikke innom her i helgene, skrive hva jeg selv leser og lese om hva alle dere andre leser. Synes det er litt synd at du gir deg, men har selvfølgelig full forståelse for at helsen må komme først.
Fint å høre at Krira viderefører lesehelg-innleggene, det blir sikkert bra. Håper vi ser deg innom her av og til Vibeke.

God lesehelg til dere alle :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk! Må innrømme at jeg synes det er synd selv og jeg har tenkt mye før jeg bestemte meg. Nå forsvinner det heldigvis ikke, så da føles det mye bedre :-) Og jeg forsvinner ikke jeg heller!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er lov! Helsen først. Takk for god aktivitet, og ikke minst, for at helgetråden har blitt en vane. Liker å lese denne tråden, plukker opp mange gode bøker. :) Og flott av Krira har tatt på seg oppgaven i å videreføre lesehelgen. :)

God bedring, og ta vare på deg selv! :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tusen takk! Jeg kommer til å følge med på og sikkert delta i lesehelgen videre så er veldig glad for at den ikke forsvinner :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Då skundar eg meg med å raske i saman
Som takk for kvar veke med bokelskar-gaman
Eit lovprisingsrim som du får no til slutt
For Vibeke; det har vært triveleg vane
Å lese kvar fredag kva folk har for planer
I trådane som du har starta så trutt.

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Føler meg beæret over at du dro fram diktingen din for min skyld!
Tusen takk, det setter jeg pris på :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke vært så aktiv i denne tråden, men har ofte kikket innom og fått med meg fine synspunkter og lesetips. Tråden har hatt en god og viktig funksjon her på bokelskere.

Takk for innsatsen, Vibeke!
Med ønske om god bedring og en god helg, hilsen Lillevi

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tusen takk, Lillevi! Heldigvis fortsetter tråden gjennom krira :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for alt du har stilt opp,og god bedring til deg.
Denne helga tar jeg fatt i ei bok jeg hadde begynt på for noen uker siden,men min kjære tok den og leste den før meg. Det er I skyggen av banyantreet av Vaddey Ratner. Og ellers leser jeg Nordlands trompet av Petter Dass,litt vanskelig å venne seg til den gotiske skrifta,men får nå prøve å finne rytmen i det etter hvert.
God lesehelg til dere alle.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tusen takk og selvfølgelig takker jeg like mye til alle dere som også har bidratt!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hjertelig takk til deg, Vibeke! Du har vært her trofast hver eneste helg og bidratt til å holde liv i bokelskere.no. Jeg føler med deg og håper at du ikke blir helt borte for oss, og ikke minst at du blir bedre etter hvert.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tusen takk, gretemor! Jeg blir nok ikke helt borte, det kan faktisk hende at jeg blir mer synlig nå som jeg kan være aktiv basert på formen :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hei Vibeke. Leit å lese at du må gi deg med det faste lesehelg-innlegget. Det har alltid vært trivelig å lese disse innleggene dine og flott at du holdt "tradisjonen" i gang til glede for mange. Håper virkelig at formen din raskt bedrer seg!

Jeg kan godt trå til og gjøre et forsøk på å videreføre lesehelg-tråden fra nå av. Du gikk foran med et godt eksempel. og jeg skal prøve å etterleve det :-)

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Flott at du tar over, krira :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk, krira! Synes det er trist selv, men helsa må gå foran. Det betyr ikke at jeg blir helt borte, jeg kommer nok til å bidra fra sidelinjen :-)

Kjempehyggelig om du tar over lesehelgen, det hadde vært kjedelig om den ble borte. Er helt sikker på at du kommer til å gjøre en kjempejobb :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolIngvild SStig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer Lund